Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa alacağım :)

esma_98

Bronz 3 Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
79
arkadaslar ben buraya daha yeni kayıt oldum bir kaplumbaga alacağım onu geniş ve derin bir cam borcama koymayı düşünüyorum ısısıı masa lambasından alacak acaba cam borcamda yaşayabilir mi? ısısınıda ayarlayacağız

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
RE: Kaplumbağa alıcam :)

Su kaplumbağaları ölüm fanuslarında, kaplarda, leğenlerde hatta ve hatta en büyük akvaryumlarda bile beslenmeye uygun canlılar değillerdir.



Aldığınız gibi minicik kalmayacak!

Bu sıcak iklim hayvanlarına uygun koşulları ev ortamında sağlayabilmek neredeyse imkansızdır. Dünyadaki tüm güvenilir kaynaklarda su kaplumbağası akvaryumu için tavsiye edilen doğru su miktarı, akvaryumdaki her kaplumbağa için ayrı ayrı hesaplanmak üzere, kabuk boylarının her inçi (2,5 cm.) için 10 galon (37,85 litre) sudur. Erişkin bir su kaplumbağasının sadece kabuk boyu 20-25 cm.ye kadar ulaşabildiği düşünüldüğünde sağlıklı olarak yaşamaları için inanılmaz boyutlarda tanklara ihtiyaç vardır ki bu tankları evde kurmak, uygun ekipmanlarla donatmak (filtre, ısıtıcı, dev kuru bölgeler) son derece zor ve masraflıdır. “Büyümeyen kaplumbağa” dev bir yalandır, kaplumbağa beslemeyi ucuz ve masrafsız göstermek, sürümden kazanmak isteyen mantalitenin uydurmalarından biridir. Kaplumbağa bakmak sanıldığı gibi masrafsız ya da az masraflı değildir, tam tersine! İhtiyaçlar sadece büyük bir tank, ısıtıcı ve filtre ile bitmez, ısınma lambaları, her 6-12 ayda bir değiştirilmesi gereken UVB lambalar, dereceler; temizlik için gerekli olacak olan kaplar, leğenler, ekstra ısıtıcılar, boy boy hortumlar, kepçeler, dip temizleme aparatları; filtreler için elyaf, sünger vb. malzemeler; dekorasyon için kayalar, çeşitli kökler, taşlar; bezler, vitaminler, yemler; suyu dinlendirmek için dev bidonlar vs. ilk başta öne çıkmayan gizli masraflardandır.

Büyüdükçe sorunlar artıyor!

Ömürleri 30-40 senedir. Bu büyüklükteki akvaryumların temizlikleri sizi birkaç yıl içinde bezdirecektir. Suları normal balık akvaryumundan çok daha hızlı ve fazla kirlenir, bu yüzden çok daha özenli ve sık temizlik ister. Bu temizliği düzenli olarak titizlikle yapmamak onları ciddi hastalıkların kucağına atmaktır. Üstelik hayatımızın şimdiden ucunu göremediğiniz bu diliminde her türlü değişiklikte onları da düşünmemiz gerekecektir. Taşınacaksınız, tatile çıkacaksınız, kadınlar için hamilelikte, çocuklar olduktan sonra salmonella yüzünden riskler, sıkıntılar başlayacak vs., ama onlar bizim sıkış tepiş tıktığımız akvaryumlarda sularının değişmesini, günlük temizliklerinin yapılmasını seslerini çıkarmadan bekliyor olacak.. Ağızları var dilleri yok, "benim kaplumbağam çok mutlu, çok iyi görünüyor" diye bir şey söylememizin imkanı var mı? Bu yüzden müthiş heveslerle başlayanlar bile bir süre sonra hayat koşullarıyla beraber sıkıntıya düşmeye başlıyor, her iki taraf için de zorluklar baş gösteriyor, eğer aynı akvaryum içinde birden çok kaplumbağa varsa, kaplumbağalar birbirlerini ağır yaralayacak hatta öldürecek duruma gelene kadar kapışıyor. Sonuçta bu yüzden bu kadar çok "ücretsiz olarak x yaşındaki kaplumbağalarımı ...... sebepten dolayı iyi bakabilecek birilerine vermek istiyorum" ilanları görüyoruz.. “Doğaya salmayı” düşünmeyin bile, bu iklimde yaşayamazlar, yaşamayı başaranlar ise doğal populasyona zarar verebilirler, “doğaya salmak” ölüme terk etmektir.

Bakımları zordur, hastalıkların çoğu zaman çaresi yoktur!

Asla zannedildiği gibi dayanıklı hayvancıklar değillerdir, tam tersine, bu konudaki forumları biraz karıştırsanız ne kadar çok hasta kaplumbağa yardımı istendiğini görebilirsiniz. Ülkemizde konuyla ilgili bilgi birikimli, deneyimli veteriner sayısı çok azdır, röntgen, tahlil vb. imkanlar yok denecek kadar kısıtlıdır. Bir kere hastalandıktan sonra geri dönüşü mucizelere kalmıştır. “Her şeyi tamdı, niye öldü” diyen pek çok çaresiz kaplumbağa sahibiyle karşılaşabilirsiniz, her şey asla tam değildir, yukarıdaki sebeplerden ötürü zorlama koşullarda her an hastalanmaya ve ne yazık ki kaybedilmeye açıktırlar. İnce ve pek çok detaylarla dolu bir bakımdır, en ufak bir hata miniği tehlikeye atar.

Salmonellayı unutmayın!

Daha fazla bilgi ;
http://www.KaplumbagalarOlmesin.net

Eğer bir kaplumbağa aldıysanız onu en iyi şekilde besleyin derim,forumda ayrınrtılı bilgi var zaten ben almayın derim
KAPLUMBAĞA BESLEMEK HER AÇIDAN HATADIR, BU HATAYA DÜŞMEYİN, BU GÜZEL CANLILARIN DOĞAL ORTAMLARINDAN KOPARILMASINA KATKIDA BULUNMAYIN!

KAPLUMBAĞA ALMADAN ÖNCE İYİ DÜŞÜNÜN ! BU OLMAZSA OLMAZLARIN NE KADARINI GERÇEKLEŞTİREBİLECEKSİNİZ

Alıntıdır
 
RE: Kaplumbağa alıcam :)

Teşekkürler panponcum ben de aynı şeyleri yazacaktım. 12 cm olan kapluşum 6 ayda 24 cme çıktı. 3 cm olan kapluşum ise 4 ayda 12 cme çıktı. Ne boylarına akvaryum yetiştirebiliyorum ne de midelerine yemek :( bence de iyi düşün.
 
RE: Kaplumbağa alıcam :)

evet çok sorunların çıkacak .. eğer onları gerçekten mutlu etmek istiyeceksen, akvaryum alacaksın, iyi yemler alacaksın, vitaminler alacaksın, iyi bir ışıkladırma kuracaksın sonra filtreli hava moturu alacaksın ama yetmeyecek.. hastalanacaklar kendini kötü hissediceksin.. senden bir parça gibi olucaklar ve bağlanıcaksın artık kendi masrafların kadar onlarında üstüne düşeceksin ama yetmeyecek büyümeye başlayacaklar, tubidikin dediği gibi sonra büyümelerine belkide yetişemeyeceksin.. bu söylediklerim en azından benim hissettiklerim :) bencede iyi düşünmelisin ..
demirbaşlardan gerek şart olan ısıtıcıyı unutmuşum onu da ilave ediyorum =))
 
RE: Kaplumbağa alıcam :)

Evet yazılanlara katılıyorum, şahsen almayın derim tüm bu nedenlerden dolayı.
 
RE: Kaplumbağa alıcam :)

ona iyi bakmam için herseyi yapacağım ben fanusta yasarlar diye biliyordum ama öyle değilmiş hepiniz verdiğiniz bilgiler için sağolun motoru ışıgı falan var ama karaya çıkması için ne yapmam lazım orda takıldım ben fanusa tas koyuyordum ama bu koca akvaryum yardımcı olabilir misiniz?



Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
RE: Kaplumbağa alıcam :)

Bir kuru alan yapmalısınız ve ısınma lambası kullanmalısınız. Kuru alanın bir kısmı su içinde kalmalı ve büyük bir kısmı da tamamen kuru olmalı. Verdiğim linklerdeki fotoğraflar size bayağ yardımcı olacaktır göz atmanız faydalı olur.

mailto:/forum/cesitli-kuru-alan-fotograflari-t-1188.html

mailto:/forum/kuru-alan-ve-akvaryum-modelleri-t-823.html

mailto:/forum/cok-kolay-ve-dayanikli-bir-kuru-alan-t-409.html

mailto:/forum/kuru-alan-t-1240.html

mailto:/forum/kuru-alan-yapamiyorum-t-1140.html

Almakta kesin kararlı değilseniz bence yeniden düşünün, gerekli boş zaman, maddi imkan, ilgi hepsine yetişebilcek yeterli zamanınız ve enerjiniz olmalı. Almakta kesin kararlıysanız da petshoplara bakmadan önce kaplumbağası olup gerektiği gibi bakamayan kişiler varsa etrafınızda onların kaplumbağalarını almanız daha iyi olcaktır, kaplumbağa ticaretine katkı sağlamamak ve bir kaplumbağanın hayatını kurtarmış olmak adına.
 
RE: Kaplumbağa alıcam :)

çok sağolun çok yararı oldu bana su akvaryumu bir yaptırayım da tekrer teşekkürler.


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Geri
Üst