Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Alacam Fakat Tecrübem Yok

Ultimir_Tesla

Yeni Üye
Merhaba, ben bir şey sormak istiyorum.. Ben kaplumbağa alacağım fakat hiçbir tecrübem yok.. Daha demin gezdiğim konularda artık kaplumbağa satılmadığını falan duydum doğrumu ? 

Diğer sorularım ise, https://www.youtube.com/watch?v=sHPhZBi6j6Q buradaki videoda bahsedilen her şeyi yapacağım, bunların hepsi kaç TL tutar ?

Bir de kaplumbağa'mı ev de yani halı da gezdirmem zararlı olur mu onun için ?

Teşekkür ederim, saygılarımla..

Bu konuda bilgi mevcut.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html
Bu hayvanlar 25 senelik bir ömre sahipler bu kadar süre bakabilir misin. Maliyetleri balıklara göre yüksektir.

Res satışı yasaklandı. Soft shell türü bazı yerlerde satılıyor. Veya forum içi res sahiplendiriliyor.

Alinin videosundaki ara geçişli akvaryum. Ömürlükte özel yapım akvaryum ekipman mobilya vs 1000 tl'leri bulur.

Su kaplumbağaları zaruri haller dışında akvaryumdan çıkarılmaz. Bunlar akvaryum genel temizliği, sağlık kontrolü ve hastalık durumlarında.

Aksi hallerde hayvan hasta olur. Diğer taraftan salmonella taşırlar. Her türlü temas sonrası elleri bol sabunla yıkamak gereklidir. Aynı şekilde öncesinde elleri yıkamakta hayvanın sağlığı içindir.

Cvp: Kaplumbağa Alacam Fakat Tecrübem Yok

Çok teşekkürler, 25 yıl boyunca bakabilirim :) Ömür arkadaşım olacak :)

benden 3 yaş büyüksün bende ilk kapluşumu senin gibi tecrübesiz aldım ve 1 yıl sonra ızdıraplarla öldü 2 3 ay araştırmadan sakın alma bence abi biraz araştırmalısın bu kapluşların bakımı balıklara göre kat kat daha zordur yani hem maliyet hemde zaman ister bakımı bu kapluşlar hep bu kadar şirinde kalmıyorlar büyüyorlar halıda gezdiremezsin sosyal bir hayvan degiller

Çok teşekkür ederim yorumların için, şuan da akvaryum hazır tek eksik kuru alan ve güneş ısısı yayan lamba, ardından herşey tamam olucak.. Bir de Vatoz balıklarıyla yaşayabiliyorlar mı ?

Resler balıklara saldırıp öldürebilirler, bence hiç o riske girme vatozlar da perişan olmasın.

Geri