Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa aldım ama bakımı hakkında sorularım var?

vanos06

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katildim görüyorum ki kaplumbağalr hakkında baya bilgili arkadaşlar var bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Şimdi ben 2 adet kaplumbağa aldım ama yavru daha bunlar petshopdan aldıgımızda işte o boyutta küçük bunlara ölüm fanusu deniliyormuş ama çoğu yerde okudum burda beslemeye devam etmeyin gibi sorular oldu ben alali 3 gün oluyor ne yapmaliyim sizce neler yapmaliyim yardımcı olursanız sevinirim
Saygılar:smile:

Cvp: Kaplumbağa aldım ama bakımı hakkında sorularım var?

tam donanımlı bir akvaryuma heçiş yapamn gerekiyor bütçen yetersizse büyük saklama kabına ıstıc ve kuru alan yaparak idare edebilirsin forumda bakım konusu var okuman sana daha iyi olucaktır ve sana hangi yemi verdiler çoğunlukla adi yem veriyorlar

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Su kaplumbağası bakımında öncelikli ve önemli noktalara değindiğim bu konu bayağı aydınlatıcı olur. Özellikle elzem gerekenlerin tamamlanması gerekiyor. Araştırmanızda gördüğünüz gibi size verilen kap ölüm kabı. İnanın adını hak ediyor.

Ayrıca aklınıza takılan her sorunuza cevap vermeye çalışırız.

Kaplumbağalarınıza sağlıklı bir ömür dilerim.

Emre abinin verdiği konuyu hatim edin, an itibariyle en önemli unsur su sıcaklığı, bu yüzden çok çabuk bir şekilde ısıtıcı edinmelisiniz.

bak şimdi ilk önce 200 lt lik bir akvaryum al.Eğer maddi durum yetmezse 100 hatta 100 litreyi geçen bir saklama kabı al.Filtre al , ısıtıcı al ısıtıcıyı 28 dereceye ayarla ve bir spot lamba al spot lambayı kuru alana gelecek şekilde yerleştir.Kuru alan yap CD kabından.Yem olarak en kaliteli ve ucuz olan yem tortilla idir.Kapluşlar için daha çok bilgi yazmam lazım ama sığmaz.

pardon yemi yanlış yazmışım tetra reptomin en ideal yemdir.Ayrıca karides'de al kpaluşlar çok sever.Haftada bir kere karahindiba çiçeğinin yaprağını ver.Mürekkep balığı kemiğide çok önemli.İşte söylediğim facebook sayfasında bütün doğru bilgiler var.O sayfaya uğra

karahindiba biraz sıkıntılı bu bitkinin iki türü var birisini hayvanlar yiyebilir diğeri acı tatsızdır. en garantilisi marul veya kıvırcığın göbek kısmındaki körpe yapraklardır. yalnız ot türevli yiyecekleri yeme zamanı genelde 5-6 cm civarı veya 6 ayı geçkin bir süredir. verildiğinde yenmediği taktirde yarım saat kadar bir süre sonra akvaryumdan alınmalıdır. yoksa suyun kalitesini bozar.

ve foruma hoşgeldin bahar. facebook'a gerek yok burada bütün bilgiler fazlasıyla mevcuttur. hatta bir kısmı buradan çıkan deneyimlerden oluşur.

İlk olarak bir akvaryum ısıtıcı ve filitr bunlar Hayati malzemelerde

Geri