Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa almaya karar verdim yardım edin

Donatello1

Bronz 5 Üye
Bir zamanlar kaplumbağa beslemiştim ve şimdi tekrardan beslemek istiyoeum ve bunun için sahiplenmek falan istedim sitelerden haber bekliyorum sahiplendirmek isteyen arkadaşlarda var ise istanbul anadolu yakasındayım iletişime geçebiliriz ve asıl konum ise şimdi iki adet kaplumbağa düşünüyorum bunun için nasıl bir akvaryum almalıyım ve filtre öeneriniz nedir ben enlemesine 60 yüksekliği 30 genişliği ide 30 bir akvaryum buldum ama ne kadar iyi olur bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum iyi bir akvaryumupahalı olmıcak bir şekilde nasıl kurabilirim

Akvaryumda en hesaplı olan doğrudan büyük bir akvaryum almaktır. Bu kullanım süresini uzatmakla birlikte sürekli akvaryum ve ekipman yenileme masraflarından da kurtaracaktır. Tek masraf yem olacaktır. O verdiğin ölçüdeki akvaryum kaplumbağa büyük ise işe yaramaz. İki kaplumbağayı bir sene bile götürmez.

Boyda 80 yada daha iyisi 100 cm; ende 35-40 yükseklikte 50 cm’ye yakın olması en uygunu.

Yükseklik önemli akvaryum üstü kuru alanda en az 10 cm; hatta kuru alan akvaryum içindeyse hayvan büyüdükçe bu mesafe artacak ve sudan yiyecektir.

Ekipmandan önce akvaryumu alıp ona göre filtre ve ısıtıcıyı alacaksın. Isıtıcı lamba standard. Kıskaçlı olsun.

Cvp: Kaplumbağa almaya karar verdim yardım edin

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler bütün ekipmanlarımı aldım ve bir sorum daha olacaktı ben normal ince taşlardan kum aldım silis kumu bulamadım kaplumbağalar için plaj kumu alsam bir sıkıntı olurmu cevaplarınızı bekliyorum  birde bu mevsimde ısıtıcı almama gerek varmı ısıtıcı almadım lamba ile yeteri kadar ısıtır dedim güneş ışığıda vuracak alvaryumuma bu konu hakkındada bilgilemdirirseniz sevinirim

Resler için uygun olan 05.-1 mm aralığı kalınlıkta kumdur. Plaj kumu risklidir. Mantar vb için kaynatmak gerekir velakin Bu sürecin uzun olması yanında kimyasal artıklar taşıyabilir. Kum sürekli havalanabilir. Oysa silis diğerlerine göre ağır kumdur tunus yada cezayir bölgesinden gelen çöl kumudur. topak şekilde olduğu için hayvan yediğinde tahriş etmez. Mesela quartz kum sivri kenarlıdır onu katiyen kullanmayız. Silis sarı ve beyaz olarak bulunur. Yalnız beyaz olanı nadir bulunur ve petshoplar mermer tozunu beyaz silis diye okutabilir. Sarı doğal ve emsali yani çakması yoktur.

Vitasand markayı tercih etmemizin sebebi yıkanıp steril edilmesidir. Tabi tozlanma yine vardır bunu evde yine yıkayarak azaltırız.

Vitasand kendi sitesinde 25 kg’lik çuvalda
satılıyor. www.juenpetmarket.com sitesinde 800 gramlık poşetlerde satılıyor. Kargo ücretinden kurtulmak için 150 tl’lik alım yapmak gerekiyor. Lazım olan şeyler var ise bunları topluca alırsan. (Kaplumbağa ve balık bölümlerine bakacaksın) ne kadar alırsan al istersen 100 kilogram ücretsiz kargo ile gelir.

Esas bu zamanda ısıtıcı lazım. Su 28 derecede sabit olacak. Lamba 32 derecede ısıtacak. Lambayı gece söndürüyoruz. Suyu o derece ısıtmaz ısı kaybı fazla olacaktır.

Güneşin doğrudan akvaryuma vurması iyi değildir bu yosun ve algi coşturur. Hayvana faydalı olması için kabuğa ısının doğrudan gelip kabuğu kuruturken hayvanı da ısıtması lazımdır. Bunu ısıtıcı lamba ile yaparız. Akvaryum sadece gün ışığı alsın ama doğrudan güneşi görmesin. Lamba yaz kış 12 saat yanar. Su ısıtıcı yazın su 28 derece üstüne çıktığı için devreyi keser. Geceninde sıcak olduğu zamanlarda kalabalık etmemesi açısından çıkarıp kenara koyarız.

8-10 cm kabuk boylarına doğru uva+uvb kompakt ampul alır takviye yaparsın bu ampul güneşi simüle edip vereceği etkiyi doğrudan sağlar. Uva metabolizmayı harekete geçirirken uvb hayvanın vücudunda D vitaminini kendisinin sentezlemesini sağlar. Bunda fiyat açısından daha uygun olan exo terra uvb 100 tercih ediyoruz ama yinede bu ampuller pahalıdır. Önerdiğim kabuk boylarına geldiğinde alırsın. Uvb içeren ampuller ısı vermez. Isıtıcı lamba ile takviye yaparız.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: RE: Kaplumbağa almaya karar verdim yardım edin

[attachment=2807' Alıntı:
[attachment=2808][attachment=2808]cem pid='173502' dateline='1522527924']Resler için uygun olan 05.-1 mm aralığı kalınlıkta kumdur. Plaj kumu risklidir. Mantar vb için kaynatmak gerekir velakin Bu sürecin uzun olması yanında kimyasal artıklar taşıyabilir. Kum sürekli havalanabilir. Oysa silis diğerlerine göre ağır kumdur tunus yada cezayir bölgesinden gelen çöl kumudur. topak şekilde olduğu için hayvan yediğinde tahriş etmez. Mesela quartz kum sivri kenarlıdır onu katiyen kullanmayız. Silis sarı ve beyaz olarak bulunur. Yalnız beyaz olanı nadir bulunur ve petshoplar mermer tozunu beyaz silis diye okutabilir. Sarı doğal ve emsali yani çakması yoktur.

Vitasand markayı tercih etmemizin sebebi yıkanıp steril edilmesidir. Tabi tozlanma yine vardır bunu evde yine yıkayarak azaltırız.

Vitasand kendi sitesinde 25 kg’lik çuvalda
satılıyor. www.juenpetmarket.com sitesinde 800 gramlık poşetlerde satılıyor. Kargo ücretinden kurtulmak için 150 tl’lik alım yapmak gerekiyor. Lazım olan şeyler var ise bunları topluca alırsan. (Kaplumbağa ve balık bölümlerine bakacaksın) ne kadar alırsan al istersen 100 kilogram ücretsiz kargo ile gelir.

Esas bu zamanda ısıtıcı lazım. Su 28 derecede sabit olacak. Lamba 32 derecede ısıtacak. Lambayı gece söndürüyoruz. Suyu o derece ısıtmaz ısı kaybı fazla olacaktır.

Güneşin doğrudan akvaryuma vurması iyi değildir bu yosun ve algi coşturur. Hayvana faydalı olması için kabuğa ısının doğrudan gelip kabuğu kuruturken hayvanı da ısıtması lazımdır. Bunu ısıtıcı lamba ile yaparız. Akvaryum sadece gün ışığı alsın ama doğrudan güneşi görmesin. Lamba yaz kış 12 saat yanar. Su ısıtıcı yazın su 28 derece üstüne çıktığı için devreyi keser. Geceninde sıcak olduğu zamanlarda kalabalık etmemesi açısından çıkarıp kenara koyarız.

8-10 cm kabuk boylarına doğru uva+uvb kompakt ampul alır takviye yaparsın bu ampul güneşi simüle edip vereceği etkiyi doğrudan sağlar. Uva metabolizmayı harekete geçirirken uvb hayvanın vücudunda D vitaminini kendisinin sentezlemesini sağlar. Bunda fiyat açısından daha uygun olan exo terra uvb 100 tercih ediyoruz ama yinede bu ampuller pahalıdır. Önerdiğim kabuk boylarına geldiğinde alırsın. Uvb içeren ampuller ısı vermez. Isıtıcı lamba ile takviye yaparız.

Teşekkürler bilgiler için ısıtıcı için görselde olanı ve yavru kaplumbağalarım içinde aynı yemden yememeleri için iki tane daha yem almaya karar verdim onlarda resimde bunlar uygunmudur

Ekli dosyalar

• 08A3754D-1EB2-41F7-AA8D-06623C754562.png
    08A3754D-1EB2-41F7-AA8D-06623C754562.png
    94.6 KB · Görüntüleme: 65
  • E9A497E8-7BCD-4462-824E-AB1FD6977299.png
    E9A497E8-7BCD-4462-824E-AB1FD6977299.png
    92.7 KB · Görüntüleme: 69
Sera yemlerin 100’lüğü çıkmış bunları yeni gördüm. Hayvanlar taze taze yer. Biraz daha büyüsünler 250’lik olana geçersin.

Toros yaramaz en kalitesiz ısıtıcıdır. Sakın alma. Akvaryum kaç litre ve tahminen kaç litre su var ? Hayvanların kabuk boyu nedir ?

Cvp: Kaplumbağa almaya karar verdim yardım edin

Donatello1' Alıntı:
Bir zamanlar kaplumbağa beslemiştim ve şimdi tekrardan beslemek istiyoeum ve bunun için sahiplenmek falan istedim sitelerden haber bekliyorum sahiplendirmek isteyen arkadaşlarda var ise istanbul anadolu yakasındayım iletişime geçebiliriz ve asıl konum ise şimdi iki adet kaplumbağa düşünüyorum bunun için nasıl bir akvaryum almalıyım ve filtre öeneriniz nedir ben enlemesine 60 yüksekliği 30 genişliği ide 30 bir akvaryum buldum ama ne kadar iyi olur bilemiyorum yardımlarınızı bekliyorum iyi bir akvaryumupahalı olmıcak bir şekilde nasıl kurabilirim

Mehraba,

Çalışanı olduğum şirkette bir adet su kaplumbağası var, 15cm civarı sanırım boyu, ufacık cam akvaryumun içinde eziyet çekiyor hayvan yıllardır, ben kafaya koydum bu arkadaşa daha rahat bir hayat sağlamayı. Aslında amacım doğal bir ortamda yaşamasını sağlamak fakat okuduğum kadarıyla sanırım bu mümkün olmuyor yıllarca doğadan uzak yaşadığı için. Sizin yorumunuzu gördüm araştırırken. Sahiplenebilirseniz çok memnun olurum. İş yerimiz ümraniye imes sanayi sitesinde.

En kısa zamanda haber almak dileğiyle

Teşekkürler.

Hayvan res mi çizgili dere kaplumbağası mı ?

Cvp: RE: Kaplumbağa almaya karar verdim yardım edin

cem' Alıntı:
Hayvan res mi çizgili dere kaplumbağası mı ?

Merhabalar, geç cevap içinm kusura bakmayın, şirket sahibimiz başkasına verilmesindense burda ortam sağlamayı önerdi. şimdi akvaryum ve ekipman bakıyorum, temizlemek sıkıntı olacağı için dış pompalı bir akvaryum yaptırmayı düşünmdüm, fiyat araştırması yapıyorum kim kaça yapar diye.

türüne gelince emin olmamakla beraber sanırım kırmızı yanaklı diye tabir edilen türde, zira yanaklarında kırmızı çizgiler mevcut.

Hayvana özel yapım ömürlük akvaryum gerekli ya 80*50*50h 8-10 mm cam yada 100*50*50h, 100*50*60h 10 mm cam kalınlığında akvaryum lazım. Akvaryum üstü cam kuru alan daha mantıklı olur.

İstanbulda mas akvaryumdan arkadaşlar yaptırdı. Burada alım satım bölümüne bak. Satılık akvaryumlar var.

Örnek olması açısından benim akvaryum ve kuru alana bakabilirsin. Fikir verebilir.

Akvaryum

Kuru alan

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dış filtrede tetra 1200 ex plus yazan modeli yeni nesil motora sahip fiyat/kalite anlamında uygundur.

Geri