Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa bakımı hakkında

gammarus

Yeni Üye
benim kaplumbağam ne kadar yaşında bilmiyorum ama bana geleli 1.5 ay oldu özel bir akvaryumu ısıtıcısı lambası ve kuru alanı yok.Pahalı oldugundan ve yaşadığım yerde pek imkan olmadığından alamıyorum.Karidesle besliyorum reptivit ve d3 vitamini var arada ılık suyun altında kabuğunu fırçalıyorum.Çıkarıp evde gezinmesini sağlıyorum elime alıp oynuyorum seviyorum.Balık akvaryumunda olan alçı köprüden aldım onun arasına girip saklanıyor veya uyuyor.Yinede böyle şekilde bakamaz mıyım?

RE: Kereviz'in uyku problemi

Hayvan res ise olmaz. Kuru alan, ısıtıcı lamba, su ısıtıcı elzem malzemelerdir. Akabinde filtre gelir. Bunlar olmadığında hayvan hastalanır. Akvaryumu ne kadar büyük alırsa o kadar uzun süre kullanırsın. En azından 50-60 litrelik ile başlayabilirsin. Su ısıtıcısını ona göre alacaksın. Şu aşamada 100 W yeterli olur. Su 28; kuru alan 32 derece olacak.

Yem olarak kutuda olmak üzere gammarus (elindeki açık yem ise onu çöpe at. Bayat yada parazit yumurtası içerebilir.) sera raffy P ve açık gammarus aldıysan sera raffy I al.

Hayvan 6 cm’den küçükse devit verme. Reptiviti haftada bir damla raffy P stick yemin birine damlatıp ver.

Hayvanı fırçalayıp yıkamana gerek yok. Kabuk alg yada yosun kaplamadığı sürece bu gereksizdir. Hayvanı hasta edersin. Su değişimlerini emsal sıcaklıktaki su ile yapacaksın.

Hayvan akvaryumdan çıkarılmaz gereksiz yere ele almak strese sokar. Ayrıca salmonella taşırlar. Her türlü işlem öncesi elleri sabunlamak hayvanın sonrası senin sağlığın için gerekli.

Kısaca yaptıkların hayvan açısından iyi değil. Hayvan anladığım kadarıyla küçük daha bu dönemler titiz bakılmalı akciğer enfeksiyonuna yakalanırsa kurtulma ihtimali olmaz.

Isıtıcıyı roxin yada rubio marka çelik ısıtıcı al. Lamba kıskaçlı yada deveboynu olabilir. Büyük duylu (E27) olsun. Ampul eski tip 40-60 W armut ampul olacak. Lamba max kaç watt kaldırıyorsa. Ampul soft olsun şeffaflar göz alır. Aydınlatma konusunda gerekli bilgi mevcut.

Kuru alan için “kuru alan” ve “akvaryum ve paludaryum atölyesi” konularına bakıp incele.

Bir de bu konuya bak burada detaylı bakım bilgisi mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Geri