Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KAPLUMBAĞA BAKIMI İLE İLGİLİ

adanns

Yeni Üye
IMG_20250710_172750.jpg
arkadaşlar herkes bu çimleri kaldırmam gerektiğini söylüyor yerine ne koymalıyım ayrıca yem olarak verilen yemler dışında ne vermeliyim tek diyet halinde beslemek istemiyorum farklı mineraller alsın istiyorum elimdeki yemin teki lotus fish food Turtle stick diğeri de açık yem fotoğraflarını alta bırakıyorum haftada bir mxisol marka turti jel sürüyorum arttırıp azaltmak gerekir mi ya da akvaryuma farklı alet edevatlar gerekli mi suyunu her değiştirdiğinde 20 damla şeklinde kullanmam gereken sıvı verdiler onu da aynı şekilde alta koyacagım suyunu da ne sıklıkla değiştirmeliyim bilenler birşeyler söyleyebilir mi

Ekli dosyalar

• IMG_20250710_172750.jpg
    IMG_20250710_172750.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20250710_173916.jpg
    IMG_20250710_173916.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20250710_173910.jpg
    IMG_20250710_173910.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250710_173904.jpg
    IMG_20250710_173904.jpg
    4.4 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20250710_173858.jpg
    IMG_20250710_173858.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 6
Bu yemler olmaz çöp kabuğa bişey sürülmez

Su ısıtıcı ısıtma lambası olacak ısıtma lambasi elektirikcilerde var

Kuru alana PVC paspas var onlardan yap

Yemde OMEGA one juvenille stick yem
Gammarusta sera raffy ı yada dajana gammarus alabilirsin

OMega ve dajana akaryemde var raffy ı da Atakan petshopta var her 2 si güvenli akaryem Hepsiburada üzerinden satış yapıyor

Sabah omegadan 3-4 tane akşam raffy ı alırsanız 5-6 tane dajana içini bilmiyorum

@PhotonicInduction link bırakır

Çim bir yerden sonra pislik bağlar temizleyemezsiniz göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Çim yerine 6gen pvc paspas kullanın.

Turti jel yazanı direkt çöpe atın bunun zararı var faydası yok.

Multivit yazanı haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin. Suyuna damlatmayın etkisi olmaz ve suyu kirletir.

Yemleri yiyorsa verin bitince bunlardan almayın. Bu yemleri öneririm.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman yaz kış kullanılır yazın 28 kışın 52Watt armut halojen ampul kullanabilirsiniz. Sadece bu tip orta güçlü armut halojen ampul kullanıyoruz diğerleri hayvanı yakıyor.

Suyu biraz daha yükseltin kabuk boyunun 2 katı kadar su olması gerekir. Bu hem rahat yüzmesi sağlıklı kabuk gelişimi için gereklidir hemde sığ suda çiğerleri gelişmez.

3cm kaplumbağa için 5-6cm su derinliği gereklidir.

Suyu sararmaya başladıkça veya yem ve pislik kalıntıları çoğalınca değiştirin.

Bu akvaryum ölçü olarak şuan yeterlidir ama biraz büyüdükten sonra daha büyük bir akvaryum yaptırın. Eğer ufak akvaryumda bir ömür yaşarsa kabuk deforme olur ve kabuk çürümeye başlar.

Peki birde bitane kaplumbağam var sürekli rampanın dibine giriyor sürekli uyumak istiyor gün içinde ordan çıkmıyor neden olabilir napabilirim alışması için 2 haftaya yakındır bizdeler birisi alıstı ama diğeri daha alışamadı alana

Peki birde bitane kaplumbağam var sürekli rampanın dibine giriyor sürekli uyumak istiyor gün içinde ordan çıkmıyor neden olabilir napabilirim alışması için 2 haftaya yakındır bizdeler birisi alıstı ama diğeri daha alışamadı alana
O kadar az su ile hayvan o kuru alan çıkamaz rampada kalır.

Ust mesajda ekipman ve yanlış takviye kullanımından bahsettim.

Ekipmanların önemi büyük sogukta kalan hayvanın metabolizması yavaşlar durgunlaşır.

Onu rahatsız etmeyin zamanla yemek verdiğiniz için size alışır.

Çim bir yerden sonra pislik bağlar temizleyemezsiniz göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Çim yerine 6gen pvc paspas kullanın.

Turti jel yazanı direkt çöpe atın bunun zararı var faydası yok.

Multivit yazanı haftada bir yemine 1 damla damlatıp verin. Suyuna damlatmayın etkisi olmaz ve suyu kirletir.

Yemleri yiyorsa verin bitince bunlardan almayın. Bu yemleri öneririm.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman yaz kış kullanılır yazın 28 kışın 52Watt armut halojen ampul kullanabilirsiniz. Sadece bu tip orta güçlü armut halojen ampul kullanıyoruz diğerleri hayvanı yakıyor.
Merhaba ben peki bu elimdeki yemleri kaç adet vericem

Sabah 2-3 stick yemi çok ufak parçalara bölüp verin.

Akşamda 5 6 tane gammarus verin.

Büyüdükçe yem miktarı ve öğün sayısı degişir yeni ceşit yemler alınır.

Geri