Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Bakımı ve Sorularım

aradmen

Yeni Üye
Selam, bir arkadaşımın kaplumbağasını bana bırakması üzerine foruma üye oldum. İlk defa bakacağım için de bazı sorularım var, yanıtlarsanız çok sevinirim.

İlk sorum kaplumbağanın sağlığı, hergün marul - yem ve haşlanmış tavuk veriyorum bir parça. Yemden çok marul ve tavuk hastası.
20130318_223216.jpg

20130318_223223.jpg

Görünüş olarak sizce iyi durumda mı? İştahında ve aktivitelerinde bir problem yok gibi. Unutmadan, geldiği kap baya ufaktı akvaryumu yeni aldım, ona koydugum zaman kabuklarını döktü, yer yer alçak ve yamuk.
20130318_223119.jpg

Kendimce bir kuru alan yaptım, şuan sadece 60W lık bir sarı ışık var. Açtığım zaman genelde gidip altında uyuyor 5-6 saat. Geceleri suda uyuyor onda da bir problem yok.

Akvaryum 80-50h-40veya30 sanırım, yeterli midir?

Akvaryumda bir iç filtre bir de ısıtıcı var 26 derecede.

Kuru alana ek olarak,
http://www.sanalpazar.com/Exo-Terra-Repti-Glo-2.0-Uv-Lamba-13-Watt__isp6585889 almayı düşünüyorum, önerileriniz nedir? veya

http://www.atakanpetshop.com/exo-terra-night-glo-bulb-15-w/urundetay/47953.aspx

http://www.atakanpetshop.com/exo-terra-gun-isigi-lambasi-40w/urundetay/46112.aspx

Bir de kuru alan için başka bir şey yapabilir miyim? Mesela alanın etrafı karton oldugu için oradayken etrafını göremiyor vs. Her türlü öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum. Bir de kaplumbağanın türü nedir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Mesajı editlemeyi bulamadım, bir de kabuk temizleyici vitamin vs almam gerekiyor mu?

www.atakanpetshop.com/exo-terra-kompact-florasan-26w-20-uvb/urundetay/47948.aspx uvb olarak şunu duşunuyorum ama 26w fazla mı o kuru alan için?

Cvp: Kaplumbağa Bakımı ve Sorularım

Öncellikle kaplumbağalara özel yem almalısın tetra reptomin 5tl civarı ana yem ek olarakda sera raffy royal alabilirsin arada
kaplumbağalar için 2.0 ampul değil 5.0 almalısın

ısıtıcıyı 28e ayarla

tektek yazıyorum kusura bakma su seviyesini yükselt çok az

sedat ın dediği gibi özel yem ve çok yem verme kafasının hacmi kadar akvaryumun 100 litreyse yetrer

Öncelikle . bence kuru alan çokda kötü değil ama camdanda kuru alan yapabilirsiniz. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html bu linkde herşey anlatılmış.büyük kaplumbağalarda marulu haftada bir ek yem olarak verebilirsiniz diye biliyorum onun haricinde tavuk,kıyma,salam,sucuk,sosis gibi yani etli besinler kaplumbağalara göre çok fazla yağ ve tuz içeriyor bu yüzden vermemelisiniz.Maşallah keratanın kabuğu taş gibi gözüküyor.benim bildiklerime göre büyük kaplumbağalarının kabuklarının inişli çıkışlı olması normal.sanırım bağa uzunluğu 20cm civarlarında.

Bakım;
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Beslenme;
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Bu iki kısa konuyu okumanızı öneririm. Hemen hemen gereken her şey yazılı.

Bunun dışında akvaryum hayvana göre biraz dar gibi. Biraz daha geniş olsaymış daha rahat ederdi.

Bu hayvanın türü RES: red eared slider. Kırmızı yanaklı su kaplumbağası olarak bilinen tür.

Yem konusunda yazımı okumanızı öneririm. Tavuk vermenizi önermem. Marulu bolca verebilirsiniz. Ancak hazır kaplumbağa yemlerinden de almalısınız. Özellikle ana yem ve bitkisel içerikli yem.

Akvaryum biraz kirli gibi. Filtre işlevini yapamıyor mu? Renkli taşları çıkartırsanız iyi olur.

UVB lamba olarak seçtiğiniz uygun değil. O sık yağmur ormanında çok az güneş gören hassas derili kurbağa ve kertenkeleler için. Bu uygundur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Gece kuru alana çıkmıyorsa o lamba acil değil. Ancak gündüz ısıtma lambası için o uzun olan değdimi sorun yaratabilir. Ben bu ikisinden birini öneririm. 60 w olduğu için biraz daha uzaktan tutmak gerekir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8033

Su ısısı uygun, kuru alanda 31 derece olsa gayet iyi olur.

Kuru alanı çıkartıp onun yerine kayalardan yada akvaryum üzerine camdan yapabilirsiniz. Yada hazır kuru alan alabilirsiniz. Etrafıda karton yerine cam ile çevirebilirsiniz. Görsel olarak rahat olur. Ama etrafındakilerden haberdar olamaması onun kuru alanda ürkmesinide önlüyor. Suyuda yüksek tutarsanız biraz yüzme alanı açıır.
Hazır kuru alan:
mailto:/Penn-Plax-Turtle-Pier-Kaplumbaga-Adasi,PR-7694.html
Akvaryum üzeri kuru alanlar için örnek:
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

Kabuk temizleyici gibi maddelere kesinlikle yönelmeyin. UVB zaten D vitamini sentezi yapmasını saplayarak kemik ve kabuk sağlığını korur. Siz arada diş fırçası ile fırçalarsanız eskileri atmaya yada kaşınmaya yardım edersiniz.

Sağlıklı bir ömür dilerim.

Cevaplarınız için teşekkürler, bitkisel yem vermişti arkadaşım yanında, üstünde 20tl yazıyor sera reptil, daha çok yem ağırlıklı besleyeceğim o zaman. Camcıya gidecek vaktim pek yoktu ama verdiğiniz linklere bakarak daha kullanışlı bir alan yapacağım.

İç filtre büyük parçaları etrafında topluyor, 2 haftada bir temizliyorum. Su temiz aslında ama marul kalıntıları vs. kalıyor.

Akvaryum'un 4te3 ü dolu, fotoğrafta alçak gözükmüş sanırım su seviyesi. Odam hiç güneş almıyor o yüzden UVB sormuştum.

Bildiğiniz siparişle uygun fiyata akvaryum yapan yerler var mı, malum hazır akvaryumlar genelde balıklar için ve dar oluyor, İstanbulda olabilir, istanbuldan arabayla getirtebilirim.

Ben akvaryumları ve kuru alanı mas akvaryuma yaptırdım. Alternatif olarak yağmur akvaryum, dizayn akvaryum ve akvaryum dizayn merkezi ile görüşebilirsiniz. Bu firmalar dışında fazla büyük olmayacaksa camcıyada ölçü ve cam kalınlığı verilip yaptırılabilir. Ama benim tavsiyem işinin ehli yapsın yönünde.

Akvaryum suyunu komple değiştirmek yerine daha sık dip çekimleri ile suyu azar azar değiştirmek daha uygun.

Oda güneş alsada cam arkasından uvb ışını geçmez. Bu sebeple faydası olmaz. Yazın balkonda uygun ortam sağlanarak güneşlendirme yapabilirsiniz.

alper tahminimce hayvanın 10 yaşları civarında, ağırlıklı olarak bitkisel yiyecekleri protein ağırlıklılara göre daha fazla tercih ederler. marulu yediği kadar yesin yalnız yemeyi bıraktığında sudan al. çürüyerek bakteri üremesine neden olur.

filtreyi her temizlemede yoğun kirle karşılaşıyorsan temizleme aralığını azaltabilirsin. kaplumbağanın kabuk kaşıntısını gidermesi için altına girip kaşınacağı bir mango kökü almanda fayda var. bu ne çok küçük ne de altına girdiğinde sıkışıp kalmayacağı kadar büyük olsun. yani yerinden oynatabilsin. bu kökün suya sarı bir renk salınımı olur. belli periyodlarda kısmi su değişimi ile suyun rengini açabilirsin.

bu arada foruma hoşgeldin. emre gerekli açıklamaları yapmış. söylediklerini incelersen yeterli bilgiyi edinirsin.

hoş buldum, ilginiz için teşekkürler , mango kökü bakıyorum şimdi. Marul, havuç + bitkisel yem ve arada bir de haşlanmış tavuk ve meyve vereceğim artık.

Haşlanmış tavuk ve meyve ayda bir kez verilebilir. Hatta bana göre meyve katiyen (şeker içeriyor) ve bu seyreklikte tavuk dahi verilmemeli. Haşlanmış tatlı su balıklarını tercih etmek daha uygun.

Cvp: RE: Kaplumbağa Bakımı ve Sorularım

AEK' Alıntı:
Haşlanmış tavuk ve meyve ayda bir kez verilebilir. Hatta bana göre meyve katiyen (şeker içeriyor) ve bu seyreklikte tavuk dahi verilmemeli. Haşlanmış tatlı su balıklarını tercih etmek daha uygun.

Kuru alan ve akvaryumunun çizimlerini gönderebilir misin rica etsem? ve tabi mevcutsa :)
En uygun fiyatı taşımayla birlikte www.akvaryumdizaynmerkezi.com verdi, bu kaplumbağa için 1metre genişlik 40cm yükseklik ve 80cm genişlik düşünüyorum yeterli midir sizce?

Bir de kurutulmuş karides nereden bulabilirim? Balıkçıya sordum yok dedi, tazesi varmış :S Birkaç markete baktım oralarda da bulamadım

Akvaryum anlatımı bu. Çizim değilde genel görünümü var.
mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

Burada da kuru alanları daha detaylı anlattım.
mailto:/forum/Konu-kule-ve-sehpa-tip-kuru-alanlar-su-ici-dinlenme-sehpalari.html

Akvaryuma kayıt kuşak yaptırmayı ihmal etmeyin derim. Cam kalınlığınıda uygun çıkandan 1-2 mm fazla yaptırmak iyi olur. Akvaryum ebatları çok çok iyi. Ben sadece yüksekliği 50 cm yaptırın derim. Kaçış boşluğu falan derken 10 cm kadar kayıp olacak. Büyük gelirse eni 60-70 dahi yapabilirsiniz. Yada 120*60*50 gibi bir ölçüde olabilir. Ufak en boy değişiklikleri de olsa yüksekliği 50 cm yaptınızmı mükemmel olur.

Açık ürünleri pek tavsiye etmem. Azar azar alıp bayatlama riskini azaltmak gerekirki uğraşması zor. Kurutulmuş karides yerine gammarusta alabilirsiniz. Sera, tetra, tropical markalarının bu ürünü gayet iyidir. Tropicalin Juen pette kurutulmuş tatlı su karideside vardı ama bitmiş. İlle karides derseniz bunun içinde balıklarla birlikte var ama kutu büyüktür.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1240

Geri