Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Bakımında 11 İpucu

yes23

Platin 5 Üye
Katılım
13 Eyl 2010
Mesajlar
326
Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Bakımı

Eğer yaşam boyu yanınızda olacak bir hayvan istiyorsanız kırmızı yanaklı su kaplumbağası harika bir hayvandır. Uygun bir bakımla çok uzun süre yaşayabilirler. Bu konuda kırmızı yanaklı su kaplumbağasına nasıl bakacağınıza dair birkaç ipucu var.

180px-Easter_695.jpg

1. Satın Almadan Önce Araştırın:

Bir KYSK(Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası) almadan önce ihtiyaçları nelerdir araştırın. Nasıl yemeklere ihtiyaçları var? Yaşam ortamı nasıl sağlanır? Ne zaman büyüyecek? Özel ihtiyaçları olacak mı, özel ihtiyaçları neler? Sukaplumbagasi.com gibi bir foruma katılın ve deneyimli bakıcılardan bilgi alın.

2. Kaplumbağanızı Alın:

Asla doğadan bir kaplumbağa almayın, bu zaten çoğu eyalette yasalara aykırıdır. Kaplumbağa almak için saygın yetiştiriciler bulabilirsiniz, kaplumbağalarınızı onlardan alın. Çoğu pet shopta kaplumbağalara kötü koşullarda bakılır ve çoğu kaplumbağa da aldığınızda hastadır. Kaplumbağaların davranışlarını inceleyin. Eve ihtiyacı olan sağlıklı bir kaplumbağa bulun. Sağlık konusunda forumumuzu inceleyebilirsiniz.

https://www.sukaplumbagasi.com/forum/hastalik-ve-saglik-f-11.html

3. Erkek Veya Dişi:

Kaplumbağanız olgunlaşana kadar cinsiyetini anlamanız mümkün değildir. Erkeklerde uzun tırnaklar ve dişilere göre daha uzun bir kuyruk olacaktır.

Erkek Bir Kaplumbağa:

Image:Easter_102_985.jpg

4. Dekorasyon:

Dekorasyon için nehir taşları kullanabilir, satın alabilirsiniz. Ama çakıl taşı kullanmak hem sağlıksızdır hem de kaplumbağanızın yutması sonucu bağırsak tıkanması olabilir ve ölümle sonuçlanabilir. Nehir taşları daha geniştir ve büyük ihtimalle kaplumbağanız da yutamaz.

5. Güçlü Bir Filtre:

İhtiyacınız olan kutu bir filtredir. Diğer filtreler pek işe yaramaz. Pek çok kaplumbağa sahibi Rena Filstar XP3 veya Xp4 önerir. Her hafta %10 veya %20'lik su değişimi yapılması gerekir. Tüm akvaryumun temizlenmesi şart değildir. Aslında çok iyi koşullar sağlanan bir tankta birkaç yıl tam temizliğe gerek olmayabilir.

6. Bir Paladaryum Satın Alma:

Büyük bir tank(İngilizce Tank=Akvaryum, ben de tank olarak kullanacağım) kaplumbağanıza uzun yıllar yetecektir. Bebek bir kaplumbağa için ilk yıl 50 galonluk(189 litre) bir akvaryum alabilirsiniz. Ardından ihtiyacınıza göre 120 galon üstü(454 litre üstü) bir tank kullanabilirsiniz. Suyunuz azsa, kaplumbağanız sağlığını kaybedebilir. Ayrıca kaplumbağanız derinlere dalıp yüzmeyi çok sever. Yüzmek için, arkadaşıyla oynamak için yeterli alan ister.

  • Eğer tank çok pahalıysa cam bir akvaryum her zaman daha ucuzdur. Eğer çok pahalı geldiyse 55 galonluk(208 litrelik) bir akvaryum alabilirsiniz.


180px-Fredshouse_660.jpg

7. Paladaryum Sıcaklığı:

Hasta kaplumbağalar için su sıcaklığı 80 - 82 derece Fahrenheit ( 26.5 - 27.5 C) olmalı, sağlıklı kaplumbağalar için ise 77 - 80 derece F (25.5 - 26.5 C) olmalıdır. Kuru alanın Sıcaklığı ise 6-7 C olmalı.

8. Isı ve Işık:

Kaplumbağalara UVB gibi hem ısıtan hem ışık veren bir lamba lazımdır. Işık camdan tam geçemez, bu yüzden arada herhangi bir şey olmamalı. Soğanlarının her 6 ayda bir değiştirilmesi gereklidir. UVB Lambalar kaplumbağanızın sağlığını korumak içindir.


180px-Basking_816.jpg

9. Kaplumbağanızı Güneşlendirmek:

Aşırı ısınmamaları için sürekli olarak izlenmeleri gerekir. Bir fikir olarak bir çocuk havuzu suyla doldurulur, gerekli koşullar sağlanır ve güneşlendirilmeye çıkılır. Aynı zamanda bazen serinlemek isterler, bu yüzden gölge bir alan da olmalıdır.


180px-1013210838_14936f9118_484.jpg

10. Kaplumbağa Sadece Pelet Yemle Beslenmez!:

KYSK'nin beslenmesinde şu oranlar sağlanmalıdır:
Sebzeler ve su bitkileri 50%; Ticari besinler(Commercial Foods) 25%; Protein 25%.

11. Besin Seçimi:

Havuç üstleri, marul, havuç, biber ve kabak besin olarak iyi seçimdir. En iyi su bitkileri su sümbülü, seratofilium ve su mercimeğidir. Kurutulmuş karidese kesinlikle hayır! Onlar kaplumbağaların şekeridir ve besin değeri yoktur! Başka besinler denemelisiniz.


180px-100_1470_162.jpg

Çeviri: Uğur Ali Kaplan
Orjinal Sayfa: http://www.wikihow.com/Care-for-a-%22Red-Eared-Slider%22-Turtle



Konu bakım bölümüne taşınmıştır/tubidik
 
Ben sitenin yalancısıyım :) Yorumlar için teşekkürler.
 
Lütfen yanlış anlamayın bazı ince hatalar var dedim sadece sizi kırdıysamda özürdilerim.
 
7. Paladaryum Sıcaklığı:

Hasta kaplumbağalar için su sıcaklığı 80 - 82 derece Fahrenheit ( 26.5 - 27.5 C) olmalı, sağlıklı kaplumbağalar için ise 77 - 80 derece F (25.5 - 26.5 C) olmalıdır. Kuru alanın Sıcaklığı ise 6-7 C olmalı.

bayabi kalın hata var :D
 
paytak' Alıntı:
Lütfen yanlış anlamayın bazı ince hatalar var dedim sadece sizi kırdıysamda özürdilerim.

Yok kırılmadım zaten, her zaman hatalarım olabilir :)

@kapluklar:

Yabancı siteler her zaman böyle yazıyor, onlarda ideal sıcaklık 25-26 C galiba. Siz yine de sitemizde yazdığı gibi yapabilirsiniz :)
 
Çok uğraşmışsınız sanırım teşekkürler ben hepsini biliyordum ama bilmeyenler için çok işe yarıyacaktır.
 
Umarım işe yarar, yorumunuz için teşekkürler.
 
Kuru alan 6-7 derece değil 28-32 derece olmalı. Kuru alana bundan dolayı uvb lamba dışında normal bir lamba daha koyuyoruz üşümemeleri için.
 
Geri
Üst