Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Bakımında Berenin Önemi

kemalist1938

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
16
9.ay oldu,sağlığı sıhhati çok iyi oldu her zaman çok şükür.Annem ve ben çok iyi baktık,fanus camda besliyoruz aldığımızdan beri 2 kat büyüdü diyebilirim, boyunu falan ölçmedim ne desem yalan olur.. Yürüyüşe çıkarıyoruz fanusundan sık sık çıkarıp,girip sağda solda uyukluyor bi müddet sonra :))) annemde beremin içine koyup üstünü kapayınca koymasıyla gözlerini yumup uyuması bir oluyor :) sevimli bi durum ama sakıncası olur mu diye merak ettim ?? Foruma zaman zaman çeşitli yorumlar ve sorulara baktım,kaplumbağalarımızın arada kuru ortamlarda kalması gerektiği falan vurgulandı ben ona inanaraktan hani arada kuru bi ortamda uyumasında sakınca yoktur diyerekten ses çıkarmadım ama biz siz arkadaşlarıma sorayım istedim... Tosbaniye :) Beremin yumuşak ve sıcak içinde uyumasında sorun olur mu ? Akşamdan sabaha kadar diyelim... Ha bide çok uyuyor ya,fanusta kalınca suda gün boyu biz varsak uyumaz ama çıkar kamepenin yastığın şuyun buyun altına bırakınca :) hemen uyuyor ,elime alıyorum bi müddet gözlerini bile açamıyor kereta :D Teşekkürler cevap verecek arkadaşlara şimdiden ~[/color][/b]

Edit:Cahide Lütfen Konunuza uygun başlık atınız!
 
RE: İlginç Bir Sorum Olacaktı Arkadaşlar

Peki neden kuru alana cikarmaniz gerektigini okudunuzmu ? Bunun nedeni D vitamini almasi gerekiyor ve midesindeki yemegi eritme geregi. Yani boyle gereksiz yere sudan cikarmak bana anlamsiz geliyor. Cam fanus yerine akvaryumda kalmasi cok daha iyi soyle 35 derece olan kuru alanda oldumu hic dokunmayin derim. Hayvanlari bos yere stres sokmayin. Stresli bir kaplumbaga hastaliklara karsi daha dayaniksiz olur.
 
RE: İlginç Bir Sorum Olacaktı Arkadaşlar

Kuru alanın normalde akvaryum içinde olması ve bir lamba ile ısıtılarak 32-33 derecelere getirilmesi gerek. Günde 10-14 saat açık kalmalı lamba da, normal günü taklit edecek şekilde. Bu şartlar altındaki kuru alan uygun demektir. Dışarı çıkardığınız da hem kaplumbağanız dış ortamdan dolayı hastalanabilir hem de kaplumbağaların taşıdığı salmonella bakterisinden dolayı siz de hastalanabilirsiniz.

mailto:/forum/salmonella-bakterisi-t-5.html

Linkte daha fazla bilgi var bu konuda göz atabilirsiniz. İmkanınız dahilinde bir akvaryum alıp, ona uygun bir de kuru alan yaparsanız daha iyi olur. Sıcak ortamı sevdiği için muhtemelen her dışarı çıkarıp sıcak bir yere bırakıp üstünü örttüğünüzde uyumaya alışmış anlaşılan. Ama akvaryum, gerekli ekipmanlar ve akvaryum içinde bir kuru alan çok daha doğru bir şey sürekli dışarı çıkarıp gezdirmekten.

Foruma hoşgeldiniz bu arada, güzel zaman geçirmeniz dileğiyle.
 
RE: İlginç Bir Sorum Olacaktı Arkadaşlar

Teşekkürler arkadaşlar bilgilerinizi değerlendireceğim..
 
RE: İlginç Bir Sorum Olacaktı Arkadaşlar

bencede bir an evvel ona imkanlarınız dahilinde ekipmanlı bir akvaryum hazırlamazsanız bunlar onunla geçireceğiniz son günler olacaktır..
 
RE: İlginç Bir Sorum Olacaktı Arkadaşlar

Evet katılıyorum.Tam ekipmanlı bir akvaryum kurmanız gerek...Diğer gereken bilgiyi arkadaşlar vermiş zaten...
Foruma hoşgeldiniz.İyi forumlar.
 
Geri
Üst