[font=Tahoma, Geneva, sans-serif][size=small]iyi günler herkese. Gerçekten çok çaresiz kaldım. yaklaşık 1 hafta önce komşumuz giderken su kaplumbağasını bana bıraktı. daha küçücük bir şey yaklaşık 4cm. Şu petshoplarda verilen kapın içinde besliyorlar ne bi filitresi ne bir ısıtıcısı var bana verirken sadece yemini verdi her hangi bir damlada kullanmamışlar. zaten bana geldiğinde suyun içi yosun doluydu ayrıca kaplumbağanın üstüde aynı şekilde. geldikten sonra farkettim ki rafiş hapşuruyor ve sudayken burnundan baloncuklar çıkıyor ve gözleride hafif şişti. hemen araştırdım akciğer enfeksiyonu belirtileri olduğunu gördüm. gece yarısı kalkıp nöbetçi eczane bulup genta ve monodox almaya çalıştım lakin antibiyotiği reçetesiz vermediklerini söyleyip gönderdiler. dolayısıyla rafiş 2 gün ilaçsız geçirdi. ama bu sırada su sıcaklığını kendi imkanlarımla sürekli 33 derecede tutmaya çalıştım. Bir masa lambasıyla ve suyuna sıcak su ekleyerek. bu sırada bir kaç veteriner ile görüştüm ve kaplımbağalarla ilgili hiç bir bilgileri olmadıklarını söylediler ve bende bir ptshop a gittim ve yapabileciğim bir şey var mı diye sordum bana su düzenleyici damla verdi ve nidazol adında bir ilaç önerdi. kendisininde bu ilacı akvaryumunda kullandığında ve iç dış parazitlere iyi geldiğini söyledi. 2 gün bu ilacı kullandım gözlerine biraz iyi geldi gibi oldu. sonra doktora gittim ve monodox ile genta yazdırmak istediğimi söyledim oda inatla genta yerine teramycn göz merhemi yazdı. Bu ikisini kullanmaya başladıktan sonra kapliş iyice kötü oldu artık hiç yüzmüyor ve gözleri tamamen kapandı hiç açamıyor. gerçekten çok korkuyorum ona bir şey olacak diye lütfen yardım edin gerekirse yeterli bakım şartları olan birine verebilirim. ben çok seviyorum ama çok yoğun olduğum için iyi bakabileceğime inamıyorum. tavsiyelerinizi bekliyorum. bu yazıyı göz hastalıkları konusunda da paylaştım daha çok tavsiye için burayada yazıyorum[/font][/size]