Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbaga Dogaya Birakma

Semiyun

Yeni Üye
Herkese merhaba Antalya Akdeniz Universitesinde kaplumbagalarin oldugu bir golet var benim kaplumbagalari oraya biraksam olurler mi

mailto:/VaZygZ.jpg

Benim kaplumbaga bu

mailto:/j3EY1D.jpg

O hayvanlar çizgili dere kaplumbağası sendeki ise res bu hayvanlar agresif ve yırtıcı olduğu için o bölgedeki habitat için tehlike arz eder. Bununla ilgili yönetmelik var. Türkiye dışı türlerin doğaya bırakılması o bölgedeki habitat için tehlike unsuru oluşturur diye.

Bu sebeple sahiplendirme yoluna gitmen uygun olacaktır.

Cvp: RE: Kaplumbaga Dogaya Birakma

cem' Alıntı:
O hayvanlar çizgili dere kaplumbağası sendeki ise res bu hayvanlar agresif ve yırtıcı olduğu için o bölgedeki habitat için tehlike arz eder. Bununla ilgili yönetmelik var. Türkiye dışı türlerin doğaya bırakılması o bölgedeki habitat için tehlike unsuru oluşturur diye.

Bu sebeple sahiplendirme yoluna gitmen uygun olacaktır.

Yok hocam sahiplendirme acisindan degil hani dort duvar arasinda yasamasinlar diye dediydim o zaman akvaryuma devam :D

Doğal ortamında yaşaması tabiki iyi ama türkiyede yaşayan tür değil ne yazıkki. Amerikaya da gidemeyeceğimize göre hayvanlarımızı makul seviyede bakmamız gerekiyor.

4 cam arası bakmak bir yerde düşününce üzücü ama petshoptaki şartları da görünce oralardan daha iyi şartlarda baktığımız düşüncesi olumlu tarafı.

Cem bey Adana Seyhan gölüne kaplumbagalari biraksak olur mu? Devasa bir göl ve birsürü balik, kaplumbagaya ev sahipligi yapiyor.

Sebep yine aynı. Kaplumbağalar bulunan habitatta avlanması kolay olduğu için diğer hayvanların üreme noktalarına konuşlanırlar. Bu hem yemek ihtiyacı hemde kendilerini koruma amaçlıdır. Sazlık civarları gibi. Soy kurutma işi de bu noktada başlar. Yavru hayvanlar ve yumurta vb. Bunlara musallat olurlar.

Su kalitesi nedir bilmiyorum. Şu an konulsa belki sorun teşkil etmeyebilir. Ama üreyip çoğaldıkları taktirde. Dengede olan ekosistemde beslenme zincirinin hem yenilen hemde yiyen tarafı açısından sıkıntı doğacaktır.

Geri