Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Hobime Başlangıç

TheMatrix

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Ufaktan bir giriş yaptım hobiye. Kendi kafama göre de bir akvaryum yaptım. Şuan akvaryumum ufak. 2 Tane yavru kaplumbağam var. İlerde kaplumbağa için kullanışlı geniş bir akvaryum düşünüyorum. Filtrasyon sistemim şuan yok. Sebebi ise açıkcası nasıl yapacağımı bulamadım. Sisteme göre filtre uyduramadım. Işık sistemim normal lamba. UV ışıkta bulamadım. Başlangıç için aşağıdaki fotoda gördüğünüz akvaryumu yaptım. Gelişmeleri yine aktarırım size. İyi günler dilerim :)

mailto:/img171/6464/img4809wg.jpg

Cvp: Kaplumbağa Hobime Başlangıç

Akvaryum hacmi sizi bir süre idare eder ama su seviyesini yükseltmeniz şart. Suyu mümkün olduğunca yükseltip su yüzeyine bir kuru alan yapabilirsiniz. Filtrede biliyorsunuz kesinlikle olmalı. Yani ilk etapta uygun kuru alanla suyu yükseltip filtre edinirseniz daha uygun bir sisteme kavuşursunuz.
Kaplumbağalara sağlıklı bir ömür dilerim.

ilk önce o kumu yaydırıp su seviyesini yükseltip cd kabından kuru alan yapabilirsiniz.sonra bir ipek bitki filtre alabilirsiniz,filtre en önemlisi

ısıtıcınızı yan cama sığıyorsa oraya ve mümkün olduğunca aşağıya indirin hava teması sıcakken camının patlamasına yol açar. 4w'lık ufak filtrelerden alıp su içine yanlama koyabilirsiniz. 20 tl'den azdır. birde derece alın. ve suyunu da değişin sararmış. damacana su kullanırsanız. sararmaya karşı biraz daha uzun dayanır.

Geri