Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa için neler almalıyım?

zeynep09

Bronz 4 Üye
Merhaba.Ben kaplumbağamı akvaryumda beslemiyorum. Yaklaşık 15l'lik bir saklama kabı. Akvaryum alacağım. Filtrem var ısıtıcım yok. Ama filtreye rağmen sularını 10 günde bir değiştirmem gerekiyor. Akvaryum alırsam sularını değiştirmesi iyice zorlaşacak. Isıtıcıyı bugün veya yarın alacağım. Kaç dereceye kurmalıyım. Birde ısıtıcı plastik kapta çalışır mı? Akvaryumu para biriktirince alacağım :/. Annem gerek yok istersen kendi paranla al diyor da. Ayrıca akvaryumum kaç litrelik olmalı. 2 tane 1 yaşında kaplumbağam var. Onun temizlemesiini nasıl yapacağım. Lütfen cevap verin.

Cvp: Akvaryum

Ekonomik arıyorsanız en az 60L lık almanız lasım.ısıtıcı plastik kapta çalışmaz şöyle çalışmaz ısıtıcının çalışması için tamamının suda olması lasım.akvaryum bakımına gelince 60L lik bi akvaryum alırsanız bi tanede dış filtre almanız gerekli.akvaryum suyunu degistirmeniz cok yanlış.kaplumbağaların ekosisteminin saglanması icin suyun sadece haftada yuzde 5 lik kısmının degişmesi lasım.eger kaliteli bir filtre alırsanız akvaryumunuzda o kadar temiz olur.ama biran once akvaryum alın çunku hayvanlara eziyet ediyorsunuz

Cvp: Akvaryum

15 litrede kaplumbağa bakılmaz eziyet edilir.

En azından 50-60 litre bir kap ya da akvaryum acil şart.Isıtıcı acil şart.
Hele ki 1 yaşında dediğiniz kaplumbağalar normalde 8 cm gibi bir boyda olmaları gerekirken sizin yanlış bakımınızdan dolayı büyüyemediklerini varsayarak yazıyor.

Filtre temizliğe yardımcıdır.Siz kısmı değişimlerle filtreye binen yükü azaltmalısınız.

Acilen kaplumbağalara hak ettikleri bakımı gösterin.

Cvp: Kaplumbağa için neler almalıyım?

Arzu her şeyi söylemiş. Acilen durumu düzeltmeniz gerekiyor.

Ben tahminen yazmıştım o 30 litreymiş. Alacağım ama para biriktiriyorum. Ortalama kaç lira oluyor 60L Akvaryum? ısıtıcı alırsam da tam anlamıyla içine girecek şekilde kap.Böyle bir kap. [IMG]mailto:/nfplqq.jpg* ya biliyorum, sağlıklı değil ama ben onları alırken bu sayfadan habersizdim. Ölüm fanusu almıştım. Evdede tek yapabileceğim bu kaba koymaktı :( Kaplumbağalarımdan biri 8, biri 7.30 cm. Almaya çalışıyorum. Ben çok büyük değilim:) 14 yaşındayım, para biriktiryorum en kısa zamanda alacağım. Ayrıca dış filtre kaç lira oluyor?

ısıtıcıyı akvaryum alana kadar şu şekilde kullanabilirsiniz. ben kardeşimden aldığımda öyle yapmıştım. ufak 50w'lik ısıtıcı alıp suya yan yatırın kablosunu öyle koyun ki ısıtıcı havaya kalkmasın. ve ucuna takılan plastiği takın. vantuzları takmayın plastiğe yapışmıyor. su değişiminden önce ısıtıcıyı fişten çekin soğusun hava teması çatlatır.

Geri