Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbaga ile birlikte beslenebilecek diğer canlılar

darkus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2009
Mesajlar
16
Öncelikle tüm kaplumbaga sevenleri en içten saygılarımla selamlıyorum :D Herneyse kaplumbagalar ile birlikte balıkların aynı akvaryumda beslenemeyeceği konusunda bir çok yazı okumuştum evet ancak koca akvaryumda sadece tek bir kaplumbaga beslemek görsellik açısından çokda zevkli olmuyor akvaryum bomboş görünüyor.Bu soruyu birde bu forumda sormak istiyorum acaba gerçekten kaplumbagalarla birlikte akvaryumda besleyebileceğimiz hiçbir CAnLı türü yokmu ???
 
kaplumbaganız balıkları yiyebilir ve kuyruklarını ısırabilir. o yüzden pek tercih edilmiyor : )
 
Foruma hoşgeldiniz öncelikle. Kaplumbağa ile beraber balık, elma salyangozu, tatlı su midyesi besleyenler olmuştur ve hemen hemen hepsinde de ya bir kaç gün içinde ya da daha uzun bir süre içinde de olsa diğer canlılar kaplumbağalara yem olmuştur. Hatta bazen bırakın diğer canlıları daha ufak kaplumbağalar bile büyük olan tarafından yaralanabiliyor, öldürülebiliyor. Ayrıca bu canlı olarak yenilen hayvanlar kaplumbağa için zararlı da olabilmekte. Bu nedenle hem kaplumbağanızın hem de diğer canlıların iyiliği için akvaryumunuz büyük bile olsa kaplumbağadan başka bir canlı beslememenizi öneririm. Görsellik istiyorsanız arka fon çalışmalarını ya da görselliği iyi olan dekoratif kuru alan çalışmalarını deneyebilirsiniz. Kaldı ki zaten görsellik kaplumbağanızın ya da diğer canlıların sağlıklı yaşamasından daha ön sırada da gelmiyor. Yine de ufak tefek şeylerle yukarda bahsettiğim gibi görselliği iyi olan çalışmalarla akvaryumunuza daha güzel bir hava katabilirsiniz.
 
Midye tavsiye ederim. İlk defa karşılaştıklarında midyelerle önce korkuyor, sonra bayağı bir ısırıyorlar ama kabuklarından dolayı sıkıntı çıkmıyor. Bende 3 tatlısu midyesi var ve 6 aydır bir sorun yaşamadım. Sadece ilk gün uğraştılar daha sonra bıraktılar.
 
ahmet bey yani sitemizin yöneticisi&kurucusu o besliyor bir balık türü ama ismini hatırlayamadım ona sorarsanız o bilir!
 
biiyorum çok sordum ama cevap alamadım kii... elma salyangozla yaşarmıı???
 
Diğer konuda da cevaplamıştım sorunuzu burda da yineleyim, nadir de olsa yaşadığı durumlar olsa da salyangozların stres altında yaşamamaları için bence beslemeyin. Sonuçta her iki canlı da bambaşka aileden türler ve ihtiyaçları da farklı bu yüzden bir arada sorunsuzca yaşamalarını pek beklememek gerek.
 
Benim açtığım konulara bakabilirsin. Akvaryumu 2 ye bölme...


Saygılar...
 
Geri
Üst