Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa ile Yolculuk

emre_selvitopu

Moderator
Yönetici
Merhaba. 13cm kabuk boylu kaplumbağamla 250km özel araba ile yolculuk yapacağız. Ve orada akvaryumu olacak. Suyunun hepsini içme suyu koysam herhangi bir sıkıntı çıkarmı acaba? Yolculuktan 1 gün önce yemi fazlamı vermeliyim azmı? Yolculuk sırasında pet şişe ile su vermeli miyim? Klima açık olsa sıkıntı olurmu? Şimdiden teşekkürler.

Yem verme işini bir önceki gün normal şekilde ver. Yolculuk günü yemesin dışkılar. Hayvanı kurulayıp ayakkabı kutusu ebadında bir kutuya koy. Altına bez parçası yada kağıt parçalarını mıncıklayıp atabilirsin. Bir tane kutuya hava deliği aç.

Pencere açma esintide kalmasın. Araba içinde etkilenmeyeceği şekilde önlem alırsan mesela üstüne örtü örtersen klimayı çalıştırabilirsin sadece ön kısmı yada bulunduğun tarafı. Kafasını hava deliğinden çıkarabilir. Hayvanı bagaja da koyabilirsin o vakit klima sorunu olmaz. Yalnız güneş vurup bagajı ısıtabilir. Onu kontrol edersin. 250 km fazla bir yol değil. Su vermeye gerek yok. Hayvan su eksikliği hissettiğinde lağman yoluyla bağırsaktaki dışkılardan sıvıyı çeker. Ki hayvan büyük hava durumuna göre 6-8 saat susuz kalabilir.

İyi yolculuklar. Arabada kolonya yedek maske bulundur ne olur ne olmaz. Tutar biri sorar belki. Mecbur tuttular şimdi.

Sayenizde kolay bir yolculuk geçirdik. Bunun için çok teşekkürler. Akvaryumu içme suyuyla doldurdum ve filtreleri ve ısıtıcıyı çalıştırdım. O karmaşada dış filtreyi İstanbulda unutmuşum. Akvaryumun içinde şuan eheim pick up 2012 iç filtre ve eheim 350 skim var. Eheim pick up 2012ye elyaf koydum. İlk gün su çok bulanıktı ama şuan bulanıklığı biraz geçti. Dış filtreyide 1 hafta sonra getirebilirim. Bu süre zarfında su berraklaşırmı acaba? Yoksa yarı bulanık bir şekildemi devam eder?

Su dengeye gelir, berraklaşır. Tortunun bir kısmı çekilir bir kısmı tabana oturur, yalnız dış filtre olmadığı için su değişim süresi kısalır daha çabuk kirlenir.

Geri