Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbaga ısırıgı

gktg

Yeni Üye
Katılım
1 Tem 2013
Mesajlar
3
Arkadaslar kardesım hayvanat bahcesının orda calısıyor mesai saatinde bir çift gelmıs erzuruma tayinleri cıktıgını soleyerek 3 yıldır falan besledıkleır kaplumbagalarını bırakmak ıstedıkelırnı solemıs kardesımde biz alamayız yonetımle konsun falan demısler onlarda bayagı bı dıl dokmusler eve getırdı mailto:/photos/46/83/02/big_110468302k4f.jpg bu akvaryumun aynısı sadce ıcnde bı kac tane tas vardı beyaz nese ben guzelce eskı akvaryumumdan kalan tas ve kum kydum bırseyler yaptım tabı bırde yesıl bı fıltre vardı kırılmıs ama posetle falan sıkıstırdım yaptım bırseyler iilk geldıgınde biraz yabancılık cektı marul falan attım yemedı ılk gun yem falan aldık alısmaya basladı şeftalı marul hatta tavuk bıle yedi akvaryuma yanasınca cıldırıyor devamlı yem istiyor gunde veya 2 gunde 1 buyuk kocam bı legen var onun ıcne koyup guneslenmeye cıkartıyorum bugunde aynısı yapım dedım hıc korkmuyor benden elıme alıyorum eller kafalar klaklar dısarda bazen cırpınıyor tabı kabugununun altındna ve ustunden tutarak alıyorum aldım elıme 5-6 metre ilerıye goturuyorum sonra bırakıcam tam legene işaret parmagımın eklem yerini ısırdı ve kanıyor suan alt ve ust olarak acıldı can havli ile legene dustu hastalık kaparmıyım acaba ve neden boyle aptal bır davranıs yaptı kaplumbagının kabugu 10cm falan buyuklugunu tahmın edın goruslerınız beklıyorum
 
Cvp: kaplumbaga ısırıgı

Geçmiş olsun. Kolonya ile anında dezenfekte etmek yeterli olur. Hayvanın yaptığı normal. Sonuçta istemediği bir durum ve kendini savunuyor. Isırması gayet normal.
 
Cvp: kaplumbaga ısırıgı

yeterince kan aktıysa ve hemen yıkayıp tentürdiyot veya baticon sürdüysen bir şey olmaz. hayvan bunu savunma amaçlı yapar.

akvaryuma silis kum alıp koymalısın. yutabileceği ebattaki taşlar sakıncalıdır. hayvan silis gibi ince kumu yediği sert yemleri midesinde parçalamak için bu kuma ihtiyaç duyar bunun yanında alt bağadaki plaka ayrılmasıyla birlikte üstündeki deri parçalarını da kolayca atar. yani silis gerekli bir malzeme.

tatlı ve tuzlu yiyecekleri bünyesi kaldırmaz onun için uzak durulmalı. bunun yerine yem gerekli vitamin ve gıdaları sağlayacaktır. bu konuda alacağın markalar sera, tetra, jbl ve tropical'dir. diğer markalar yaramaz. hayvana yem öğünleri hariç arada marul vermen iyi olur bu yaşlarda ot türevli yiyecekleri yerler. bir şekilde alıştırmalısın. buradan fikir edinebilirsin. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

güneşlendirmeye çıkardığında da cereyan veya rüzgar olmamasına ve 11:00-16:00 saatleri harici bir zamanda çıkarmalısın. bu saatler arası çok sıcak olması sebebiyle sakıncalıdır. leğende güneşlendirirken içine su koyup güneşleneceği kayayı ortaya almalısın. ve bir kısmı da gölge bir yerde dursun. böylece sıcaktan bunaldığında inip su içerken bir taraftan da gölgede serinlemiş olur.
 
Elimi sadece yikadim ilk basta olayin sicagi ile sinirlendim turtle stick diye bir yem veriyorum kucuk kahverengi iste 3-5 seferde seftali marul falanda verdim daha cok fazla yem istiyor istedigi kadar versemmi acaba kisa hazirlik bu arada bu akvaryumu ve diger herseyi yaparken bu siteden yararlandim hepinize tesekkur ederim
 
Cvp: kaplumbaga ısırıgı

salmonella ile ilgili belirtileri oku. ne olur ne olmaz. yeterince kan aktıysa sorun çıkmaz. evde de baticon bulundur bu ihtimallere karşı içindeki iyot her türlü canlıyı (bakteri, virüs vs.) öldürür.

bunlar kış uykusuna yatan hayvan grubundan oldukları için içgüdüsel olarak yağ depolama meyilleri var. bu da sürekli yeme ihtiyacı duymalarına neden. ama bizimkiler kış uykusuna yatmadığı için kafa hacmi toplamı kadar yem yeterli olur.buna ek olarak marul, kıvırcık veya salatalık verebilirsin şeftali verme. turtle stick alt sınıf bir yem. alacağın yemler sera raffy p, raffy I (2 günde 1) ve vitamin ve madensel içerikli sera mineral yem (haftada 1 verilir). marul, kıvırcık yani ot türevlerinden vermezsen veya olmadığı durumlarda vital yerine iş görür. jbl'de calcil (haftada 1 verilir kemik yumuşamasını engeller), agil (kemik gelişimi için). tetrada reptomin yem. serada ilk 3 ilk alacağın yemler olsun mineral yem calcilin içindeki kalsiyumu da içerdiği için almana gerek yok. bunun yanında D3 vitamin yani devit de alman lazım bunu da mineralden uzak bir günde haftada bir yeme bir damla damlatıp ağız yollu suya değdirmeden vermelisin. veya daha iyisi uvb+uva katkılı bir ampul almaktır. tabi ayrıca ısıtıcı lamba bu kış için gerekli.
 
Geri
Üst