Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa ısırmaya başladı

IEJDERI

Yeni Üye
mrb
3 tane baktığım kaplumbağa var 10 senedir belki daha fazla sürede olabilir birlikte yaşıyolar
1 tanesi diğer kaplumbaya sürekli denk geldiğinde ısırmaya başlıyor hep aynısına saldırıyor
öbürüne hiç saldırmıyor hatta sürekli çiftleşme dansı yapıyor elleriyle yanlış bilmiyosam
1 hafta saldıran olanı ayrı akvaryuma koydum o anlıktır diye sonra tekrar yerine koydum gene saldırmaya başladı
bu sefer 1 ay boyunca ayrı koydum dedim arasındaki olayı unutmuştur nevarsa koydugum gibi gene saldırıyor
ısırdıgı zamanda bırakmıyor uzun süre ısırıp içine gömülüyor bırakmıyoda ayıramıyorumda
çözemedim ne yaptıysam
akvaryum resminide koyabilirsem koyucam yani küçük bi akvaryumda degil
ısıranıda öle ayrı koyup böle beslemek istemiyorum bir olsunlar istiyorum eskisi gibi
yöntem varsa düzelmesi için bütün fikirlere açığım
* Görsel 2024-07-29 saat 09.55.32_2ff0f0b0.jpg

Bu hayvanlarda "Alfa" mücadelesi vardır o saldıran büyük ihtimal akvaryumun ilk kaplumbağasıdır. Çiftleşme dansının 2 sebebi var 1.sebep çiftleşmek iatiyor olabilir uzun süredir bunu yapıyorsa (yaklaşık bir yıldır yani bir önceki çidleşme döneminden beri) dişi çiftleşmek istemiyordur 2.sebep ise kaplumbağaların kendi aralarında mücadeleye hazır olduğunun göstergesidir ki büyük ihtimal bu sebepten yapıyor. Saldırgan olan kaplumbağayı başka bir akvaryuma koymazın gerekiyor yoksa diğerlerine zarar vermeyi bırakmaz şu anda akvaryumda üstünlük kurmuş.

Saldıran ve saldırdığı hayvanın cinsiyeti nedir?

Ömürlük akvaryuma geçmeniz gerekiyor. Akvaryumda ufak. Bu da diğer bir saldırı faktörü.

Tabanda vitasand pro78 marka sarı silis kum kullanacaksınız. O kum iri taneli bu hayvanlar hazımsızlık çektiğinde yer, bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar.

Yem olarak tek yem mi kullanıyorsunuz?

yem olarak sera raffy p nature ve karides kullanıyorum şuanda
saldıran ve saldırdığı erkek ikiside
tabanda dediğiniz kum olayına bakıp inceliyorum hemen

O zaman durum alfa mücadelesi. Bu her gün olacaktır. Alfa olan diğerini sınayıp hizaya sokmaya çalışacaktır. Ufak kızarıklıklar olağandır. Ama ağır deri tahriş ve yırtılmaları. Tırnak ve kuyruk gibi uzuv kayıpları yaşandığı taktirde ayrılmaları lazım.

Akvaryum 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Boyda 120 cm daha iyi olur.

Yemi ilk alfa olana verin. Herşeyi ilk o yapar. Su yada kuru alanda en güzel yer onundur. Silis kumu eşeleyip oyalanırlar bu birbirlerine olan ilgilerini biraz önler.

Gammarus bitince bir daha almayın.

Ek olarak tropical biorept W, dajana gammarus sticks yemleri ve tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın. Toplam 4 yem olsun.

Isırma esnasında kitlenirseler, sudan çıkarıp ısıranın kuyruğunu hafifçe çekiştirin. Bırakmazsa arka bacak boşluğuna parmağınızı sokup fazla bastırmadan dürtün.

Çare olmazsa, iş hasar verecek boyuta gelirse birini ya ayıracaksınız yada sahiplendireceksiniz.

Yaralanma ihtimaline karşı eczaneden baticon aktardan sarı kantaron yağı alın.

şuanda sizin dediğiniz yemlerin alımını yapıyorum diğer yem bitti ztn
ısırma olayı geçmedi hala devam ediyor
birbirlerini gördüğü an ısırmaya başlıyor ama ısırdıgı hiç bişey yapmıyor yani normal yoluna devam ediyo tepki vermiyor
ama sürekli ısıran inadı inat bırakmadı bi hayvanı
gözünü falan ısırıcak diye korkuyorum
en sonki ısırma olayında kaplumbağa kaçarken hızlı birden yüzmeye başladı gitti ısıtıcıya vurdu kapuğu ile ondada ısıtıcı hasar aldı kırıldı
üstüne yeni masraf cıkarttılar yapacak bişe yok
çare bulamazsam artık ayrı tutmak zorunda kalıcam 10 seneden fazladır besliyorum sahiplendirmem büyük ihtimalle
gene başka formül varsa aklınızda düzelmesi için uygulama yapabilirim tşkler

Düzelmezler alfa olan her gün bu sınamaları yapar. Dediğim gibi ufak kızarıklıklar olağandır. Yeterki iş ağır deri hasarlarına gitmesin.

ilgi ve bilgiler için tşkler farklı olaylar olursa gene burdan bilgilendirme yaparım

Geri