Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa kabuğu

Cvp: kaplumbağa kabuğu

Benim de tereddütde kaldığım bir konu idi. Ana besin olarak Raffy P, Tetra reptomin ve Sera carnivor kullanıyorum ve hergün farklı birini veriyorum. Haftada 2 kere Sera raffy I veriyorum. Haftada 1 de her kaplumbağama 1 damla sera reptilin damlatıp yediriyorum. Her Pazar günü de oruç tutturuyorum.
Devit3 kullanmıyorum.
Ana su değişimlerinde suya JBL Biyotopol T karıştırıyorum.
Yazılanlardan devit3 kullanmama gerek kalmadığı kanaatine vardım. Yanılıyorsam uyarır mısınız lütfen.

Kullandığınız yemler ve vitaminler piyasanın en kalitelileri. Eğer kaplumbağanızın kabuklarında gözle görülür herhangi bir yumuşaklık(kenarlarda ve kuyrukta hafif esneklik olabilir) yok ise devit-3 e çok gerek yok. Önemli olan kaplumbağanın sağlıklı olması.

Kenarlar dahil bütün kabuk sert maaşallah :) Çok hareketliler.

Benim kenarlarında bir tırtıklanma ve yumuşaklık var, ama diğer taraflarda yok. Bu tırtıklanma ve yumuşaklığı kabuk ve deri değişiminden olduğunu düşünüyorum. Bir de özellikle bugün boynundan gözle görülür bir şekilde parçalar sarkıyor. Bunun nedeni kabuk ve deri değişimidir değil mi? Daha önce(1 hafta kadar önce) kadayıfımın paylaştığım resimleri aşağıdaki linkte, oradan da kabuğunun etrafındaki tırtıklanmayı gözleyebilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-kaplusum-kadayif.html

Kabuğun kenarındaki tırtıklar büyümeden kaynaklanıyor, küçük kapluşlarda yumuşaklık olabilir kabuk kenarlarında dvit3 ve kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz, deriden sarkan parçalar da deri değişimi :)

Geri