Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa kabuk değiştirir mi?

Peki biz dökülmeye başlayan kabukları ellersek bi zararı olurmu lütfen söyleyin
Akvaryum ölçüleri nedir?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün ekipman ve takviyelerin görselini atın.

Akvaryumun ve hayvanın görselini atın.

Yardımcı olabilmemiz için soruları cevaplayın.

1000118115.jpg

Ekli dosyalar

• 20250625_204740.jpg
    20250625_204740.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 3
Şuan kaplumbağa yanımda değil kaplumbağa havuzunda besliyorum ısıtıcı ve lamba yok
Öncelikli olan geniş yüzme alanı ve ısıtıcı ekipmanlar.

Hayvan yavru ise kabuğunu ellemeyin fakat ekipmanları almazsanız o hayvan zaten yaşamaz. Hasta şekilde aci çekerek ölür.

Lutfen yeni konu açın. Yuva ve ekipmanlar hakkında yardımcı olalım.

Musaitliğiniz olunca eksik bıraktığınız soruları cevaplayın.

Öncelikli olan geniş yüzme alanı ve ısıtıcı ekipmanlar.

Hayvan yavru ise kabuğunu ellemeyin fakat ekipmanları almazsanız o hayvan zaten yaşamaz. Hasta şekilde aci çekerek ölür.

Lutfen yeni konu açın. Yuva ve ekipmanlar hakkında yardımcı olalım.

Musaitliğiniz olunca eksik bıraktığınız soruları cevaplayın.
Akvaryum mu almam gerekir peki

Yem alt kalite ama yiyorsa şuanlık verin. Bitince farklı yem önerelim.

Vitamin damlanın içeriği yazar kutusunda veya şisede onu atar mısınız.

Sadece vitamin damla var zararlı kabuk jellerinden yok değil mi? Kabuk jelleri zarar veriyor. Vitamin damlanında icerigini atın uygun kullanımını soyleyelim.
Damla bitti yenisini almadım içeriğine de bakmadım aslında aldığım yer alabilirsiniz dediğinden

Damla bitti yenisini almadım içeriğine de bakmadım aslında aldığım yer alabilirsiniz dediğinden
Tamam yeni konu açmayacaksınız.

Yinede hayvan için buraya yazayım.

Ölüm kabı yerine ilk başta 20 daha sonra 80 litre olacak şekilde dikdörtgen gıda saklama kabı alın.

20 lik olanı 150, 80lik olanı 500tl.

Kuru alanı kendiniz uydurun. Kuru alan olarak taş, ahşap, suya salınım yapacak plastik, bakteri ve pislik tutacak kaplama ceşitleri(çim kaplama gibi) kullanmayın.

Su yuksekliği boyunun 2 katı kuru alandan itibaren yükseklikte boyunun en az 2 katı olması gerekir. Sığ suda yaşayamaz. Kuru alandan kaçma payı az olursada hayvan kaçar.

Akvaryum üstü tamamen açık olmalı. Temiz ve kuru havaya ihtiyacı var. Yoksa solunum yapamaz ve kabuk mantarına neden olur.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipmandır yaz kış kullanılır. Yazın sabaha dogru soguk olduğunda su ısıtıcı devreye girer. Lamba ise yazin 28 kışın 52Watt normal ampul kullanılır.

Bu linkte satılıyor.

Akvaryum tabanında tum taşları çıkartın. Bunlar hem bakteri tutup goz ve kulak enfeksiyonuna neden olur hemde boyalı ise suya salınım yapar. Biraz büyüdüğünde ise arasina yem artığı kaçtikca taşlari yer midesinde kalır ve ölür.

Tabanda sadece 0.5mm silis kum kullanıyoruz bulamazsaniz bos bırakın.

Su ısıtıcı 100Watt su ısıtıcı yeterli olur termostatlı olduğu için ayarladiginiz sıcaklıkta sabit tutar. Yinede bir cam termometre ile su sıcaklığını ölçün.

Su ısıtıcı bunu alın bu tam batan ve yatay konumlandırılabilir ısıtıcı. Devre olarakta daha uzun ömürlü.

Şimdilik bu bilgiler yol gosterici olacaktır.

Kafa karışıklığı olmaması için temel ve şart olanları yazdım kafanıza takılan olursa sorun.

Geri