Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa- Kuru Alan İlişkisi

Sarp

Bronz 4 Üye
Şimdi bu cins hayvan, ışık açıkken hemen kuru alana çıkıp bir güzel yayılıyor.

Işığı kapattığımda , kessen kuru alana çıkmıyor.

Su içinde dinlenme yeri var, orada pinekliyor.

Bu cins hayvanla 10 aydır beraberim. Benden hiç çekinmiyor.

Hatta bazen ben pc başındayken yanımda şu şekilde uyuyor;

mailto:/2013-11-12-761.jpg

Sorum şu; ışık kapalı iken, neden kuru alana çıkmıyor?

Hayvan akillida ondan :) kurualana ccikmalarindaki sebep ısınmak! Işık kapandiginda soguk oluyor ve cikmiyorlar.

Gercekten resimdeki gibi uyuyormu? Cok ilginc. Gerci akvaryum disindaki ortamlara akmalarini onaylamasamda goruntu cok sevimli :) Masallah

Neslihan kuru alan konusunu net bir şekilde açıklamış.

Gene belirttiği gibi hayvanı zorunlu haller haricinde su dışında tutmamalı. Neticede sudaki aktivitesi çok daha fazla olup buna göre yaratılmış bir canlı. Huzursuz etmemeli.

Bendeki ikisi için hiç fark etmiyor ztn akvaryumun kapağı var esinti de yok ışık olsa da olmasa da çıkıyorlar uyurken geçen kedi gibi uyurken yakaladım kafasını iki elinin arasına sokmuş kafası yerde elleri de üstünde:)

Seninkiler belki de merak ediyordur :) Bu ne? Kim koydu bunu buraya ? gibi :)

Şaka bir yana kuru alanda uyuyanlarda var evet benim Olivia normalde su içinde dipte uyur, geçen gün kuru alanda uyumuş nerden çıktıysa her gun yeni yeni tripler :)

Eger sürekli kuru alanda uyuyorsa ısıtacak değerde gece lamban var mı ? Üşümesin oralarda!

Cvp: Kaplumbağa- Kuru Alan İlişkisi

Yahu Neslihan ne kadar güzel açıklıyorsun, hayran kaldım vallahi.

Üslubun, tepkilerin çok renkli ve çok samimi.

Bundan sonra sürekli senin fikirlerine bakacağım, çok değerlisin :)

Çok şirin çıkmış gercekten bu fotoğrafı görünce aklıma birsey takıldı kapluslar normalde böyle durumlarda çok tedirgin oluyorlar stres durumları falan sarp ın kapluşunun bu şekilde uyuması oba güvendiğini mi gösterir yani kapluşlarda güven duygusu kavramı var mıdır?

Cvp: Kaplumbağa- Kuru Alan İlişkisi

hayvanlar hangi ortam sıcaksa orada kalmaya meyilliler. bu sebeple suda durmaları normal. hayvan ışıktan rahatsız oluyorsa kafasını ayaklarının arasına alabilir. göz kapaklarında şeffaf perde vardır. bu sebeple oda ışığı dahi uyuma konusunda rahatsız edebilir.

Geri