Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbaga pudingi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Merhaba arkadaslar,

Eger sizde degisik ve güvendiginiz bir yem vermek istiyorsaniz kaplumbaganiza iste size çözüm. içinde herseyiyle tam bir yem bundan daha saglikli bir yem olamaz.

Istege göre sebze ve meyve eklenebilir. Üf ama bu çok derseniz sayiyi yariya indirebilirsiniz mesela 30 yerine 15. Gida boyasinin kirmizi olmasina dikkat edin ve sadece bizim kullandigimiz gida boyasi olsun. Kirmizi rengi kaplumbagalarin gözlerine daha çekici ve lezzetli geliyor.

Haftada birgün yeterli olacaktir.

Malzemeler:
- 30 Paket kalitei jelatin.
- 750 gr sazan baligi (iç organlariyla birlikte)
- 375 gr karides.
- 375 gr Midye içi.
- 750 gr sigir kalbi.
- 3 yumurta.
- 4 kücük kavanoz bebek mamasi
- 190 gr tavuk cigeri.
- 1 kasik vitamin korvimin ZVT, herptivite bunlar
orada bulunmuyorsa güvendiginiz vitaminler.
- Kirmizi gida boyasi.
- 1,5 LT su.

Hazirlanisi:
Tüm jelatin paketlerini tencereye koyun, içine 1,25 Litre suyu ilave edin. Jelatin 20 dakika öyle kalsin. Sazani, Midyeyi, Sigir kalbini ve tavuk cigerini püre haline getirin. Bunlari püre haline getirdikten sonra hepsini bir tencereye koyun ve karistirin. Karistirinca yumurtayi bebek mamasini ve vitaminleride ilave edin. Ardindan gida boyasini ve 250 ml suyuda ilave edin. Tencerelerin içindekiler hazir olunca. 40 derece isida tencerediklerin içindekilerini karistirarak isitin. Tenceredekiler 40 dereceye ulastiktan sonra ikisinide birbirilerine karistirip, karistirdiktan sonra kücük kaplara koyun. Az sogumasini bekleyin ardindan derin dondurucuya koyun. Her ihtiyacin oldugunda az birsey cikar. Buzunu çözdürmek için soguk suda bekletin.

Dikkat sakin isitmayin içinde jelatin oldugu için kullanilmaz hale gelir.
 
bu kadar şeyi kaplumbağa nasıl yiyecek?yani minik kaplumbağalar.
 
Bukadar sey dediginiz nedir ki hepsi zaten pure halinde olmayacakmi ve ihtiyaci olan hersey var içinde ;). Buz kaliplarina koyarsiniz az az haftada bir çikarir verirsiniz.
 
iyi yapayım imdi kaplumbağalar ölene kadar yeter hı:p
 
Oranlar küçültülerek yapılabilir. Zaten Sevda Hanım onu yazısında belirtmiş.

Tarif için teşekkürler.
 
Bu çok kullanisli birsey. Ben Türkiyeye gittigimde Leylayi bir üreticiye birakicam, o zaman bu tarifide yapacam adama kolaylik olur.
Pazartesi kedi mamasi verir
çarsamba bu pudingden verir
Cuma kan kurdu verir hafta sonlarida hep yesillik marul akvaryum bitksi falan benimde gözüm arkada kalmaz.
 
Et ve yumurta vermeyi doğru bulmuyorum kaplumbağalara.Et vhaşi yapıyor ayrıca yumurtada zararlı taşıdıkları hastalık riskini artırıyor.
 
akvaryumlove' Alıntı:
Et ve yumurta vermeyi doğru bulmuyorum kaplumbağalara.Et vhaşi yapıyor ayrıca yumurtada zararlı taşıdıkları hastalık riskini artırıyor.

Vahsi yapiyor diye vermemek pek dogru degil. Bunlar oldukca saglikli besinler ve yumurta cig verilmiyor. Ayrica ben kaplumbagama et veririm abartili sekilde vahsilestigini hiç görmedim gayet sakin bir kaplumbaga
 
Etin hayvanlar üzerindeki vahşileştirici bie etki oluşturduğu doğrudur özellikle bazı köpeklerde (pitbull gibi) bunun etkisini bariz şekilde görebilirsiniz. Ancak yanında başka şeylerle beraber de verildiğinde bu etkiyi nötralize eder yani daha azaltır diğer besinler. Direkt çiğ et ya da canlı yem verilmesi halinde bu durum görülebilir özellikle.

Yumurta normalde sık verilmemesi gereken bir besindir. Hatta yumurta sarısı hiç verilmemelidir içerdiği fosfor/kalsiyum oranının yüksek olmasından dolayı fosfor vitamin emilimi üzerinde olumsuz etki yapar. nadir olarak haşlanmış yumurta beyazı verilebilir az olmak şartıyla tabi. bu karışımın içinde yine diğer şeylerle beraber fosfor/kalsiyum oranı azalıyor bu yüzden fazla sorun olmayacaktır ama sadece yumurta ile beslenme durumunda kötü sonuçlar olabilir. karışımdaki kalsiyumu artırmak için, içine gaga taşı da katılabilir.
 
Cihan bey ben 3 haftada bir yagsiz kiyma veririm ara sirada bir seferde yutabilecegi canli yem. Vahsilestigini gormedim, onceleri herseyi birden agzina sokmaya calisirdi boyle yaptiginda ben elimi cekiyordum birkac kez boyle yaptim simdi herseyi biranda agzina sokarsa yemi onunden cekecegimi bildigi icin yavas yavas ve teker teker yiyor. Gayette sakin bir sekilde yem vermemi bekliyor.
 
Teşekkürler paylaşımınız için ama bundan sağlıklı bir öğünde görmedim gerçekten.

Hayvanlara canlı yeme kesinlikle karşıyım ama karşı olmam bir kenera sizin vrdiğiniz bu yemeklerin zararlarını bir düşünün.Hani sizi duygusal yönden ikna edemedik bu hayvan hakları ihlaline ,szin seçiminiz ama hevesinizden dolayı çok sevdiğiniz Leylanıza da zarar vereceksiniz.Dikkat derim Leyla'yı vereceğinizi duyduğumuzda tüm sitede korkmuştuk onu bizde çok sevdik bir şey olsun istemeyiz :)
 
Canli yemi herzaman vermiyorum zaten ayda birkez. Canli yemlere eziyet cektirmekte yasak zaten burada, verilecekse biranda yutabilecegi sekilde verilmeli yaziyor yasalarda. Canli yem oldugunu fark edince seviniyor ama ben sakinlesmesini bekliyorum. Sonra sakin sakin bana bakiyor bende hemen agzina veriyorum. Ne diyim disiplini seviyorum bana gelen her hayvani ve cocugu melek gibi gonderiyorum :D disiplin benim icin cok onemli. Vahsi kaplumbagami bile disiplindirdigime gore :p
 
Bize anlattığınıza göre hergün canlı yem veriyorsunuz zannettik.Hele üretmek istediğiniz türe çekirgeleri sallaya sallaya sersemleştirip,diğer küçük canlıları cımbızla vereceğinizi söyleyince...
 
gonzimmm' Alıntı:
Bize anlattığınıza göre hergün canlı yem veriyorsunuz zannettik.Hele üretmek istediğiniz türe çekirgeleri sallaya sallaya sersemleştirip,diğer küçük canlıları cımbızla vereceğinizi söyleyince...

Hergun verilmezki zaten. Ben haftada 3 gun yemliyorum. Bocek verdigim zamanlar ise onu odullendirme veya seker niyetine. Cogu petshoptaki canli yemler zaten acliktan olmus oluyor. cekirgeleri sallamamin nedeni onlardan korkuyorum ve sersemlediklerinde kaplumbaga parcalamadan bir anda yer. Etcil kaplumbagalara dondurulmus kan kurdu verebiliriz etten olusan kaplumbaga puddingi illa canli yem gerekmez ;)
 
MissSevda' Alıntı:
Cihan bey ben 3 haftada bir yagsiz kiyma veririm ara sirada bir seferde yutabilecegi canli yem. Vahsilestigini gormedim, onceleri herseyi birden agzina sokmaya calisirdi boyle yaptiginda ben elimi cekiyordum birkac kez boyle yaptim simdi herseyi biranda agzina sokarsa yemi onunden cekecegimi bildigi icin yavas yavas ve teker teker yiyor. Gayette sakin bir sekilde yem vermemi bekliyor.

Daha önce yem verme sırasında elinizi ısırarak derinizi bile kaldırdığından bahsettiğinizi hatırladığım için vahşileşme konusundan bahsettim. Genel olarak özellikle canlı yemler sadece kaplumbağaları değil her hayvanı vahşileştirir tabi verdiğiniz sürenin miktarında etkisi vardır bunda.

Konu başlığından saptığı için,
Tartışmalara neden olduğundan, forumda tartışma da yasak olduğu için konu tarafımdan kilitlenmiştir.

Ayrıca burası hukuk ya da yasaların kanunların tartışıldığı, ona göre yorumlar yapılıp insanların davranışlarının doğruluğunun ya da yanlışlarının yargılandığı, herkesin kendince yorum yapıp karşıdakinin hareketlerini sorgulayabileceği bir platform değildir. Özellikle alakasız başlıklara lütfen böyle mesajlar yazmayınız forum kirliliğine neden olan her mesaj silinmiştir ve tekrarlanması halinde yine silinecektir. Eğer konuşup yorum yapmak istediğiniz kaplumbağalarla ilgili olmayan bir konu olursa sohbet bölümüne konu açarak uygun bir uslüpla kimse kimseyi suçlamadan kırmadan gerektiği şekilde konuşabilirsiniz tabi ki. Ancak konu başlığı ile alakasız ve tartışmaya neden olan mesajlar atmayınız. Bundan sonra da devam ederse bu tip atışmalar ya da tartışmalar, gereken kişilere gerekli uyarılar yapılacaktır.

İyi paylaşımlar dilerim.

Konu Kilitlendi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst