Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa sahiplendim

ilaydanınkapluşu

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Bundan yaklaşık 3 ay önce falan babam kız kardeşime heves uğruna bir kaplumbağa almış. Ancak evde kedi beslediğimiz için o kaplumbağayı dolabın içine koymuş. Dolabın kapağı camdan ama yinede güneş almayan biryerde. Ve bu ölüm fanusu dedikleri plastik kaptaydı. Haftada 1 belki hatırlayıp yem veriyormuş. Bunu 3 4 gün önce farkedip kaplumbağı eve aldım. Ona 50 cmlik büyük bir akvaryum aldım. İçine doğal çakıl taşı koydum. Çıkıp kuruması için sahilden buyuk buyuk deniz taşları toplayıp dizdim. Oynar belki diye küçük bi ağaç aldım. Bir ısıtıcı alarak suyunu 26 derecede sabitledim. Akvaryumun ortasina baloncuk yapan oksijen motorlarindan aldım. Kabuk sertleştiricisi, suya damlatılan vitamini, 2 farklı çeşit yem (biri protein bazlı), birde takviye olarak kurutulmuş karides aldım. Ancak kaplumbağamın kabuğu kağıt gibi aşırı yumuşak. Çok hareketsiz ve asla yem yemiyor. Güneşe çıkardığımda 7 8 saat hiç suya girmeden kayada yatıyo. Bazen 1 günden fazla suya girmiyo kabuğu artık çok kötü olmaya başladı. Pet shopa sordum düzelebilir iyi bakılırsa dedi. Sizce napabilirim hareketlenmesi ve yem yemesi için ?

Cvp: kaplumbağa sahiplendim

foruma hoş geldin ilayda hayvanı kurtardığın için tebrik ederim.

en başta kabuk sertleştiriciyi çöpe at o zararlı üründür. sadece sahibine güzel gözüksün diye kullanılan verniktir. kabuk hava almaz. içinde olası bakteri varsa izole eder. göze gelmesi durumunda körlüğe neden olabilir. hala neden satarlar bilmem.

taş çakıl olmaz ve deniz kabuklarıda bunlar altında pislik biriktirip zararlı bakterilerin oluşmasına ve göz kulak enfeksiyonuna neden olur. onları çıkar silis kum kullanacaksın.
mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104

biraz daha detaylı bilgi iyi olur.
-akvaryum ölçüsü tam nedir
-yemlerin ismi nedir
-vitaminin markası nedir
-su yüksekliği tabandan ne kadar
-hayvanın kabuk boyu ne kadar
-filtre iç filtre mi hava motoru mu
-ısıtma lamban var mı
-ısıtıcı tam batan cins mi dik konumlandırmalı mı ?

bunları cevapla. ona göre bilgi vereyim.

Uzunlugu 50 cm, yuksekligi 30 cm. Genisligi 21 cm. Su yuksekligi 10 11 cm civarinda. Kaplumbagamin kabugu 4 cm kadar. Filtre degil hava motoru var. Petshop kaplumbaga daha kucuk oldugu icin filtre simdilik gerekmez demisti. Yarin hemen kum alirim altina. Yemlerinden biri Sera reptil raffy p / digeri turtle stick adinda bir yem. Isiticim yatay konumlandirilanlardan.

şimdi petshopu bırak onlar hiçbirşeyden anlamıyor adam sana mal kakalamak için bahane uydurup durmuş hatta daha büyük bir akvaryum alsaydın daha iyi olurdu.

ısıtıcı tam batanlardan ise dibe yakın olsun. hava teması tüpünü patlatıp akvaryuma akım verir. akvaryum ile ilgili işlemlerde ısıtıcının fişini çekmeyi unutma. bir tane iç derece almanda fayda var. bu derecelerden birini al.
mailto:/Product/sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM001141
mailto:/Product/jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c/JPM011932

yukarıda ısıtıcı için anlattığım sebepte dahil olmak üzere suyu yükseltmelisin. kuru alan başlığı altında el yapımı ve hazır kuru alanlar mevcut. onları incele. kuru alan üstü 10 cm boşluk kalacak şekilde suyu yükselt. ama önce kuru alan ve hayvanın tutunabileceği bir şey olsun. sonra yükseltirsin.

iç filtre alacaksın suyun sirkülasyona ihtiyacı var. bunun hava kabarcığı verenini bulabilirsen onu tercih et. hayvan aynı zamanda bu filtrenin üstünü de kullanır. akşamları uyurken üstüne çıkıp kafa dışarda vücut su içinde dururlar. iç filtre motoru tamamen su içinde olacak yoksa motor yanar.

yem olarak raffy p yanında tetra, sera raffy I gammaruslarından birini de al. turtle stick o kadar kaliteli bir yem değil. dört marka yem dışında başka marka alma. tetra, jbl, sera, tropical. şimdilik yukarıda yazdığım 2 yem yeterli.

günde iki öğün yem vereceksin. sabah ve akşam ve gün toplamı kafa hacmi kadar veya bir iki yem fazla olsun. sabahları raffy P ver akşamları gammarus ve turtle stick yemi dönüşümlü ver. turtle stick bitince bir daha alma. haftanın bir günüde raffy P'deki kırmızıları ayırıp vereceksin o günün sabah ve akşamı. bu kırmızılar mineral yemdir içinde kalsiyum mineraller ve vitaminler vardır. haftalık ihtiyacını karşılar.

vitamin damla var demişsin o halde onu haftada bir raffy P yeme bir damla damlatıp hayvana ver mineral yemler kırmızılar dursun şimdilik. damlayı sakın suyuna damlatma bir işe yaramayacağı gibi alg ve yosunları coşturur. hayvan elden yemiyor ise damlattığın yemi biraz kurutup öyle ver. ama bu vereceğin ilk yem olsun. diğerlerini bundan sonra ver. tadı vitaminden dolayı farklı olacağı için yemeyebilir ama ilk olarak verirsen açlıkla algılamayıp yiyecektir.

alacağın ürünler konusunda www.juenpetmarket.com sitesini tercih et piyasaya göre hesaplı ve çeşitli ürünler mevcuttur. güvenilir sitedir.

lamba olarak bunu alacaksın.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html
ampulde bu veya bu tip eski armut ampullerden
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html
zamanlayıcıda alırsan sabah akşam aç kapa derdin olmaz kendi açılıp kapanır. iki tane al. ilerde uv ampul içinde lazım olacak.
mailto:/forum/konu-ucuz-zamanlayici.html
gece içinde kendinden fişli loş ışık veren gece lambası kullanırsın.
http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/OSRAM-47000-01-Ledli-Otomatik-Sens%C3%B6rl%C3%BC-Gece-Lambas%C4%B1,103452,504096,1432959.html?langId=-14
ben bundan kullanıyorum. fiyatı pahalı gelebilir ama uzun ömürlüdür. önceden olmak üzere 7 senedir çalışıyor.buna emsal başka birşeyde olur illa bunu almaya gerek yok.

kabuk yumuşaklığına gelirsek yavru hayvanlarda özellikle arka kısım yumuşaktır. bu esneklik sağlar hayvan darbe aldığında darbeyi absorbe eder büyürken iç organlar baskı altında kalmaz. tabi hayvan uzun süredir düzgün beslenmemiş biraz daha fazla yumuşak olmasını düşünürsek bu hafta iki öğün mineral yemden verebilirsin. sonrasında damla ile devam edersin. hatta sonraki haftalar tek öğün mineral yem yap ve uzak günde damlayı ver.

birşey alırken veya aklına takılan birşey olursa sormadan alma.

Kendimce biraz internetten araştırma yaptim. Benim kaplusum maalesef balon gibi syyun ustunde yuzuyo. Akciger enfeksiyonu belirtisi yaziyo heryerde. Birkac belirti daha var kaplusumda. Nasil tedavi etmem lazim ? 

http://m.n11.com/brilliant-spot-lexi-mandalli-sari-e14-92780-02-P42327434 Birde ben bu lambayı siparış etmiştim. Isiginin renginin beyaz ya da sari olmasi falan degisir mi ? Bi bakar misiniz bu lamba olur mu ? Olmaz derseniz kargomu iptal edip baska aliyim

http://m.n11.com/masa-lambasi-beyaz-230v-e27-rf806-8899yy-P18135105' Alıntı:
Kendimce biraz internetten araştırma yaptim. Benim kaplusum maalesef balon gibi syyun ustunde yuzuyo. Akciger enfeksiyonu belirtisi yaziyo heryerde. Birkac belirti daha var kaplusumda. Nasil tedavi etmem lazim Birde ben bu lambayı siparış etmiştim. Isiginin renginin beyaz ya da sari olmasi falan degisir mi ? Bi bakar misiniz bu lamba olur mu ? Olmaz derseniz kargomu iptal edip baska aliyim    

ilaydanınkapluşu' Alıntı:
Kendimce biraz internetten araştırma yaptim. Benim kaplusum maalesef balon gibi syyun ustunde yuzuyo. Akciger enfeksiyonu belirtisi yaziyo heryerde. Birkac belirti daha var kaplusumda. Nasil tedavi etmem lazim Birde ben bu lambayı siparış etmiştim. Isiginin renginin beyaz ya da sari olmasi falan degisir mi ? Bi bakar misiniz bu lamba olur mu ? Olmaz derseniz kargomu iptal  ediyim

Kendimce biraz internetten araştırma yaptim. Benim kaplusum maalesef balon gibi syyun ustunde yuzuyo. Akciger enfeksiyonu belirtisi yaziyo heryerde. Birkac belirti daha var kaplusumda. Nasil tedavi etmem lazim Birde ben bu lambayı siparış etmiştim. Isiginin renginin beyaz ya da sari olmasi falan degisir mi ? Bi bakar misiniz bu lamba olur mu ? Olmaz derseniz kargomu iptal edip baska aliyim    

sarıyı iptal et o işe yaramaz ve buji duylu

diğeri uygun ama max kaç watt güç kaldırdığını yazmamış. 40 W ise 40 W üstü ampul takamazsın. linkini verdiğim ürün max 60 W

ve hayvanın akciğer enfeksiyonu olma olasılığı var. bu lamba işinide çöz. suyu 28 derece yap. şimdilik su yükseltme dursun ama lambayı en kısa sürede al hayvan kuru alanda olduğu müddetçe üşüyecek ve düzelmeyecektir.

O sari lambanin linkini yanlislikla almisim. Siparis ettigim lamba alttaki beyaz olan. O beyaz olan gelicek. O olur mu ?  Suyunu hemen 28 yapiyorum 

Birde benim akvaryumumun kapagi var. Ancak isiticidan dolayi ici boyle buharli gibi oluyo cok sicak oluyo dite kapatmiyodum. Tasta yattikca usucekse acaba lambasi gelene kadar kapagi kapatsam fayda eder mi 

Birde akciger enfeksiyonu olan kaplumbagalar icin suya Monodox, Doksin gibi ilaclar onermisler. Suyuna karistirilmasi icin. Ise yarar mi 

kapayabilirsin en azından ortam ılıman olur. eczaneden genta damla al. her gün bir damla bir yemine damlatıp ver. ama denk geldiğinde o gün vitamin damla ile aynı anda değil. birini sabahki öğünden birine diğerini akşamdaki öğünden bir yeme.

beyaz lambanın max ne kadar güç kaldıracağı ve markası yazılmamış. onun için iptal edebilirsen garanti olsun diye bu önerdiğimi al. iptal olmuyorsa alrsın artık. kullanılmaz değil.
http://www.elektrikmarket.com.tr/Horoz-HL067-E27-60W-Masa-Lambasi,PR-50756.html

Kapagini kapattim. Akvaryumun ici en azindan sicak oldu. Belki daha az üşür. Tamam lambayi iptal ettim dediginizin siparisini vericem hemen. Benim kaplumbagam hic yem yemiyo dokunmuyo bile yemine. Nasil vericem ilac

damlaları hayvanı eline alıp başı yukarda olacak şekilde dik tut. ve ruj gibi ağız çevresine sür. bir miktarı ağzına girecektir. arkasından bir kez daha. böylece bir damla kadar girmiş olur. bir de gözlerine damlat gentadan her gün bir damla.

Monodoks,doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik.Kaplumbağa küçük olduğu için oral yolla uygulanması gerekir.Bu uygulamada su sıcaklığı ve ph değeri önemlidir ancak dozunu çok iyi ayarlamak gerektiği için riskli olabilecek bir tedavi yöntemidir.Bu yüzden veteriner gözetiminde uygulanması daha uygun olacaktır.
Cem'in önerdiği Genta da tedavide etkili olabilecek gentamisin içeren spektrumu oldukça geniş olan bir ilaç.
Yem yemiyorsa;su içeceği için akvaryum suyuna uygun miktarda damlatılabilir veyahut ağız kısmına ağzını açmasa da damlatılabilir.

furkanın dediği gibi monodoks kati surette tek başına uygulanmamalıdır. çok güçlü bir antibiyotiktir. küçük hayvanlar için öldürücüdür. dozaj ayarlanamaz. eğer hekim uygun görürse o uygular.

genta ise 20 mg, 40 mg, 80 mg oranlı gentamisin şeklinde ampul olarakta vardır. yalnız bu ampuller küçük hayvanlar için yine yüksek dozdur. bu sebeple 0.3 gentamisin içeren plastik şişede damla öneriyoruz. bunu önermemin sebebi yanlışlıkla ampul almayın.

suya uygulamada ampul tercih sebebi yalnız bu ufak bir kapta 2-3 litre su içinde uygulanır. ilacın aktive olması için32-33 derece su sıcaklığı olmalıdır 12 saat bekletilir. etkisi sona ereceği için sonra su dökülüp uygulamaya aynı şekilde devam edilir. hayvan su içerken ilacı da almış olur. genelde hekimler bu yöntemi uyguluyor yalnız kış aylarında bu suyu ısıtıcı konumlandırılamadığı için ve suyu o sıcaklıkta sabit tutmak zor olduğu için problem oluyor. ve iyileşme süreci uzun sürüyor.

oral yöntemle ilaç uygulamasında daha az dozdaki ilaç direk vücuda girdiği için etki etme süreci ve iyileşmesi daha çabuk oluyor. hayvanı akvaryuma aldığımız için küçük kabın getirdiği huzursuzluk ve streste önlenmiş oluyor. ben bu yöntemle daha iyi netice aldım.

Kapluşumu sabah ölü buldummmm :(((((((( Suda hiç bi şekilde hareket etmiyo tepki vermiyo. Kıpırdamıyp bile dpkunsam bile :((((( 

hayvanı gazete üstüne al sertleşme var mı ? veya eline aldığında boynu aşağı düşüyor mu ?

yada hareketsiz olsada nefes alıp verimi var mı?

Asagi dusmuyo boynu kalip gibi kalmis kollari kafasi bacaklari. Dondurulmus gibi :(

Saga  ya da sola cevirince kafasi yan tarafa dusuyo. Alt kabugu kahverengine dönmus

ilaydacım malesef kötü haber hakkın rahmetine kavuşmuş seninki başın sağolsun..

üzüldüm ama ya çok kötü bişi bende 6 tane yabettim bunlardan önce ağla ağla depresyona giridm resmen..

başın sağolsun. yavrularda akciğerden kurtulma ihtimali çok azdır. hayvan önceden düzenli beslenip bakılsaydı hem büyür hem dirençli olurdu. neyse son zamanını senin yanında geçirdi.

Geri