Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa satışı tekrar başladı mi ?

muhittin

Bronz 3 Üye
Bazi yerlerde okuduğumda tekrar satışların başladığına dair bilgiler var bu doğru mu? Bu konuda düşüncelerimiz nelerdir?

Yerli üretim çiftliklerinden temin edilerek satış yapılması konusunda onay verildi diye biliyorum ama. Şu an piyasada satılanlar nereden gelme bilmiyorum.

Cvp: kaplumbağa satışı tekrar başladı mi ?

Yerli üretim yapan yerler mi var? Ilk kez duyuyorum. Nasıl üretim yapıldığı hakkında bilgisi olan var mi ?

Izmirde var bir tane ama okadar cok hayvan icin islem nasil olur bilmiyorum

Izmirde nerde varmis bende izmirdeyim gidip bakarim bi uretim nasil oluyor guzel bi konu isleriz

Ankara Etimesgutda bi tane petshopda , 100 cm lik akvaryumun icinde 7-8 tane , kabuk boyu 12 cm uzerinde kaplumbağalar vardi. Adama sordumda satış yapma tataftari degilim ama isteyen olursa satiyom dedi. Icinde sadece bitane filtre vardi. Isitici , uvb, kuru alan vs. Hic yok

Boyle yerler ne yazikki cok

en azından akvaryumda duruyor hayvanlar. çoğunu leğene atıyorlar. izmirde denk gelmiştim.

Benim 6ay kadar filan önce mama aldığım bir petshop vardı canlı hayvan satışı yapmıyor diye seviyordum orayı ama kaplumbağa satıyordu adam hiç düşünmemişim kaplumbağa da canlı diye gerçi lambaları vardı onların hepsi üst üste çok sevimli dururlardı. Acaba o zamanlarda da yasak mıydı satışı hiç bilmiyorum bile.İnsan başına gelmedikçe bilemiyor demek ki artık o kadar hassasım ki petshop herhangi bir hayvan satıyor mu diye.Keşke hiç kalkmasa yasak tüm hayvanların satışı yasaklansa hepsi işkence çekiyor resmen kedi köpek satanlar da aç susuz bırakıyormuş tuvaletlerini yapıp kirletmesinler diye:(

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile İstanbul Milletvekilleri Umut Oran ve Melda Onur ile 20 Milletvekilinin; 24/06/2004 Tarihli 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi ve Çevre Komisyonu Raporu
(1/685, 2/770)

Komisyonun Almış Olduğu Kararlar

Konu ile ilgili Madde

mailto:/dWOG57.png

Rapor bu şekilde kabul edildi ve 5199 sayılı kanunda geçtiğimiz haziran ayında değişiklik yapıldı

Haber

Var olan denetim eksikliğini doldurmadan bu eksiklik sebebiyle konulan her türlü yasak,ilgili kişileri bu yasağı çiğnemeye teşvik etmekten başka bir işe yaramayacaktır ki bunun örneklerini hemen hemen her evcil hayvan dükkanında görebiliyoruz.Ne yazık ki bu eksikliklerden en çok zarar gören de değişen kanunlarla dahil korunamayan hayvanlar.

Geri