Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa satışı yasaklandımı?

Red

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ben su kaplumbağası üretmeyi gerçekten çok istiyorum ve bana 10 tane falan su kaplumbağası lazım ama nereye sorduysam sorayım kaplumbağa artık yok türkiyede satışı yasak vs. gibi şeylerle karşılaştım acaba bunun aslı nedir yani hala kedi köpek satılırken neden kaplumbağa yasaklandı?

O kadar kaplumbağa için imkan sağlayabilecek misin ? Yavru üretmekte yine bir o kadar masraf olacaktır. Kaplumbağa beslemek öyle balıklar kadar kolay değil ve masrafı yüksektir.

Cvp: Kaplumbağa satışı yasaklandımı?

Sağlayabileceğimi düşünüyorum ama bulamıyorum işte tek sıkıntım o  :realmad:

Bunları türkiyede satan yok galiba bulsamda çok pahalı olacağını düşünüyorum.Önceden pazarlarda bile 5 tl ye satılırdı

Yurtdışında getirme yasaklandı. Türkiyede çiftliklerde yetki belgesi alınarak üretebiliniyor. Şu an bazı yerlerde kaçak satılma durumu var.

Eğer yumurta amaçlı düşünüyorsan sahiplendirme bölümünde yetişkin hayvan sahiplendiriliyor oradan direk alırsın.

10 kaplumbağa için 1200-1400 litrelik akvaryum lazım.

Alisarp arkadaşımız bu tip bir akvaryum yaptırdı L biçiminde iki akvaryumu birleştirip. Yumurtlama için alanda yapmıştı. Bu konuyu incele.
mailto:/forum/konu-160-80-70-120-50-60-akvaryumlar-1250-litrelik-sistem-ve-90-55-55-272-litre-akvaryum.html

hmm yani bir odayı onlara ayırmak gerekli peki üretim yapmak için sizce kaç kaplumbağayla başlanmalı yani ben 150 200 litrelik bir akvaryumla bakılır diye düşünüyodum ama galiba bakılmaz

Öncelikle kaplumbağa bakımını öğrenmek gerek. Üretme işi o kadar kolay değil. Erkeğin en az 15-16 cm kabuk boyunda dişilerin ise ortalama 20 cm civarı olması lazım. Tüm ekipman ve koşullar sağlansa dahi döllenmiş yumurta almak kolay değil. Dişinin erkeği benimsemesi gerek. Eğer istemezse olmaz. Dişiler yeterli olgunluğa geldiğinde boş yumurta atar ama çiftleşme dişinin kendini hazır hissetmesi ve çiftleşeceği erkeği seçmesi gerekir.

200 litrelik akvaryumda ancak iki kaplumbağa bakılır. Tabi bu litre bazından ziyade ölçü olarak önemli. Erkekler 25; dişiler 30 cm kabuk boyuna kadar büyürler. Dolayısıyla akvaryum içinde rahat manevra yapmaları önemlidir.

Önceki konu'ya özet bir şekilde bakımı yazdım ancak buna rağmen hiç kısa olmadı, bende gelecekte üretmeyi planlıyorum ancak iki adet kaplumbağa ile başlamak daha doğru olacaktır.

Geri