Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa seçimi

efe1925

Yeni Üye
Yeni 65 cm genişliğindeki akvaryumuma kaplumbağa almayı düşünüyorum sizce tek bitanemi alsam daha iyi olur yoksa 2 tane yavrumu hangisini tavsiye edersiniz

Tek hayvan senin için iki tane olmaları hayvanlar için iyi olur. İki hayvan olması hayvanların stresini azaltıp birbirlerinden birşeyler öğrenmelerini kolaylaştırır. Diğer taraftan maliyet sistem açısından bir miktar artar ama fazla değil. O akvaryum iki hayvanı bir sene tek hayvanı 1.5 sene götürür. Sonra ömürlüğe geçmek gerek.

Cvp: Kaplumbağa seçimi

Ömürlük için tek ve çift kaplumbağa için ebat öneriniz nedir ?

Tek hayvanda 80*50*50h ve 8 mm cam. Veya 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığı.

Çift hayvanda 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığı uygundur.

Çok teşekkür ederim çift hayvanım var boyları 3 ile 5 santimetre şimdilik 100*35*35 kullanıyorum ne kadar olana kadar boyları idare eder sizce ?

Kaçış boşluğunu ve kum payını da düşürürsek 70 litreye yakın su eder. Bu haliyle max 10-12 ay.

Uzun süredir siteye giremiyordum, konuyu görünce yazayım dedim. Eğer hayvan almadıysanız bir tane öneririm.
Yaşam ortamı yeterli olsa bile gelecekte anlaşmazlık olabiliyor. Res'e göre daha sakin bir tür olan çizgili dere kaplumbağalarım ne yaptıysam kavga etmeyi bırakmadılar.
Akvaryumları ayırdım.

2 adet akvaryum, 2 adet turtle bank, 6 adet masa lambası, 2 adet uvB ampul, 2 adet ısıtma ampulü, 2 adet gece ampulü, 2 adet dış filtre, 2 adet iç filtre, 2 adet ısıtıcı...

Elektrik tüketimi de keza o şekilde...

Maliyeti ve kapladığı yer de göz önünde bulundurulunca iki hayvan çok riskli.

Geri