Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa ticareti

Parazit konusuda devreye girdiyse iş iyice sıkı kontrole girebilir. Böylece alımlar sağlık kontrollüde olursa zaten vergi harici masraflarda artacağı için fiyatlar buna bağlıda yükselir. Bence hayvanlar için daha iyi. 5 tl ye hayvan 10 tl ye fanus alacağına 50-60 tl ye hayvan alan fanus yerine akvaryum kurar. Pet shopta fanusta olur diyemez. İki günde ölen hayvanın müşteri bu be diyince bir kereye mahsus yenisini bile veriyorlar. Bu fiyattaki hayvana ikincisini vermeyi göze alamazlar.

Cvp: kaplumbağa ticareti

pretty' Alıntı:
sonuc olarak ben dogru bilgi edinmişim cidden yasaklama var ha . hımm

Yasaklama diye birşey yok. Talebin düşük olduğu bölgelerde istediği miktarda satış yapamayan petshoplar kaplumbağa alımı yapmıyor sonra yasaklandı bulamassın diyerek başka pet almaya teşvik ediyor. Yasaklansa heryerde yasaklanır benim gittiğim petshoplarda niye var o zaman? Denetimin en sıkı olarak yapıldığı koskoca avmlerde satışı devam ediyor.

Bencede bir yasaklama yok ama kisitlama oldugu dogrudur baska yorumlarda yapilmisti cunku zaten bu konularda
Benim mesajimda demeye calistigim nesillerinin tukenmesi tehlikesi olmamasiydi

Cin ilk once lutfen profil bilgilerinizi duzenleyin ikincisi boyle saldirgan yorumlar yapmamaya ozen gosterin

Cvp: RE: kaplumbağa ticareti

AEK' Alıntı:
Parazit konusuda devreye girdiyse iş iyice sıkı kontrole girebilir. Böylece alımlar sağlık kontrollüde olursa zaten vergi harici masraflarda artacağı için fiyatlar buna bağlıda yükselir. Bence hayvanlar için daha iyi. 5 tl ye hayvan 10 tl ye fanus alacağına 50-60 tl ye hayvan alan fanus yerine akvaryum kurar. Pet shopta fanusta olur diyemez. İki günde ölen hayvanın müşteri bu be diyince bir kereye mahsus yenisini bile veriyorlar. Bu fiyattaki hayvana ikincisini vermeyi göze alamazlar.

500-600 lira harcayıp koskoca akvaryum ve donanımlarını alıyorsun. içindeki en ucuz şey kaplumbağa oluyor. En dandik ısıtıcı bile 20 lirayken kaplumbağa 10 lira. Buda bazı insanlarda değersiz varlık hissiyatı yaratıyor. Bence de kaplumbağa en az 100 lira olmalı ki "aman ölürse ölsün nasıl olsa ucuz yenisini alırız" düşüncesine sahip olan sözde insanlar uzak dursun bu hayvandan

Bu hayvanların nesli tükenmediği gibi avrupa ve ülkemizde doğaya salma durumuyla istilacı tür oldu. Buda ekosistemleri olumsuz etkiliyor Ali Sarp. Bir süreliğine yeni düzenlemeler ve önlemler gelene kadar oarazit vakası ile yasaklandıysada kalkacaktır.

Cin aynı fikirdeyiz bu konuda. Malesef cana verilen değeri para ile ölçmeyi bırakamadık halen. Yapsınlar 100 tl.

Aynen bende onu soyledim fakat yanlis anlasildi sanirim abi
Ayrica 20 tl ye satilan kaplumbagaya cok fiyat denmesini elestirdim bu seferde istanbulun varos olmayan semtlerinde bile 5 tl iken nerde 20 tl oldugu soruldu

Alisarp ve İlker çok teşekkürler beni muhattab etmediğiniz için.. Kendisi petshop üzeribe PDR okuduğu için petshopların İlkerin dediği gibi 30 petshop birden aynı şeyleri söylemesini önceden tahmin etmiş.. Kelimelere bu ladar takılmak kötü bir alışkanlık Yasak gibi.. Herkesin canı sağolsun.. Emin olmadığım konularda kesinlikle yorum yapmam bunu kimse bilmesede.. Neyse izin verirsenizde hatta uygun görürseniz bundan sonra sadece düzen ekibi işlerini yapmayı tercih ediyorum ama birbirimize sahip çıkmamız çok güzeldi teşekkürler :)

Cvp: kaplumbağa ticareti

yasak yada yasaklanmak üzere yada yasağa benzer buralara takılmaya gerek yok.Sonuc ortada . haticeye değil neticeye bakılmalı :breh:

Konuyu ilk okufugumda sevinmistim ama keske yasaklar bu kadar kolay gelebilse de hayvan somuruleri kanli ticaretler bir son bulsa:(

Geri