Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa ve balık kardeşliğimiz.

ThE_DeMoN

Bronz 5 Üye
:smile: Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 1,5 senedir 2 tosbikim var. Gayet sağlıklılar maşallah. Geçen hafta onları satın aldığım pet shop'a gittim. Oradaki beyefendiye tosbiklerimin yanına balık koyup koyamayacağımı sordum. Forumlarda çok fazla araştırma yapmıştım öncesinde ama yinede yüz yüze bir bilene sormanın faydalı olacağını düşündüm. Öncelikle karakterlerini sordu. Saldırgan olup olmadıklarını ve yaşlarını. Lefter ve Alex hareketli, canlı hayvanlar. Ancak saldırgan olmadıklarını biliyorum tabii. Bana bazı balık türleri ile yaşayabileceklerini söyledi. Ordan 3 tane çok tatlı Koi cinsi balık aldım. Eve geldiğimde ise biraz gergin, biraz heyecanlı Koi'lerimi suya bıraktım. Önce birbirlerinden biraz çekindiler doğal olarak. Ancak aradan tam bir hafta geçti ve gayet mutlu yaşıyorlar birarada. Bizimkilerin umurunda bile değiller. İstedikleri gibi yüzüyorlar, bacaklarının arasından geçiyorlar. Bazen kabuklarına kafalarını değdiriyorlar falan. Koi'lerim Maylo, Cecen ve Tubi :) Forumlarda yaşayamayacaklarını okuyordum genelde ama koyulan balığın cinsi ve kapluşun karakteri çok önemliymiş. Değerli yorumlarınızı bekliyorum dostlar. Saygı ve sevgilerimle...

mailto:/2psfziq.jpg

Cvp: Kaplumbağa ve Balık kardeşliğimiz

Avcı hayvanlar ama karakter olayı farklı tabi. Siz gene dikkatli olun. O zaman bol bol foto bekliyoruz :)

koiler de japonlar gibidir. Yemesinler aman dikkat edin.

Şuan aralarında bir sorun olmayabilir ama sorun çıkabilir , hatta o iki kaplumbağa arasında bile kavga çıkabilir bazen belli olmuyor böyle durumlar arkadaşımın 2 japon balığını yemişti bir kaplumbağa üstelik 1-2 ay aynı yerde yaşamışlardı

Ben de koymayı düşünmüştüm ama çoğu kişi karşı çıktı o yüzden bugun lepistes atacağım yerlerse de afıyet olsun :))

Koycaksanız lepistes koymayın bari direk yerler büyük balın koyun.

Cvp: Kaplumbağa ve balık kardeşliğimiz.

balıklara dalmalarının baş sebebi karınlarının acıkması. o yüzden yemlerini günlük 3 öğüne bölerseniz bu ihtimal azalır. sabah, öğle, akşam şeklinde midelerinin boş kalmasını önleyin. ikincisi yem harici et, balık veya kurutulmuş balık vermeyin.

Balık için balık akvaryumu,kaplumbağa için kaplumbağa akvaryumu.Bir canlıya iyi bakıyoruz derken öbürünün hayatını karartmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
Koi havuz balığıdır geniş havuzlarda kaplumbağa ve koi aynı tankta bulunabilir ama lepistes için aynı şey geçerli değil.Asıl konuya dönecek olursanız akvaryumunuzda havuz değil.

Bu arada cem bey kaplumbağalarda açlık/tokluk hissi yoktur.Doymuyor diye yem doymuyor diye yem verirseniz kaplumbağayı obez edersiniz yani balıkları yememesi için bir önlem değildir.

tabiki öyle. yem verirken birbirlerine bile girişiyorlarken balıklara verilen yemde dahi saldırmaları olağan.

Geri