Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa ve Balık

RedonTheo

Bronz 5 Üye
Katılım
4 Eyl 2019
Mesajlar
32
Herkese selam arkadaşlar, 1.20 boyunda 200 litrelik bir tankım var. Şuan içinde 10 adet zebra danio mevcut ve daha oldukça küçük bir kaplumbağam yaklaşık 20 gündür benimle. Şuana kadar daha bi dokunmaya yeltendiğini görmedim balıklara ki ufak ve hızlı balıklar olduğundan ve manevra kabiliyetleri yüksek olduğundan yakalanabileceklerini de sanmıyorum. Evet kaplumbağanın balıklar için zararlı bakteriler taşıdığını filan okudum ama az çok balıklarla ilgilenen bilir zebra daniolar da en dayanıklı balık türlerinden birisi. Şimdi bir kaç sorum olacak, şimdi için eyvallah kaplumbağa küçük pek te yeltenmiyor ama ilerleyen zamanlarda ciddi anlamda kovalama süreci başlar mı, ikincisi akvaryuma bir de vatoz eklemeyi düşünüyorum vatozlar hantal hayvanlar ama dikenli yüzgece sahipler, bu konuda bir problem olur mu, birde şuan ki filtrem yaklaşık 70 litrelik bir tankta kullandığım filtreydi ve ne yazık ki bu akvaryuma fazlasıyla yetersiz ki kaplumbağaların fazla pislettiğini de okudum çok cep sarsmayan ancak etkili filtre önerilerinizi alabilirim. Birde yine filtreleme işlemi için tatlı su midyesi almayı düşünüyorum, midyeler de malum hareketsiz canlılar yine kaplumbağa bu midyelere rahatsızlık verir mi. Artık işin piri olan isimlerden yardım bekliyorum.
 
RE: KAPLUMBAĞA VE BALIK

Foruma hoşgeldin. Şu an hayvan ufak bu açıdan balıklara sorun çıkarmaz ama 7-8 cm itibariyle saldırma başlayabilir. 10 cm kabuk boyu itibariyle affetmez. Karnı tok olsa bile avcılık güdüsü tetiklenir. Kovalamaya başlar. İri cichlidleri dahi kovalıyorlar.

Balıkla kaplumbağa bir arada olmuyor. Yem farklılıkları var. Yemlemede istemsiz olarak yeme odaklı darbe ve saldırıları olur.

Yetişkin zamanda vatoza dalaşabilir hayvanın dikenli yapısı zarar verebilir.

Kirletme oranı büyüdükçe yükselir. İleride en iyi iç filtre dahi yetersiz kalacaktır. Yoğun idrara bağlı amonyak ve kir bir süre sonra dış filtreyi zorunlu kılar. Kuru alanı, ısıtma lambası, uv ampul vs. derken maliyet yükselir. Yetişkin kaplumbağalar için kalın camlı özel akvaryum gerekiyor. Gerek yüzerken manevra yaptığında gerekse panik atak durumlarında ve kuru alandan inerken kabuğunu cama vurur. Sert kabuk karşısında hazır akvaryum camı dayanmaz.

Her anlamda balıkla bir arada olmuyor. Tavsiyem iade etmen. Akvaryumda büyüdüğünde canlı cansız bitki bırakmaz, akvaryumu daraltacak taban malzemesi istemez. Gücü yetiyorsa sağa sola atar. Hayvan res ise silis kum gerekiyor. Kısaca kendi türü ile bile uyumsuzdur.

Midye güzel suyu iyi filtreliyor. 4-5 cm boyundakilere dalaşan olmuyor. Midye akvaryumda gezer uygun yer bulduğunda oraya kendini gömüp kabuğunu açar. Yakınlaşan olursa hızlıca kapanır. İki sıkıntısı var. Bol oksijen ve sirkülasyon olacak ve su 24 derece üstünü aşmayacak. Oysa kaplumbağalar 28 derece istiyor. Yazın su 30 derecelere çıktığında midye ölüyor. Ben birkaç tane aldım hepsi yazın öldü.

Salyangoz sakın alma parazit gibi çok aşırı ürüyorlar başa çıkılmıyor.

Kaplumbağa yerine karides olabilir akvaryumda arap saçı yosun var ise bahçıvan gibi işleyip artıkları temizliyorlar seyri hoş ama balıklar yer mi bilemem. O balıklardan beslemedim.

Filtrede sobo 808c korner güzel iki hazneli alt hazneye elyaf koyarsan kiri iyi filtreliyor. Ayarlanabilir vanası var, hava kabarcığı veriyor. Yalnız boyu 30 cm, suyun en az 31-32 cm olması lazım ve hazneyi çıkarırken yanlama çıkarmak gerekiyor. Tırnak kısmı kırılabilir endişesi veriyor.
 
RE: KAPLUMBAĞA VE BALIK

Çok teşekkürler yorumunuz için Cem bey. Bugün filtre bakmak için bir pet shopa gittiğimde yakınen 50 60 cm lik alçak bir akvaryumda 3 4 adet kaplumbağa bakıyordu, birisi 1+-10 cm idi o ufak kapta 3 4 adet balıkta vardı. Balıkları canlı yem olarak mı veriyorsun dediğimde yoo orada yaşıyorlar cevabını aldım ve bir süre gözlemlediğimde balıklar umrunda dahi değildi. Oradan bir ümitle oluşacak negatif bir duruma kadar aynı akvaryumda bakmayı hedefliyorum. Akvaryumum çift ve kalın camlı. Kaplumbağanın büyüdüğünde dahi kırabilecek potansiyeli olduğunu düşünmüyorum. Bu arada salyangoz için bir kaç yabancı forum gezdim, yumurtalarını akvaryum suyunun üstünde bıraktığı yazıyordu bir kaç fotoda mevcuttu. Ben de ne olur ne olmaz diye şimdilik 1 tane kaplumbapanın tepkisini öğrenmek için aldım ilk attığımda 2-3 saniye ilgilenip bıraktı. Şunu soracağım kaplumbağalar da karakterli hayvanlar mı yani o öyledir ama bu böyle olabilir muhabbeti var mıdır? Birde dediğim gibi baktığım balık türü ciddi anlamda küçük.,hızlı ve manevra kabiliyeti yüksek balıklar. Yani kaplumbağa için kolay yem mi olur ilerleyen senelerde? Çünkü şuan için mümkün görünmüyor yakalaması ki akvaryumda 1.20/45 lik akvaryum.
 
RE: KAPLUMBAĞA VE BALIK

Kaplumbağaların her birinin farklı karakteri var. Bir nevi insanlar gibi ama içgüdüsel davranışlar hepsinde ortak. Yerli tür olan çizgili dere ve sarı benekli kaplumbağalar nispeten daha sakinler. Softshell ve resler beslenme zincirinin tepesinde.

Şu an hayvan yavru o açıdan bir sıkıntı yok tersine balıklardan tedirgin bile olur. Büyüdükçe özgüvenleri yükselir.

Bu hayvanlar akvaryuma giren herşeyi koklar, kokusunu almadığı şeyi ısırarak anlamaya çalışır.

Kovalamasına gerek yok sabit durduğunda önünden geçerlerse yada aynı yeme giderlerse de bu olabilir ki yemleme sırasında kendi türü dahi olsa hamle yaparken istemsiz olarak darbe vurur. Her ne kadar hareketli olsalar da esas hızları boyunlarını uzatmaları. Yavru iken gagaları yumuşaktır. Büyüdükçe gaga yapısı ve çene kasları güçlenir.
 
RE: KAPLUMBAĞA VE BALIK

Yem olarak gammarus ve sera rafyy P ile başlayabilirsin 6 cm kabuk boyuna kadar bu iki yem yeterli.

Bir de bu konuyu incelersen iyi olur detaylı anlatılıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: KAPLUMBAĞA VE BALIK

Balıkla veya başka canlıyla birlikte olmayacağı ortada. Keşke baştan araştırsaydınız. Belki almaktan vazgeçerdiniz o zaman. Petshoplar referans alınabilecek kişiler değil; ne bilgileri var ne de vicdanları. Zaten hala nasıl satılıyor res!ler; o kötü koşullarda yaşam savaşı veriyor zavallı hayvanlar. İnsanlar da heves ediyor; ilk başta ne olacak ki deniyor. Sonra zorluklar başlayınca kaplumbağadan kurtulmanın yolları aranmaya başlıyor.
 
RE: KAPLUMBAĞA VE BALIK

Kaplumbağa benden habersiz doğum günü hediyesi olarak alındı. Ve zorluk olarak adlandırdğınız şey temizlik konusu ise şuan için 1 adet kaliteli bir iç filtre ve yine extradan kaliteli bir pipo filtre çalıştırıyorum. Yakın zamanda bir dış filtre de edineceğim. Ancak 1 ayı geçkin bir süredir balıklarla yaşıyor ciddi anlamda gözlemledim ki balıklar da çenesine uygun yakalarsa yiyebileceği küçüklükte balıklar olmasına rağmen (lepistesler yavruladı çok daha küçük boyutta balıklar da eklendi artık) hiç bir şekilde bir balığı kovaladığını tenezzül ettiğini görmedim. Balıkların strese girdiğini düşündüm ancak streste olan bir balık doğurmaz. Yani kısacası açıkçası şuan için her şey normal gidiyor. Yukarıda da belirtmiştim pet shopcu beni bu konuda bilgilendirmedi ufak bir kaplumbağa akvaryumunda bir kaç tane ufak ve 1 tane de büyük kaplumbağa bakılıyordu, aynı zamanda o ufak akvaryumda ufak japon balıkları da vardı. Bahsettiğim akvaryum sadece boy olarak ta ufak değil yükseklik olarak ta gayet küçük. Ben de balıkları canlı yem olarak mı kullanıyorsın dediğimde yoo orada yaşıyorlar dedi. Belki bana öyle demiştir düşüncesiyle pipo filtreyi almaya gittiğimde baktım aynı balıklar yinr orada yaşıyordu. Gözlemimi sürdüreceğim forumu haberdar ederim. Olası bir aksi durumda balıkların akvaryumu zaten hazır ancak beslediğim balık türünü bi kaplumbağanın yakalayabileceğini gözümle görmeden kimse bana inandıramaz.


Buyrun akvaryum bu şekilde 270 litrelik
 

Ekli dosyalar

  • akvarum.jpg
    akvarum.jpg
    807.5 KB · Görüntüleme: 42
Geri
Üst