Herkese selam arkadaşlar, 1.20 boyunda 200 litrelik bir tankım var. Şuan içinde 10 adet zebra danio mevcut ve daha oldukça küçük bir kaplumbağam yaklaşık 20 gündür benimle. Şuana kadar daha bi dokunmaya yeltendiğini görmedim balıklara ki ufak ve hızlı balıklar olduğundan ve manevra kabiliyetleri yüksek olduğundan yakalanabileceklerini de sanmıyorum. Evet kaplumbağanın balıklar için zararlı bakteriler taşıdığını filan okudum ama az çok balıklarla ilgilenen bilir zebra daniolar da en dayanıklı balık türlerinden birisi. Şimdi bir kaç sorum olacak, şimdi için eyvallah kaplumbağa küçük pek te yeltenmiyor ama ilerleyen zamanlarda ciddi anlamda kovalama süreci başlar mı, ikincisi akvaryuma bir de vatoz eklemeyi düşünüyorum vatozlar hantal hayvanlar ama dikenli yüzgece sahipler, bu konuda bir problem olur mu, birde şuan ki filtrem yaklaşık 70 litrelik bir tankta kullandığım filtreydi ve ne yazık ki bu akvaryuma fazlasıyla yetersiz ki kaplumbağaların fazla pislettiğini de okudum çok cep sarsmayan ancak etkili filtre önerilerinizi alabilirim. Birde yine filtreleme işlemi için tatlı su midyesi almayı düşünüyorum, midyeler de malum hareketsiz canlılar yine kaplumbağa bu midyelere rahatsızlık verir mi. Artık işin piri olan isimlerden yardım bekliyorum.