Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa`ya protez yüzgeç takılacak

gonzimmm

As 2 Üye
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
696
Japon sivil toplum örgütü Deniz Kaplumbağalarını Koruma Derneği üyelerinden Erika Akai, yaptığı açıklamada, yaralı kaplumbağanın geçen yaz Japonya`nın güneybatı kıyıları açıklarında bulunduğunu söyledi.


Yüzgecinden ısırılan dişi kaplumbağaya bir köpek balığının saldırdığından kuşkusu olmadığını belirten Akai, kabuğu 74 santimerte uzunluğundaki hayvana ``Yu`` ismini verdiklerini bildirdi.


Akai, ``Kaplumbağanın kumsalda normal biçimde sürünebilmesi ve doğurabilmesi için hayvana takılacak protezlerin yeterince sağlam olması gerekli. Yu`yu serbest bırakamayız, çünkü sağlıklı bir kaplumbağanın yüzme kapasitesinin yalnızca yüzde 60`ına sahip. Bu nedenle ona yapay yüzgeç takmaya karar verdik`` dedi.


Kaplumbağaya protez yüzgeç mayıs ayında takılacak.

Yapay yüzgeç konusunda uzman olan Japonlar, daha önce ağlar nedeniyle yaralanan birçok yunus balığına protez yüzgeç takmışlardı.

alntdr

http://www.tumgazeteler.com/?a=4697953
 
Kaplumbagayı bu kadar önemsemeleri cok hoş.Umarım basarıyla takılır:)
 
Umarım..Takılıp takılmadığıyla ilgili bir haber bulamadım haberin 2009'da yazıldığını okuyabildim sadece hatta verdiğim linktede yazıyor.İnşallah kaplumbağanın sağlığının yerinde olduğu haberinide okuruz :)
 
daha önce yapılmış bir şey bende yollamıştım önceden köpekbalığı ısırdığı için protez yapılmıştı
 
filozof' Alıntı:
daha önce yapılmış bir şey bende yollamıştım önceden köpekbalığı ısırdığı için protez yapılmıştı

Sizinkinin linkini atarsanız bu konuyu arşive yollarız iki tane aynı konuya gerek yok.Ama ben böyle bir konuya rastlamadım.
 
İyi yapmışlar.Hayvanı öleceğini bile bile serbest bırakmaları çok yanlış olurdu.
 
Geri
Üst