Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa yasiyo gibi ama hareket etmiyo

bugra-4646

Platin 5 Üye
IMG_20250221_203241.jpg

Cezbedici olsun diye kabuğunu boyuyorlar ama kabuğun hava almasını engelliyor ve kabuk deforme oluyo vs. hayvan üşütmüş olabilir gerekli ekipmanın yoksa filtre, ısıtıcı lamba, su ısıtıcısı filan lazım. Hayvan hep öyle duruyorsa kafası ve bacakları sarkıyorsa vefat etmiştir :( gerekli ekipman olmadığında üşütme, akciğer enfeksiyonu gibi nedenlerden ölebiliyorlar senin zavallı gitmiş gibi görünüyo başın sağolsun

Cezbedici olsun diye kabuğunu boyuyorlar ama kabuğun hava almasını engelliyor ve kabuk deforme oluyo vs. hayvan üşütmüş olabilir gerekli ekipmanın yoksa filtre, ısıtıcı lamba, su ısıtıcısı filan lazım. Hayvan hep öyle duruyorsa kafası ve bacakları sarkıyorsa vefat etmiştir :( gerekli ekipman olmadığında üşütme, akciğer enfeksiyonu gibi nedenlerden ölebiliyorlar senin zavallı gitmiş gibi görünüyo başın sağolsun
Dün oldu bı ışığa doğru yattiydi yaşayan hayvan öldü heralde kafa flnda sarkmiyo

Isıtma lambasını çok yakın mı konumlandırdınız?

Kuru yerde 1 gün bekletin. Sertleşme yada gevşeyip boyun ve bacaklarını istemsiz biçimde sarkıtma varsa ölmüştür.
Ertesi gün resmini çekip atın tepeden ve önden gözleri görülecek şekilde.

Isıtma lambasını çok yakın mı konumlandırdınız?

Kuru yerde 1 gün bekletin. Sertleşme yada gevşeyip boyun ve bacaklarını istemsiz biçimde sarkıtma varsa ölmüştür.
Ertesi gün resmini çekip atın tepeden ve önden gözleri görülecek şekilde.

IMG_20250222_094616.jpg

Böyle eliyom hiç tepki vermiyo gozleri kurmuş gibi bide resimdeki gibi ışık tuttum korkuyorum bide 3-4 saat tutuyom kurtabilirmis fln dediler yoksa bu hayvan kuruttumu o ışık

Böyle eliyom hiç tepki vermiyo gozleri kurmuş gibi bide resimdeki gibi ışık tuttum korkuyorum bide 3-4 saat tutuyom kurtabilirmis fln dediler yoksa bu hayvan kuruttumu o ışık
Lamba gücü kaç watt?
Bu hayvanı boyayan kadar satın alan sizde suçlusunuz. Hayvan boyandiktan sonra sağlıklı olmasını mı bekliyorsunuz?
Birde ışık kuruttu diyor.

42Watt ampulu 20cm den konumlandırın.

Lamba gücü kaç watt?
Bu hayvanı boyayan kadar satın alan sizde suçlusunuz. Hayvan boyandiktan sonra sağlıklı olmasını mı bekliyorsunuz?
Birde ışık kuruttu diyor.

42Watt ampulu 20cm den konumlandırın.
Hayvan bende değildi bide hayvana ters bişey yapacağını sonradan öğrendim ve sokemedim 53 watt ampulde

Gözleri hala o vaziyette ise ölmüş. Lamba mesafesi uygun açıda gibi gözükse de akvaryumun içinde yani dört tarafı kapalı bu da ısıyı yoğunlaştırıyor.

Hayvan ufak olduğu için kendini ısıdan koruyacak yetiye sahip değildir. Kafa derisi de incedir, yoğun ısı hızlı biçimde etkilemiş. Hayvan mayışıp kalmış. Güneş çarpması etkisi ile ölmüş. Başınız sağolsun.

Hayvanın üzerindeki boyayı sökmeye çalışın. Kabuk sökülüyor mu görelim. En azından bu tip boyalı hayvan alan olursa ona göre müdahale edip etmeme konusunu görmüş oluruz.

Evde aseton varsa önce onu kabuk kenarlarına sürüp bir deneyin. Kabartıp çıkaracak mı bakalım. Yoksa gerek yok.

Geri