Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa yemi hakkında

Nurllsn

Yeni Üye
Kaplumbağa için yaşı ya da kabuk boyuna göre marka ya da yem önerileri alabilir miyim az önce paw journey turtle sticks verdi petshop nasıl güvenilir bir yem mıdır kendisi?

Foruma hoşgeldiniz.

O yem alt sınıf bir yem.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baş kuyruk arası.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye, su düzenleyici ne varsa yazın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı, ısıtma lambası, kuru alan var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, takviye, su düzenleyici ne varsa yazın.

Akvaryumun bir fotoğrafını atın.
Daha önce atmıştım testi gözenekli olmaması lazım çıkartın denmişti daha kuru alan yapicak bir camcı bulamadım biraz daha böyle idare ettirip yeni akvaryum kurmayı düşünüyorum

Ekli dosyalar

• 17503615044488530636484082559990.jpg
    17503615044488530636484082559990.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 10
Akvaryumu büyütün. Hayvana yüzecek alan kalmamış. Biz bu boydaki akvaryumu karantina akvaryumu niyetine kullanırız.

Almışken en az 50 litrelik bir akvaryum alın. Bir süreliğine de olsa aldığınıza değsin.

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın bir de jelatini açılmamış kutuda gammarus alın.

Netten alacaksınız. Sokak arası petshopların müşterisi sınırlı olduğu için çeşit getirmiyorlar ucuz ürünlere kaçıyorlar.

Akvaryumu büyütün. Hayvana yüzecek alan kalmamış. Biz bu boydaki akvaryumu karantina akvaryumu niyetine kullanırız.

Almışken en az 50 litrelik bir akvaryum alın. Bir süreliğine de olsa aldığınıza değsin.

Yem olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın bir de jelatini açılmamış kutuda gammarus alın.

Netten alacaksınız. Sokak arası petshopların müşterisi sınırlı olduğu için çeşit getirmiyorlar ucuz ürünlere kaçıyorlar.
Tamam çok teşekkür ederim Cem bey peki kaplumbağamın kabul çizgilerinde aralarında siyahlıklar var bu bir sorun mu?

Çizgi aralarının genişlemesi büyüdüğüne işarettir. Başlarda bu çizgiler belirgindir. Sonraları kapanır ve plakalar birbirine yaklaşıp kaybolur. Normal durum.

Büyüyen hayvan sağlıklıdır.

Çizgi aralarının genişlemesi büyüdüğüne işarettir. Başlarda bu çizgiler belirgindir. Sonraları kapanır ve plakalar birbirine yaklaşıp kaybolur. Normal durum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250619_233237.jpg
    IMG_20250619_233237.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 8
Ben yinede emin olmak adına atmak istedim fotoğrafını dediğiniz gibi sorun yoktur umarım tekrardan teşekkür Cem bey.

Plakalarda biraz kavlama var.

Eczaneden devit marka şişe damla alın bunu 1 ay boyunca haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup 1 damla sürün. 25-30 dakika kuru yerde bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın. 4 hafta uygulama yeterli.

Kabuk jeli vs. kullanıyorsanız atın onu.

Plakalarda biraz kavlama var.

Eczaneden devit marka şişe damla alın bunu 1 ay boyunca haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup 1 damla sürün. 25-30 dakika kuru yerde bekletin. Kalanı silip tekrar akvaryuma alın. 4 hafta uygulama yeterli.

Kabuk jeli vs. kullanıyorsanız atın
Tamam çok teşekkürler

Geri