Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa yemini yemiyor.

emrsr52

Bronz 1 Üye
yaklaşık 5 gün önce aldım. Diğer kaplumbağamın yanına koydum. Ama hiç bir şey yemiyor ayrı bir kaba koydum daha yeni şu anda hala yemi yemedi acaba alışması mı gerekli yoksa bir hastalık falan mı var. Diğeri maşallah ne versem yiyor çok hareketli ve çok iştahlı ama yeni aldığım hep pasif hem de bir şey yemiyor. Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Ortama alışması zaman alabilir. Önceki kaplumbağanızı akvryumdan çıkrıp bşk bir kb lın, sonra yeniye yem atın ve yanından yarım saat ayrılın. Bu şekilde deneyin. Yemlere vitamin damltın. Birde bu açlık 2-3 gün daha sürerse direk vitamin takviyesi yapmanız gerekir.

Cvp: Kaplumbağa yemini yemiyor.

Benim kaplumbağa 2 haftadır aç emre abi ya :(

ölmesin hayvan sonra

Bilmiyom artık diğer 2 kaplumbağa 3 günde alıştılar bana ve elden yemeye , Bu yeni aldığım küçük 3 hafta oldu alalı bi o hafta yedi başka bi zamanda yemedi yemiyoda yapmadığım denemediğim yöntem kalmadı

o bir türlü besleniyordur. Yoksa 3 hafta yemek yemeden duramaz ya :ff:

hiç sanmıyorum ya diğer kaplumbağalar yemin y sini bırakmıyolar akvaryumda

ayrı bir kaba koy birde öyle dene

her şeyi denedim aklına gelebilicek herşeyi

diğerlerini başka bir kapta beklet. o sırada bunu suya ittir. ve her çeşit yemden ufaltıp ver. yanından uzaklaş illaki birini yiyecektir. ben ayrı kaba aldım. tedirgin olup yememişti. en iyisi alıştığı ortamda yemlemek.

cem' Alıntı:
diğerlerini başka bir kapta beklet. o sırada bunu suya ittir. ve her çeşit yemden ufaltıp ver. yanından uzaklaş illaki birini yiyecektir. ben ayrı kaba aldım. tedirgin olup yememişti. en iyisi alıştığı ortamda yemlemek.
Aynı şeyi ben de uyguladım ve oldu. Diğerlerini ortamdan uzaklaştır. Sadece besleyeceğin kaplumbağa kalsın. Ona da yemi attıktan sonra o ortamdan, odadan, her neredeysen hemen yok ol ve kimse gözükmesin. Kapının ardına geçersen birkaç dakika içinde yediğini göreceksin. Yemledikten sonra diğerlerini de aynı kaba koyabilirsin. Bende bu şekilde 3-4 ay devam etmişti. Ama şimdi ikisi de yemek için savaşıyorlar.

Geri