Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağada parazit

autobotskids

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba , aranızda yeniyim ancak kaplumbağlarım 5-6 yıldır bende. Biri Feriha diğeri Inzır.

Bugün Ferihanın kuyruğundan filizlenen ikinci bir kuyruk olduğunu fark ettim. İnce ve baya uzun arada sırada içine alıyor bazen dışarda bırakıyor.

Cinsel organ vs. yazıyor internette ancak ben pek emin olamadım. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Yapılması gereken bir şey var mı ? Bu bir hastalık vs mi ?

Yoksa benim yıllardır Feriha dediğim kaplumbağam erkek mi? :/ :ff: :ff: :ff:

Ekli dosyalar

• FDHFGJGD.PNG
    FDHFGJGD.PNG
    115.9 KB · Görüntüleme: 196
  • DKLG.PNG
    DKLG.PNG
    236.8 KB · Görüntüleme: 169
RE: Garip bir kuyruk ...

Cinsel organ siyah ve kalın olur. Bu kadar uzun olmaz. Bu parazit solucana benziyor.

Çiğ yiyecek ya da açık yem verdin mi ? Çıktığında kıvranıyor mu o meret ? Yoksa hareketsiz mi duruyor.

Bu arada hayvan erkek. Ön tırnaklar uzuyor. Anüs kuyruğa yakınsa erkek kabuğa yakınsa dişidir.

Hayvanlara akvaryumda güzel bir sistem kur. Leğende olmaz nitekim boyları da bu sebeple kısa normalde o hayvanların 17-18 cm kabuk boyunda olması lazımdı.

Cvp: Garip bir kuyruk ...

Zaten akvaryumdalar , sularını değiştirirken çektim fotoğrafı. Bazen içine giriyor - çıkıyor dışarıdayken hareket ediyor. Ne yapılmalı ? Veteriner nasıl bir müdahele eder ?

Yem olarak da stickleri hep kapallı  kutu kullanıyorum ama karidesleri kapalı bulamıyorum .

Netten alacaksın yemleri. Teleskop akvaryum juenpetmarket, mamacı.net güvenilir sitelerdir.

Sera raffy I al. Sera, tetra, jbl, prodac ve tropical marka yemler harici yem kullanma.

Yem olarak neler var elinde ?

Akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar iyidir. Boyca uzun akvaryum gelişmelerini derinlik ise akciğer kapasitesini artırmaya yöneliktir. Bu sayede nefes tutma kapasiteleri artar.

Donanımda neler var ? Isıtma, ısıtma lambası kuru alan filtre vs. ? Silis kum yok ise al tercihen vitasand marka. Bu hayvanlar kum yer kum hazmı kolaylaştırır ve bu tip parazitleri de vücutlarından atmış olurlar.

Solucan çıktığında elinle tut. Çokta asılmadan yavaşça çektir. Hayvan bağırsağa asılmıştır. Çok yüklenirsen yırtabilirsin. Tiksinirsen eldiven kullan.

O açık gammarusu çöpe at. Kullanma bir daha. Bayat olması bir yana daha tehlikeli olan parazit bela olmuş.

Hekime gidebilirsin ama o sırada içeride kalırsa bir anlamı olmaz. Hayvan sersebil olur.

Cvp: Garip bir kuyruk ...

Öncelikle akvaryumun fotoğraflarını yükledim. Tam anlamıyla yükleyemiyorum site kısıtlıyor. En boy ve genişliğini görmeniz açısından...

Isıtma var ancak pek faydasını görmediğim için 2 yıl kadar önce kaldırdım.
Işıklandırma yok . UV ampüller aşırı derece de pahalı ve bütçem onlara yetişmiyor. Daha farklı bir ampül öneriniz var mı ?
Filtre olarak da yine aynı şekilde kaldırdım. Aslında iki filtrem var biri akvaryumun biri de sonradan eklediğim ama yeteri kadar randıman alamıyorum. Onun yerine daha sık sularını değiştirmeyi tercih ediyorum.
Kuru alan da fotoğrafda gözüküyor , derme çatma da olsa sanırım yeterli ... :/

Yaşam alanları bu şekilde.

Feriha'nın durumu hakkında ;

Facebook grubunda fazlasıyla korkuttular tabir-i caiz ise sayılı günü var dediler.
Peygamber devesi parezitinden bahsettiler... Keza ona benzer bişey çıkıyor ama sadece ıslak zeminde değil. Elimde / kuru alanda her yerde!

Ve son olarak ;

dediğiniz işlemi kendim yapabilirim ancak ; hayvana zarar vermekten korkuyorum .
Velhasıl yanlış anlamadıysam yavaş yavaş paraziti çekeceğim değil mi?

Ve birde diğer kaplumbağam Inzır' a da bulaşmış olabilir mi ? Onun için de bir şey yapmalımıyım ?

Sanırım sorun çözüldü ...Kendi kendine ağzından çıktı. Çok farklıydı ... Akvaryumum hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Tekrar teşekkürler ...

Ekli dosyalar

• ak11.PNG
    ak11.PNG
    615.6 KB · Görüntüleme: 110
  • ak22.PNG
    ak22.PNG
    445.6 KB · Görüntüleme: 103

Kuyruktaki ağızdan çıkmaz. Demekki hayvanı sarmışlar. Bunların bir kısmı kan emici bir kısmı et yiyicidir. Tehlikeli olan bunlar. Daha tehlikelisi et yiyici olanı bu hayvanı içerden oya oya öldürür. Bu gördüğüm kadarıyla kan emici tip tenya. Gördüğünde yavaşça çekeceksin. Büyüklüğüne bakarsak bayağıdır varmış hiç farketmedin mi ?

Diğerinde de vardır muhakkak. Bunlar dışkı yerler illaki gördüğünde yemiştir. Bu şekilde birinden diğerine geçer. Akvaryumu komple temizle. Başka türlü akvaryumdaki parazitten kurtulamazsın. Durum ciddi akvaryumda olsa neyse de hayvanlara da bulaşmış.

Akvaryumun ölçüleri nedir ? Boy*en*yükseklik(h)

Su yüksekliği ne kadar ?

Metilen mavisi de al. Su hacmine göre damlatacağın miktarı yazarım.

Ekipman işini yarın yazayım Akvaryumun net ölçüleri gerekli.

Geri