Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağadan anlayan bir veteriner

küçük kaplumbağam

Bronz 2 Üye
Bulunduğum ilde ve ilçede kaplumbağadan anlayan birini bulamadim. Eğer tokatta bildiginiz bir veteriner var mi ? Ben babama söyledim o da bir veteriner klinigine gitmiş. Ama pek anlamamislar.

Cvp: kaplumbağadan anlayan bir veteriner

sadece soracağın ufak hayvan için akciğer konusunda en düşük dozajda antibiyotik ilaç nedir. etkin madde içinde en düşük çözeltiye sahip olan. veya sulandırma yoluyla düşürülebilecek.

emre vildan hanım telden yardımcı olabilir mi bu konuda ?

Şimdi abi lafta hepsi anlıyor. Ama iş icraata gelince yok yani. Bu hafta sonu merkeze gideceğim gitmişken veterinerede uğrayım diyorum.

bakman iyi olur bir çoğu anlamadığı konuda çekingen davranabilir. sonuçta ölme riski var. bu egzotik hayvanlar üstüne eğitim alıp bilgi sahibi olanlar büyük şehirlerde de o kadar fazla değil.

Inşaallah anlayan biri çıkar. Yuzmesinde falan herhangi bir sıkıntı yok ama genede sormakta fayda var.

cem' Alıntı:
sadece soracağın ufak hayvan için akciğer konusunda en düşük dozajda antibiyotik ilaç nedir. etkin madde içinde en düşük çözeltiye sahip olan. veya sulandırma yoluyla düşürülebilecek.

emre vildan hanım telden yardımcı olabilir mi bu konuda ?

Vildan hanım prensip olarak telefon ile tavsiyede bulunmaz ama aramasında ve bulunduğu bölgenin yakınında bildiği veteriner hekim olup olmadığını sormasında sakınca yok. Bu tip durumlarda şuna git buna git diyebildiği ve kaplumbağalarla ilgili güvendiği varsa önerir. Yada biri yoksa arayıp durum bu biliyorum muayene gerekir ama ben şuradayım ne ilacı alsam uygun olur diye danışabilir. En azından denemekte fayda var.

http://www.petospher.com/iletisim.html

Burada iletişim bilgileri mevcut.

Geçmiş olsun.

Vildan hanıma burada birine götürdük anlamamışlar bende belki bildiğiniz biri varsa danışayım dedim derseniz yardımcı olabilir.

Emin değilim ama kendiside yardımcı olabilir.

Gecmis olsun..
Yerinde olsam (eger istanbuldaysan) direk vildan hanima gotururdum..
Sonucta guvenecegin veteriner jelim bulmak zor malesef..

tokattaymış semiha. o yüzden kıvranıyoruz.

melike bu konuda akciğer enfeksiyonu belirtilerine bak. ve hayvanı incele. ne belirtiler olduğunu saptayabilirsen. vildan hanımla görüştüğünde netice daha sağlıklı olur.
mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html

Vildan hanımı aradım. Uzaktan bir müdahale yapamam dedi. Ama oradan herhangibir veteriner hekim (anlayan ya da anlamayan ) ile beni konusturursun dedi. Ama anlamayan bir veteriner hekime teslim etmek istemiyorum. Yanlış bir şey olursa diye.

bu şekilde olması daha iyi senin anlamadığın noktaları beraber değerlendirirler. hem hastalığın durumu netleşir hem de ilaç önerimi olur.

Melike tek çaren iyi bir kliniğe gidip en azından yanlış müdahale riskini azaltmak. Vildan Hanım'ın önerisi de bence çok büyük bir incelik yardımseverlik değerlendirmekte fayda var.
Merkez Veteriner Kliniğini varmış Tokat'ta, bir arkadaşım çok memnun ama onda kedi var, açıkçası sukaplumbağası konusunda nasıldırlar bilemiyorum. Klinik kalitesi iyi diye orayı değerlendirebilirsin.
Ya da varsa senin bildiğin iyi bir klinik orası da olabilir.

Bilgileri:
Merkez Veteriner Kliniği
İletişim
Adres:
Behzat Bulvarı Yarahmet Mahallesi Çekenli iş Merkezi Karşısı PTT Çekenli Şubesi Yanı No:100/A Merkez TOKAT 60100 Türkiye
Telefon: 0 356 2121032
faks: 0 356 2121032
Cep Telefonu: 0 506 860 80 63
http://www.merkezveteriner.com

Vildan hanima çok çok teşekkür ederim zaten. Yaptığı çok ince bir davranış ama korkuyorum şimdi ya o veteriner yanlış anlarsa bir şeyi hayvanima bir şey olursa. Haftasonu orayada bir bakacağım ama inş bir şeyi yoktur.

hekimin yanlış anlayacağı durum olmaz. bu hayvanlar konusunda bilgisi olmasa da genel olarak hayvanların eğitimini aldıkları için sonucu daha iyi yorumlarlar.

Bencede güzel bir davranış. Hatta ben Vildan hanımı aradığımda bir veteriner hekime gidip kendisi ile iletişime geçmemi söyledi dersin. Sonuçta forumca kaplumbağa konusundaki bilgilerine güvendiğimiz biri olduğu için gittiğin hekimde yadırgamaz.

Ya boyle durumlarda insanin eli kolu baglaniyor
Ben de adanada hekim bulmakta zorlanmistim artik caresizlikten aglayasi geliyor insanin...
Acaba gittigi hekim vildan hanimla gorusmek istemezse falan diye dusundum..
Hakaret gibi anlamasin sonra?
Hekimler cesit cesit..İyisi denk gelir insallah..

Geri