Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalar arası uyumsuzluk

Masters

Bronz 1 Üye
Katılım
5 Eki 2015
Mesajlar
118
Korktuğum başıma geldi. kaplumbağalarım arasında uyumsuzluk mevcut. Ortancayla küçük ne güzel anlaşıyorlardı bugün yem verirken Ortanca küçüğün kabuğunu ısırdı Beyaz kısmını.

Büyüğün yanına koyunca ortanca çok fazla panik oluyor hemde çok fazla. Ve büyükte ısırmaya çalışıyor sürekli. Kçüğün yanına koyunca ortanca ısırmaya kalktı.

Küçüğün kabuğu da çok yumuşak. Ve yem çok çok ağır yiyor. Yemeğini yiyor ama çok yavaş yiyor. Zar zor yediriyorum.

Şimdi tekrar koydum şimdi ısırmıyor ama küçüğün arka kabuğunu ısırmıştı kuyruğun olduğu tarafları. Küçükte baya küçük kaldı. Kabuğu da kağıt gibi ve çözümünü bulamadım. Bildiğim ilaçta yok ama yemini yiyor.

Şu kabuk ve büyümeme sorunu için ne yapabilirim. Ortancayı ve küçüğü aynı yerden aynı gün almıştım ve aynı boydaydılar.

Birde Küçük sürekli kuru alanda, çok çok az yüzüyor. Genelde ben sürekli suya atıyorum yüzsün diye, yardımcı olur diye en alta kadar götürüp çıktıktan sonra tekrar götürüyorum. Kas gelişimi olsun diye. Şuan yine kuru alanda ve sürekli plastik bitkiye tırmanıyor.

mailto:/a/img923/3472/TTkPWf.jpg
mailto:/a/img923/3197/zuTQ0I.jpgmailto:/a/img922/7623/sriUkK.jpg

Buda ortanca


Bu arada nefes almasında sanırım sorun var, suda bir süre kaldıktan sonra 2-3 dk yukarı yukarı yüzmeye kalkışıyor ve nefes alıyor. 

Akciğer enfeksiyonu diye düşündüm ama yemini yiyor. Yüzmesinde problemde yok.
 
Hayvanda gensel bir durum yok ise bir hastalık mevcut. Hasta olduğu içinde boy atmıyor. Hayvanı yemlerken ayrı bir yere aynı ısıda bulunan suya al. Öğününü artır yedikçe günün mümkün olan her saati besle. Mineral yemi aralıkla haftada 3 gün ver. Diğer zamanlar raffy p ve gammarus olsun.

Ayrıca eczaneden genta damla alıp hergün sabah akşam bir damla yemine damlatıp elden ver.

Hayvanın üşümemesine dikkat et.

Ya büyüğe yeni akvaryum al yada küçüğe. Ortancanın yanında kalırsa öldürecek. Hayvan ürkmüş ve sürekli bir bunalım halinde diğerinden kurtarmak için sürekli kuru alanda durmak istiyor. Dediğin bitki üstüne çıkmasının sebebi bu.
 
Cvp: Kaplumbağalar arası uyumsuzluk

cem' Alıntı:
Hayvanda gensel bir durum yok ise bir hastalık mevcut. Hasta olduğu içinde boy atmıyor. Hayvanı yemlerken ayrı bir yere aynı ısıda bulunan suya al. Öğününü artır yedikçe günün mümkün olan her saati besle. Mineral yemi aralıkla haftada 3 gün ver. Diğer zamanlar raffy p ve gammarus olsun.

Ayrıca eczaneden genta damla alıp hergün sabah akşam bir damla yemine damlatıp elden ver.

Hayvanın üşümemesine dikkat et.

Ya büyüğe yeni akvaryum al yada küçüğe. Ortancanın yanında kalırsa öldürecek. Hayvan ürkmüş ve sürekli bir bunalım halinde diğerinden kurtarmak için sürekli kuru alanda durmak istiyor. Dediğin bitki üstüne çıkmasının sebebi bu.


Sahiplendirmekten başka şansım kalmadı o zaman :(
Kimseye de güvenemiyorum ki verme konusunda. umarım bulabilirim.

Hiç saldırmadı şimdi ama sadece ilk defa gördüm sürekli de izliyordum. İlk defa kabuğunu ısırdığını gördüm. 

Hayvanı nasıl sahiplendiririm? Akvaryumlu birine sahiplendirmek istiyorum.


ortanca hayvanı çok fazla sarsıyor yüzerken.

Şimdilik küçük bir akvaryum alsam yeterli olur mu?

20-30 litreliklerden seneye daha iyi alabilirim büyük ihtimalle. Ucuz bir akvaryum bulunur mu 40-50 sırası. 
Ekipmanlarını da idarelik bir şey almak zorundayım şimdilik. En azından ayırmak için.


Birde küçüğü büyüğün yanına koydum nedense büyük hiç saldırmadı , hatta küçük orada çok daha rahat yüzdü, yemini de ilk defa tutmadığım halde tam yedi diğer ayrılmış kısımda bir kere ısırıp bırakıyordu sadece ben onu tutup yeme çevirdiğimde yiyordu tam olarak. 

5-10 dakika bakarak koydum küçüğü büyğün yanına ve hiç saldırmadı , üstelik defalarca da gördü sadece hafif takip etti sonrada hemen ayrıldı.
 
Tehdit olarak görmemiş olabilir ama sonradan ne yapacağı da bilinmez özellikle yemleme sırasında ayır. Büyük sert bir darbe atabilir.

Ayıracaksan küçük için 30 litrelik bir akvaryum yeterli olur. Fiyat konusunda petshopları dolaş bazıları kampanya yapıyor.
 
Cvp: Kaplumbağalar arası uyumsuzluk

sahiplendiremezsem ayıracam ama bir şey daha sormam gerekiyor, küçüğün alt kabuğunun tam ortasında bir yumuşaklık var. Bu normal mi?

Birde küçüğü büyüğün yanına koyunca küçük sürekli büyğün yanına gidiyor.

Büyükte hafif bakıyor, kokluyor yaklaşıyor ve hemen kafasını çeviriyor.


Suda küçüvük bi alan kaplıyor zaten küçük, büyük kendi küçüğün yanına yaklaşınca nedense hareket etmiyor , büyüğe dik dik akıyor, ama gidince hareketleniyor.


Küçüğe bakıpta çenesini gıcırdatması da bana büyük korku yaratıyor allahtan saldırmıyor.
 
Yavru yada o boydaki hayvanların o kısımda göbek bağı yeri vardır. Bu kabukta en son sertleşen kısımdır.

Kemik erimesi kaynaklı bir durum var ise mineral yem gerekeni sağlar dediğim şekilde ver.
 
Cvp: Kaplumbağalar arası uyumsuzluk

sanırım saldırmayacak. Kuru alana çıkma yerinden yani sadece tutunma gibi oradan kuru alana çıkma gibi yerden büyük küçüğün yanına kadar geldi, yaklaştı hataa kabuğuna değdi ısıracakmış gibi yaptı ama ısırmadı.
Küçüğü de vermek istemiyorum çok tatlı :(


İçim rahatladı, daha önce hiç fark etmemiştim orayı ama hayvanı da kasım sonlarına doğru almıştım. 
Ortancaya saldırıpta küçüğe saldırmaması da gairibime gitti. Gece ben uyurken saldırıp öldürme riski varmı ? Canının yanması bile rahatsız ediyor beni :(


Yaklaşık 10 kez fırsat geçti ısırması için üstelik ben bakmıyorken. Bir şey yapmaz sanırım şimdilik çünkü ilk defa suya ben atmadan orada yüzmeye başladı. Normalde öbür yerde hiç yüzmüyordu. Ve büyükte küçüğ henüz hiç sarsmadı.


Küçük kuru alana çıkmasına yakın büyük küçüğün yanına hızlı ve sinsi bir şekilde yaklaşıyor hatta kabuğuna değiyor sonrasında ise kafasını sudan çıkarıp etrafına bakıyor ve suda yüzmeye devam ediyor bunu  2 dir yaptı.
 
Büyüğün cinsiyeti nedir ?
 
Cvp: RE: Kaplumbağalar arası uyumsuzluk

cem' Alıntı:
Büyüğün cinsiyeti nedir ?

cinsiyetini tam bilmiyorum, anlamıyorum ama erkek diye tahmin ediyorum, tırnakları çok uzun çünkü.


Ve birde birkaç kez kuyruğundan siyah bir şey çıkarmıştı ve kuyruğu çok kalın.


Ortancanın da dişi olduğunu düşünüyorum, tırnakları kısa kaldı.
 
Analık duygusu olabilir mi diye düşündüm ama hayvan erkek. O halde tehdit olarak görmüyor. Yada küçük dişidir.

Ortancanın netleşmesi için 10 cm kabuk boyunu devirmesi lazım. Bazı hayvanlarda tırnak son anda uzuyor.
 
Cvp: Kaplumbağalar arası uyumsuzluk

Saat 11:00'den beri küçük büyüğün yanında ve artık hiç yanına bile yaklaşmadı sadece bulunduğu alana yem attığımda , yemi almak için aldı ve küçük önünden yem almasına rağmen hiç bir şey yapmadı. Yemini filanda almaya kalkmadı. Sadece küçüğün yemediklerini yedi ve hayvanı şuana kadar sadece bir kere sarstı oda yem almaya çalışırken. Sanırım bu şekilde bırakacağım şuana kadar bir şey yapmadıysa yapmaz diye de düşünüyorum dünde hiç saldırmaya kalkmadı hep uzaklaşıyor yanından. 

Ortanca çok ödlek bu normal mi? Çok fazla hemde, büyüğün yanına koyduğumda çok fazla panik oluyor (küçük bile hiç panik olmadı) , büyük yaklaşınca kendini geri geri atıyor , kendini yan alıp bir ayağını ve kolunu içeri doğru sokuyor, sürekli kaçma halinde. Ve sürekli bana bakıyor korkak gözlerle çıkmak ister gibi. Ve beni görünce de çok korkuyor küçük bir harekette kendini geri atıyor. Küçük bu kadar değil. Büyükte hiç böyle bir şey yapmamıştı.


Az önce büyük kuru alana çıkarken küçükte oradaydı ve küçüğün üstüne çıkıp suya doğru ittirdi bu da baya komiğime gitti :D
 
Küçük hayvanlarda tehlikeye karşı savunma algısı fazla gelişmemiştir. Büyüdükçe hem vücutlarını hem de tehdit unsurlarını tanırlar.

Ortanca büyük ile arasındaki olayı biliyor. Sana karşı tutumu ise büyüğün yanına alıp koyma ihtimalin.

Savunma işi ise şöyle, hayvan karşısındaki aynı ayar veya gücü yetecek oranda ise önden el titreterek veya ağzını açıp ısırma hamlesi yaparak; değilse kuyruk ve başını korumak için yan dönüp o taraftaki ayaklarını içeri çekerek kabuğu içinden savunmaya geçer. Karada böyle bir duruma denk gelirse tehdit gelen taraftaki ayaklarını içeri çekmez ama eğip kabuk altına alır diğer kısımdaki ayaklarını dikip o yöne meyil verir ve tıslar.

Küçük için şu anki tehdit büyüğün yemleme sırasında veya kuru alanda yaptığı darbelerin sertliğine bağlı alacağı hasar. Genelde de bu bacaklara gelir. Yürürken veya yüzerken aksarsa sebep budur.
 
Geri
Üst