Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalar konusunda bilgi verebilirmisiniz

belkiserk

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar ben bu siteyi yeni gördüm ve görür görmez katıldım ve bazı konuları okudukça kaplumbağalar konusunda ne kadar bilgisiz olduğumu fark ettim :(:(:( fazla bilgim olmadığı için size bir kaç soru sormak istiyorum.
1) 2 tane su kaplumbağam var ve yaklaşık 3-4- aydır plastik kapta yaşıyolar evde küçük bir akvaryumum var ona geçirmeli miyim?
2) Geçirirsem filitre takmalı mıyım?
3) Yem olarak kurutulmuş karides kullanıyorum küüçük olanlarından günde 4 tane vermem gerekiyomuş ama ben daha fazlasını veriyorum çünkü ne zaman yanlarına gitsem yukarı doğru tırmanıp yem istiyolar bende günde ortalama 10-15 arası yediriyorum azaltmalı mıyım?
4) Cinsiyetlerini nasıl anlayabilirim?
5) Yaşlarınıda aynı şekilde bilmiyorum malesef :((((
6) Büyük olan kaplumbağam çok hırçın küçük olanın ayak uçlarını ve kuyruğunun ucunu yedi malesef ne yapmalıyım?
7) Büyük olan kaplumbağamın üst kabuğunun arka taraflarında yumuşama ve beyazlama var ama ne olduğunu bilmiyorum?[/font]
8) Ve son olarak hızlı büyümesi için çoğu yerde kıyma yedirilmesi yazıyor yedirsem yanlış olur mu?
Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler :D

RE: Bilgim yok malesef yardım lütfenn

Hosgeldiniz,
Oncelikle dogru bilgilendirme yapabilmemiz açısından kaplumbagalarin kabuk boyu ölçüsünü belirtmelisiniz. Hersey ona gore cevaplanacak.
Plastik kaptan cam akvaryum daha iyidir fakat olculeri nedir?
Filtre sart ama sahip oldugunuz akvaryuma gore degisir.
Hayvani gunluk kafa hacmi kadar yem ile beslemeniz yeterli. Surekli ac gibi davranmalari icgudusel davranistir normaldir. Fakat karides yeterli degil, ana yem olarak raffy p ve tetra reptomin almaniz gerekiyor gunluk degisimli olarak kullanilir, konuyu detaylandiririz.
Kabuk sorunu icin fotograf koymalisiniz,
cinsiyet icin 10cm kabuk boyundan buyuk olmali hayvanlar kucukse belli olmaz.

Mobildeyim link atamadim, Bakım bölümünde Kaplumbaga bakim klavuzu konusunu okumalisiniz.

Cvp: RE: Bilgim yok malesef yardım lütfenn

olivia-peter' Alıntı:
Hosgeldiniz,
Oncelikle dogru bilgilendirme yapabilmemiz açısından kaplumbagalarin kabuk boyu ölçüsünü belirtmelisiniz. Hersey ona gore cevaplanacak.
Plastik kaptan cam akvaryum daha iyidir fakat olculeri nedir?
Filtre sart ama sahip oldugunuz akvaryuma gore degisir.
Hayvani gunluk kafa hacmi kadar yem ile beslemeniz yeterli. Surekli ac gibi davranmalari icgudusel davranistir normaldir. Fakat karides yeterli degil, ana yem olarak raffy p ve tetra reptomin almaniz gerekiyor gunluk degisimli olarak kullanilir, konuyu detaylandiririz.
Kabuk sorunu icin fotograf koymalisiniz,
cinsiyet icin 10cm kabuk boyundan buyuk olmali hayvanlar kucukse belli olmaz.

Mobildeyim link atamadim, Bakım bölümünde Kaplumbaga bakim klavuzu konusunu okumalisiniz.

Öncelikle teşekkür ederim akvaryumun boyutu satılan en küçük akvaryum boyutu kaplumbağaların boyutu ise büyük olan 4,5 cm küçük olansa 3,5 cm sanırım cinsiyet belirlemek için yeterli büyüklükte değilller

Evet olabilecek en kucuk boydalar cinsiyetleri en az 1yil belli olmaz. Cam akvaryuma almak faydali olur, icine uzerine cikabilecekleri tutunabilekleri bir tas koyun. filtre simdilik koyulmadan olabilir, havalar sıcak oldugu icin ısıtıcıda simdilik bu akvaryumda gerek yok. Fakat su degisimlerinde dinlenmis su kullanarak su sicakligina dikkat etmek lazim.
Hayvanlarin en hizli buyuyecekleri donem fakat bunun icin buyuk akvaryuma yani yuzebilecekleri genis alana ihtiyaclari var. En kisa surede uygun olculerde akvaryuma gecilerek zorunlu ekipmanlar tamamlanmali.

Ilk etapta soyledigim konu dikkatle okunmali ve yemler alinmali. Yemlerin yaninda eczaneden Devit3 Oral damla almak lazim, kabuk icin ve uvb ihtiyaci icin kullanilacak.
Konu okunduktan sonra sorularinizi ve detaylari sorabilirsiniz.

Konu budur bulabilirsiniz

sukaplumbagasi.com/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

olivia-peter' Alıntı:
Evet olabilecek en kucuk boydalar cinsiyetleri en az 1yil belli olmaz. Cam akvaryuma almak faydali olur, icine uzerine cikabilecekleri tutunabilekleri bir tas koyun. filtre simdilik koyulmadan olabilir, havalar sıcak oldugu icin ısıtıcıda simdilik bu akvaryumda gerek yok. Fakat su degisimlerinde dinlenmis su kullanarak su sicakligina dikkat etmek lazim.
Hayvanlarin en hizli buyuyecekleri donem fakat bunun icin buyuk akvaryuma yani yuzebilecekleri genis alana ihtiyaclari var. En kisa surede uygun olculerde akvaryuma gecilerek zorunlu ekipmanlar tamamlanmali.

Ilk etapta soyledigim konu dikkatle okunmali ve yemler alinmali. Yemlerin yaninda eczaneden Devit3 Oral damla almak lazim, kabuk icin ve uvb ihtiyaci icin kullanilacak.

Bi kaç sorum daha olucak akvaryumu aldığımda suyu hiç boş yer kalmıcak gibi mi doldurmalıyım yoksa az mı doldurmalıyım bide yem takviyesi yapmasam olmaz mı kuru karides yeterli gelmez mi okul zamanı fazla ilgilenemiyorum da

Akvaryumdan kacamayacaklari kadar su koyulmali, muhakkak tutunabilecekleri bir tas yada bitki koymak gerekir. ustuste çikarak bile kaciyorlar dikkat etmeli.

Sadece karides tek yonlu beslenme olur, bu da gelisimini etkiler mesela kabukta sekil bozuklukari olusur.
Sonucta hergun birkere beslenecek, sadece karides ya da baska yemlerde olsa hergun sadece 5 dk ;)

olivia-peter' Alıntı:
Akvaryumdan kacamayacaklari kadar su koyulmali, muhakkak tutunabilecekleri bir tas yada bitki koymak gerekir. ustuste çikarak bile kaciyorlar dikkat etmeli.

Sadece karides tek yonlu beslenme olur, bu da gelisimini etkiler mesela kabukta sekil bozuklukari olusur.
Sonucta hergun birkere beslenecek, sadece karides ya da baska yemlerde olsa hergun sadece 5 dk ;)

Yemlerin yanında Devit3 damla kullanmamı önermişsiniz onu yemlerine mi damlatmam gerekiyor eğer oyleyse her birine ne kadarda bir damlatmam lazım?

devit3 karidese damlatilmaz, stick yemlere haftada bir gun bir yeme bir damla damlatilarakMumkunse suya atmadan elden hayvana verilir.
Kabuk sorunu vardi sanirim, onunda bir fotografini gorebilirsek kabuk uygulamasinda devit 3 lazim olabilir.

Kabuklarına damlatıp ısıtıcı lamba altında 10 dakika bekletebilir ya da yem başına 1 damla kadar olucak şekilde. Neslihan ablanında belirttiği üzere o konuyu iyice okuyun elinizde 2 kaplumbağa bulunmakta ( ki biri diğerine saldırıyor ayırmak gerekecektir gözlemleyin devam ederse olaylar ayırmalısınız ayrı akvaryumlar yani ). Buna göre kaplumbağa başına 100 litre minimum olucak şekide akvaryum ayarlamanız gerekecek. Ki 2 kaplumbağa için ( eğer kavga etmezler ıse aynı akvarym ıcın) 200 litre minimum değerde olmalı ısıtıcı, fıltreyıde katarsak 250 litre üzerinde bir akvaryum ayarlamanız ve akvaryuma uygun ekıpmanlar almalısınız. Bundan sonrası zaten yemleme ve su değişimi işi olacak ( ki su değişimi dış filtre aldığınız takdirde daha uzun sürede gerekir ) . Yemleme işide örneğin bnm kaplumbağalar 8 ve 9 cm boyundalar. 5 cesıt yemlerı var bunlar kafa hacımlerı kadarıyla şu şekilde verimekte ;
pztesi tetra reptomin
salı gammarus (raffy I)
carsamba jbl agil
perşembe aç gün
cuma mineral
cumartesi vital
pazar gammarus.

Tabi bu yem çeşitleri kabuk boyuna uygun olacak sekılde orantılıdır.

Bu hayvanlar icin simdilik karides (raffy I) ile beraber reptomin ve raffy p alinmasi yeterli olacaktir. mineral raffyp icinden kullanilir. agil ve vital buyuk hayvanlar icin karıştırmasın.

Belirtmemde onun içindi ablacık :):) beslenme ve bakım kılavuzlarını okuyarak ona göre iş yapmalısınız :)

Farkettim Safak :) fakat baslangic icin karışık görünebilir diye altini cizdim sadece.

İşte oraya yazılanın 3 cümlesini okuyup 5 cümlesini okumamak olmaz :) yazıyoruz tamamını okusun/okuyalım :)

Foruma hoş geldin. Alan darlığı saldırmasına sebep oluyor. Bu sebeple en az 30 lt mümkünse 50 lt su alan ara geçişli bir akvaryum edin. Sistem aynı balık akvaryumu gibi olacak. Ekstra koyacakların kuru alan ve bu alanı ısıtacak ısıtma lambası. Bu lamba kıskaçlı ve max 60 W gücünde olsun. Horoz elektrikte bu lamba var. Buna da 60 W gücünde eski tip armut ampul takacaksın. Mümkünse soft yani camı beyaz olan tercih sebebidir. Kuru alanı hazır veya el yapımı yapabilirsin. Kuru alan bölümünde mevcut onları incele.

Akvaryumu aldığında ölçülerini yaz. su ısıtıcı ve filtrenin gücünü söyleriz.

Yem olarak elinde kurutulmuş gammarus sera raffy I (karides) kapalı kutuda açık poşet alma sakın. Ve raffy P yem ilk alacakların. Deviti şimdi verme 5 cm kabuk boyuna geldiklerinde başlarsın. Küçük olana da 5 cm olunca vereceksin. Raffy P'deki kırmızı yemler mineral yemdir. Bunları ayırıp sadece bir günde sabah ve akşam vereceksin. İçinde mineral, vitamin ve kalsiyum vardır. Bu yeterli gelir. Daha ufak oldukları için deviti vücutları kaldırmaz.

Yemlerini sabah ve akşam olmak üzere iki öğün ve toplamda günlük kafa hacmi kadar vereceksin tam ölçüyü ayarlayamazsan +1 fazla da verebilirsin. Yem harici hiçbir şey verme. Et yemden uzaklaştırır. Hayvan et yediği için değil yüzeceği yerin geniş ve derin olması sayesinde sağlıklı gelişir. Yetersiz yerde aldığı protein iç organları büyütür. Kabuk buna yetişemediği için deformasyona uğrar ve gut hastalığına yakalanır. Tatlı ve tuzlu hiçbir şey yedirme. Bu dönem protein ağırlıklı beslenirler. Ot türevli bir şeyde verme. 5 cm'yi geçkin tetra reptominde al. 100 ml'lik ile başla ilk başta yememezlik ederler. Bu ot türevli yiyeceklere başlangıç, alıştırma için gereklidir. Alacağın yemler 2015 tarihinden az olmasın.

Cinsiyet en net olarak 10 cm kabuk boyunda anlaşılır.

Beyazlık şebeke suyundaki kireçten kaynaklıdır. İçme suyu kullan. Arka kısımdaki yumuşaklık doğuştandır. Bu bir yerden düştüğünde darbeyi absorbe eder. Aynı zamanda büyüme aşamasında iç organların kabuk içinde baskı almasını engeller.

Akvaryumu en kısa zamanda temin et.

belkiserk' Alıntı:
olivia-peter' Alıntı:

Bi kaç sorum daha olucak akvaryumu aldığımda suyu hiç boş yer kalmıcak gibi mi doldurmalıyım yoksa az mı doldurmalıyım bide yem takviyesi yapmasam olmaz mı kuru karides yeterli gelmez mi okul zamanı fazla ilgilenemiyorum da

Arkadaş benim gibi okul herşeyi bitiriyor bende normalde fazla ilgilenmiyorum ama onlar için ders çalışmıyorum yem olarak tetra reptomin sera gibi marka kullanabilirsın büyüdükçe ot ağırlıklı beslemelisin ki obezite olmasın kiyma sosis et ve baharat türleri zararlıdır filtre zorunludur büyümesi için protein ağırlıklı besle söylediğim yemler ideal onlar için 10 15 cm olunca sera vital ot ağırlıklı onu kullanabilirsin

Cvp: Bilgim yok malesef yardım lütfenn

halenur 6 cm gibi tetra reptomine ve yanında kemik ve kas gelişimi için jbl agilde kullanılmaya başlanmalıdır. 8 cm kabuk boyundan itibaren vital ile desteklenmelidir.

arkadaşlar destek yem olarak sera mineral yemin payı büyüktür. içeriğinde mineraller, vitaminler ve kalsiyum vardır. haftada bir gün hayvanın boyu 8 cm'den küçükse çift öğün; büyükse tek öğünde günlük kafa hacmi kadar verilmelidir. bu haftalık ihtiyacını karşılar. bu yem verildiğinde mürekkep balığı kemiği veya damla vitamin verilmemelidir.

eğer elinizde raffy P varsa içindeki kırmızlar mineral yemdir bunları ayırıp verin. bitince sera mineral alırsınız. aynı şekilde sera carnivor varsa ortasındaki kırmızılar mineral içeriktir. bunu az olduğu için haftada iki öğün verirsiniz. carnivor ve mineral yem elinizde mevcutsa bir hafta birini bir hafta birini verin.

Benim kapluş 2 yaşında NERDEYSE tam 2 yaşında değil protein ağırlıklı çok besledim galiba obez oldu gittim mihav.com da üyenin kaplumbagasi var o da akvaryumda bakıyor dediğini yaptım olmadı en sonunda gittim çözümü ecem koten ve arzu bal a sordum meğer ot ağırlıklı beslememi söyledi yemleri de bitti jbl nın ot ağırlıklı yemi var mı varsa adı nedir :(

Cvp: kaplumbağalar konusunda bilgi verebilirmisiniz

diğer konuda yeme cevap vermiştim. obezliği aşması için enerjisini doğru harcamalı. bu sebeple boyu uzun akvaryumda bol yüzmesi gerekli. yemde günlük kafa oranı aşılmamalı. kurutulmuş yem verilmeyecek normal şekle dönünce haftada bir gün. zaten o yaştaki hayvan için her yemi günde bir defa yani tek öğün vereceksin. yemlere sera vitali de ekle. silis kum alman bu açıdan da faydalı hayvan kurcaladıkça enerji harcayıp vakit geçirecek. diğer konuda önerdiğim yemleri al programı yapayım.

Arkadaşlar her noktaya değinmiş. Ancak en acil konu bayvanların şu an hemen ayrılması gerektiği. Biri zarar görüyor. Göz göre göre öldürtmek olmaz. Şu an bir yıl götürecek akvaryum hacmi 80 lt. Bu minimum gereken akvaryum. Hayvanlar bu sistemde bir araya gelip gözlemlenmeli. Saldırganlık devam ederse temelli ayrılmalılar. Bahsettiğim akvaryumda seneye değişip daha büyüğe geçilir. Devamlı masraf olmasın dersen baştan büyük sistem kurulur. Her akvaryum kendisi ile beraber filtre ve ısıtıcınında deeğişmesi demektir.

Geri