Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalar ve evrim kayıtları

AEK

Bordo Bereli
Merhaba,
Bugün bir fosil sergisine rastladım ve kaplumbağalardan da bahsedildiğini gördüm. Aşağıda çektiğim birkaç resimde kısa anlatımı da mevcut. Verilen bilginin doğruluğu açısından biraz daha araştırma yaptım ve birkaç farklı yerde aynı sonuç ve kişiye ait açıklamayı gördüm. Buna göre;

Dönem: Senozoik zaman, Oligosen dönemi
Bölge: Brule Oluşumu, Nebraska, ABD

Evrimciler, fosil kayıtlarında kaplumbağaların evrim geçirdiğini gösteren tek bir bulgunun bile bulunmadığını şöyle itiraf ederler:

"En eski kaplumbağalara, Almanya'daki Trias devri fosil yataklarında rastlanır. Bugün yaşayan örneklerine çok benzeyen sert kabukları sayesinde kolaylıkla diğer türlerden ayırt edilirler. Daha erken ya da daha ilkel kaplumbağalara ait hiçbir iz tanımlanamamıştır. Oysaki kaplumbağalar çok kolaylıkla fosilleşirler ve fosillerinin çok küçük parçaları dahi bulunsa kolaylıkla tanınırlar." (Robert Carroll, Vertebrate Paleontology and Evolution, s. 207)

mailto:/img838/1470/resim557.jpg
mailto:/img593/700/resim558.jpg
mailto:/img28/8589/resim560.jpg

Cvp: Kaplumbağalar ve evrim kayıtları

Bu canlıda var olduğu zamandan günümüze hiç değişiklik gözlenmemiş ise su kaplumbağaları neden kaplumbağaların evrim geçirmiş hali olarak görülüyor,sonradan ortaya çıkmış gibi gösteriliyor. Anlamadım? :breh:

Bu konular genelde tartışmaya açık ve çok geniş. Su kaplumbağasının gelişimini ayrıntılı bilmiyorum ancak türler oluşurken suya uyum sağlayanlarla karaya uyum sağlayanlar ayrılmış olabilir. Benim görüşüm kaplumbağa ailenin ana ismi. Kertenkele gibi düşünebiliriz. Timsah anfibi olmasına karşın bukalemun kara sürüngeni. Ama tür ana başlıkta aynı. Tabi konunun uzmanı olmadığım için kesin konuşmuyorum. Karşıma çıkan bir konuyu biraz araştırmaya başladım :)

Emre Bey'in dediği gibi uyum sürecinde mutasyona uğramış bir çok canlı mevcut. Su Kaplumbağaları ve Deniz Kaplumbağaları türevleri uyum sürecinde değişmiş olabilir. 37 milyondur evrim geçirmeden günümüze gelmeleri gerçekten beni korkutmuyor değil. Hatta Snapped Turtle'dan korkarım. Resmen dinazor soyundanlar :) Arada 200 milyon yıl olsa da atalardan gen ceplemişler. Ama bir çok balık türü kuruyan bataklıkta kol-bacak çıkarıp mutasyona uğrayarak hatta bir çok türü solunum sistemlerini değiştirerek hayatta kalmışlardı...

Bazı yazılarda 160-300 milyon yıldan da bahsedilmesine karşın bulunmuş en eski fosil 37 milyon yıl ile bunu sınırlıyor. Günümüze kadar bu kadar eski pek az canlı türü gelmiştir. Aslında evde beslediğimiz için biraz hassaslar, ancak kaplumbağa doğasında ve bu kadar yıl çok dayanıklı bir tür olarak tanınmıştır. Hatta çoğu sürüngen için bunu söyleyebiliriz.
Bende komodo ejderie hayranım. Özellikle avını ısırıp ağzından bulaştırdığı toksik madde (zehir değil) ile ölmelerini sağlaması onları muhteşem bir avcı yapıyor. Bu arada hatırladığım kadarıyla 2 sene önceye kadar hala bir tedavi veya panzehir bulunamamıştı.

Bana evrim geçirme konusu baştan sona saçma geliyor. Çünkü her canlı bir birinden apayrı özellikler içeriyor. Tamam görünümü benzeyebilir fakat hareketleri oluşumları herşeyler çok farklı. Hem evrimleşme olsaydı şu anda neden böyle bir şeyler görğmüyoruz ? Neden bir kara kaplumbağası suya düşünce su kaplumbağası olmuyor :D Çok komik geliyor evrim geçirmedeki bazı konular.
Hayvanlar farklılaşmış olabilir belki ama hiç bir canlının başka bir canlıya dönüşebileceğini düşünmüyorum. :rolleyes:
Tabi bu benim düşüncem herkes katılmayabilir. :133:

Cvp: Cvp: Kaplumbağalar ve evrim kayıtları

Konu için teşekkürler. Bu konuyu araştırmam gerek.

GCee' Alıntı:
Hem evrimleşme olsaydı şu anda neden böyle bir şeyler görğmüyoruz ?

Çünkü evrim 5-10 yılda olan birşey değil.

Muhalefet eden arkadaşlar sanırım yazıyı tam okumadılar. Kaplumbağaların evrim geçirmeden günümüze geldiğinden bahsediliyor.

Not: Belki evrim konusu tartışılır ama değişim ve uyum sağlama (mutasyon) gerçektir.

Evet haklısınız AEK. Mutasyonda demeyelim de ortama uyum sağlar(Adaptasyon) diyelim :) Mutasyon daha farklı çünkü. Ama bu konu uzayiip gider. Bence kapanmalı burada :)

Evet oda uygun bir tabir. Bu konu fikir ayrılığı ve ispat konuları çok uzayabilecek durumda olduğu için bence de kapanabilir. Önemli olan ek bir bilgi olmasıydı.

Geri