Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalar ve su

Sarp

Bronz 4 Üye
Yaklaşık bir yaşında olan kaplumbağam akvaryumunun tam teçhizatlı olmasına rağmen asla sudan çıkmıyor. Gün boyu yüzüyor. Çok nadiren taşlara tutunup dinleniyor sonra yeniden yüzmeye başlıyor. Bu bi problem midir? Teşekkürler.

Cvp: Kaplumbağalar ve su

Öncelikle hoş geldin Sarp.

Kuru alanın mevcut mu akvaryumun da ? Taşlara tutunuyor dediğine göre olmadığı kanaatindeyim. Onlara hem dinlenecekleri hem de kabuklarını kurutup güneşlenebilecekleri bir kuru alan lazım. Bunun çeşitli yapılış veya hazır alınışları hakkında bilgiyi kuru alan yapımı başlığında bulabilirsin. Ve tabi kuru alan ısıtıcı ve uvb lamba konusunu da.

Çok yüzmesi bir problem anlamına gelmediğini düşünüyorum. Tam tersi yüzmeyip kuru alan vb yerlerde çokça durması bir rahatsızlığı habercisidir. Benimkilerde gün boyu çok yüzmeyi seviyorlar ve kendilerince kumda olsun akvaryumun diğer bölgelerinde olsun yem arayışındalar. Kaplumbağalar yüzdükçe mutu oluyorlar benimkilerden anladığım o en azından. Onlara gerekli büyüklükte bir yüzme alanı sağlanmalı ki zaten doğal ortamlarından alı koyuyoruz bari rahatça yüzebilecekleri bir alan sağlayalım.

Boş bir vaktinde akvaryum ve kaplumbağalarının da fotoğraflarını paylaşırsan hastalık ve diğer durumlar hakkında bilfi alışverişi yaparız.

hayvanın sudan çıkmama durumu, kuru alanın olduğunu varsayarsak suyun daha sıcak olmasından kaynaklı. su, su ısıtıcısı kullanılması durumunda sabit 28 derecede seyir edecek. bu ısının net anlaşılması için camdan bir iç derece ile buna bakmalısın bazı ısıtıcıların kalibresi bozuk veya su hacminden büyük watta sahipse ayarı 28 dereceye sabitlesende daha yüksek oranda ısıtabilir. bu da su içinde durması için neden.

kuru alana gelirsek orayı ısıtacak ısıtma lamban yoksa hayvan kuru alana çıkmaz. bu yüzden oraya konumlandıracağın deveboynu veya kıskaçlı lamba almalısın. bu lambaya takacağın ampul çevrende bauhaus varsa oradan ecolite marka 52 w halosoft buzlu camı olan ampulden almak. eğer bulamazsan 40-60 wattlık buzlu camı olan bir düz ampul işini görür. ayrıca kışa girmeden uva + uvb'li bir ampul ve ikinci bir lamba daha lazım olacak. bu süre zarfında uvb yerine eczaneden alacağın devit vitamin damlasını haftada bir 1 yeme damlatıp vereceksin. ama bunu uzun süreli kullanmamalısın.

Arkadaşlar her konuya değinmiş. Benim fikrimde kuru alan ısısının yetersizliğinin sebep olabileceği yönünde. Ancak akvaryum çok hareketli insanların sürekli girip çıktığı bir yerde ise gene kuru alanda fazla durmazlar. Bu hayvanlar kendilerini suda daha güvende hissederler. Çünkü hareket kabiliyetleri suda daha hızlı.

Öncelikle merhaba.Benim düşüncem şu.Bence kesinlikle bir sorun olmaz.Su kaplumbağaları iyi bir yüzücülerdir.Bu yüzden bir sorun olmaz diyorum yeniden.Benim ninjada hep yüzüyor.İlk geldiğinde korktum kuru alanına koydum.Ama daha sonra hemen aşağıya hızlı hızlı iniyordu :haha: Çok komik ya şebeğim benim :rolleyes: Şimdi beni görünce kafasını çıkarıyor.Ben arkamı döndüğüm zamanda kaçmaya çalışıyor.Sanki anlamıyorum :w00t: :D Çok tatlı ama ya.Bi ara dayanamayıp kucaklayacağım :smile: :smile: :smile:

Geri