Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ege

Yeni Üye
Katılım
24 Eyl 2010
Mesajlar
12
arkadaşlar ben foruma yani katıldım buradan herkese iyi forumlar dilerim ve konumu açıyım ben forum sayaesinden kağlumbağamı petshop tan almadım arkadaş vardı 6 aydır o besliyodu ve sıkılmıştı bende alıyım dedim1 hafta oldu sonra tek canı sıkılır mı diye düşündüm ve arkadaş olarak ona bi tane daha küçük su kaplumbağası aldım sizce bu sorun yaratır mı benim gözlemlerime göre küçük hep akvaryumun sol tarafında büyük sağda duruyor sanki biraz korkuyo gibi bende bundan dolayı onada bi arkadaş alıcam sizce iyi edermiyim? bide sizce en büyük akvaryumda bile 2 mi 3 mü 4 lümü beslenmeidir hangisi en idealdir?
bide ben daha vitamin alamadım neler önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler herkese :)
 
Hayır aslında yanlış yapmışsınız.Pek sosyal hayvan değillerdir kaplumbagalar.En büyük akvaryumda bile 1 tane beslenmelidir.Çünkü kavga vb.. durumlarda ciddi yaralanmalar,ölmeler olabiliyor.
 
bide ben balık alıcam onların yanına ama balığın yaşaması önemli değil ama eğer yerlerse bizim kaplumlar bi zararı olurmu kaplumbağalar bide ben 3 lemek istiyorum olmaz mı?
 
ege' Alıntı:
bide ben balık alıcam onların yanına ama balığın yaşaması önemli değil

Ne demek önemli değil ! Oda bir canlı.En az sizin kadar yaşama hakkı var !!

Ben üçlememenizi tavsiye ederim.
 
benim deneylerime göre japon balığı,bronz çöpçü balıgı ve semender ile beraber beslenebiliyorlarmış ben kendimde denedim japo balığıyla beraber ve hiç bir ısırma vb olmadı ancak birbirlerinden bakteri gecme olasılıgı oldukca yuksek eger beraber besleyecekseniz contra ıchyto die mavi bir steril damla var onu damlatınki birbirlerine bakteri geçmesin ben ileride semenderi de deneyicem...
 
tmm soal arkda japon da var ondan alırım 1 tane verirse sizinkinler kaç yaşındaki ısırmamış
 
Ben kesinlikle tavsiye etmıyorum balıkla beraber kaplumbaga bakılmasını.Eninde sonunda saldıracaktır kaplumbaga...
 
Arkadaşlar japonu bende arkadaşın akvaryumunda denemiştim o kaplumbağa besliyordu bende deneme amaçlı japon alıverdim akvaryuma koyduk ama 1 ay gibi bir zaman oldu hala yaşıyorlar kaplumbağa biraz büyük ..
 
Beraber yaşamaya devam etsinler.İleride görüceksiniz sonucu...

Acı bir sonuc istemıyorsanız ayırın.
 
bence balık beslenmelidir kaplunbağanın yanında çünkü onlar vahşidirler alışacaktır onlara sonra hop mideye ben aldım 2 tane balık balıklar benim kaplumdan kaçıyorlar birinin kuyruğunu ısırdı afrin opluma :) 2 güne kalmaz hepsini yiyecek soran ben ona dahada alıcam.ama akvaryum biraz pisleniyor olsun afrin oğluma :)
 
kardeşim sen ne biçim bir kalbe sahipsin ya.yazık değil mi balığa.bide güzel bişey yapıyomuş gibi yazmışsın.sonra bidaha alırım.yesin alırım demişsin.yazık sana
 
ege' Alıntı:
bence balık beslenmelidir kaplunbağanın yanında çünkü onlar vahşidirler alışacaktır onlara sonra hop mideye ben aldım 2 tane balık balıklar benim kaplumdan kaçıyorlar birinin kuyruğunu ısırdı afrin opluma :) 2 güne kalmaz hepsini yiyecek soran ben ona dahada alıcam.ama akvaryum biraz pisleniyor olsun afrin oğluma :)

Burası bir hayvansever forumu !
 
olabilri ama benim kedimde var balık alıcca ya kedim yiyecek ya da kaplum ikisi bi kavga etti kediyle kaplumbağam süperdi --- kabuktean tutdu elini he bu arda yarın 3 balıpı alcam diğerleri midede ama 3. sünü kedim için alıyorum bu arada evt bende biraz canilik var ama balıklara karşı siz karşımayın alırım balıkları ister kendim yerim istere kaplumbağama ve kedime yedirditirim seizin haberiniz bile olmaz hahahahahaha
 
Mesajınızı kurallara göre yazın argo sözcükler kullanmayın!
Mesajınız bir sürü hata içeriyor !
Kuralları okuyun !
O 'canlı' balıklardakı parazitler,mikroorganizmalar kaplumbaganızda çeşitli hastalıklara,ölümlere yol açacaktır.
Sorun sadece 'kasten hayvan cinayeti' değil kaplumbaganızın sağlıgı...
 
ya gidin kendi işinize bakın ya istediğimi yaparım hayvanlarımla alan benim öldürende benim karışmayın siz
 
ege' Alıntı:
ya gidin kendi işinize bakın ya istediğimi yaparım hayvanlarımla alan benim öldürende benim karışmayın siz

Birgün gelecek o kaplumbaga hastalanıcak biz yapmayın dedik ve siz yaptınız diye...
O zamanda geleceksiniz buraya yazacaksınız kaplumbagam hasta oldu lütfen yardım edin nasıl iyileştirebilirim ? Diye...
Sizi ALLAHA Havale Ediyorum.
 
ya tmm zaten ben kaplumlardan kurtumak istiyorum yani hastalanması benim için önemli değil hem onun yeriene bi kedi daha alıp çiftleşritmek istiyorum kedimle yani satılık kaplumbağam var 1 yaşında duyurlur yoksa benden ümüt belemeyin 1 aya gider :) genç kaplumbağa ağzını bozarsan bo beliyorum ama dikkat et bozacaksan altına adresde eklede bi gün işim düşübilir size
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst