Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarda büyüme

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler benim en küçük kaplumbağalarla ilgili sorum olucakdı ..sorum şu :küçük kaplumbağaların kendileri büyüdğünde kabuklarıda büyür doğal olarak ama kabuk büyümüyor benimkisinin sadece kendisi büyüyor bir anormallikmi var aceba?

Cvp: kaplumbağalarda büyüme

hayvan hasta değilse büyür. kabuk gözle görülür biçimde gözükmez. katmanlaşma ile büyüdüğü anlaşılır. belli sürelerde kabuk boyunu ölç.

abi her ay ölçüyom ilerleme yok şu 4 aydır geldiğinde 5 kuruş kadardır 1 tl kadar şimdi

geçen sene hazirandan bu yana bu kadar büyüdü daha abi...

Onu diğerlerinden ayırıp ayrı kapta bakacaksın. Diğerleri ile bir arada olmaz. Daha fazla ihtimam göstermelisin

abi ayırdım denedim tam 1 ay başka akvaryumda baktım ama hayvan ölü gibi yattı hiçbir hareket olmadı yemek yemedi tam bir ay sonra onların yanına koydum bu minik cadıyı bir görsen nasıl canlandı yeme saldırdı..

ekipmanlar tam mıydı o zaman. hayvanda hastalık varsa sebep o olabilir.

ısıtıcı dışında hepsi vardı abi lambayıda büyüklere kullanmadığım zman küçüğe açıyordum kurualan çıksın diye tek başına idi bide ama ölü gibiydi resmen

küçük hayvanların ısıya ihtiyacı daha fazla olur. suda ısıtıcı olmaması kötü olmuş. hayvanda enerjisini korumak için hareketlerini kısıtlamış.

Abi yem bile geliyordu hicbiseye tepki de vermiyordu sürekli gözler kapalı kuru alanın altında boşluk vardı orda yatıyordu .annem bile ölçümü bu bi bak deyip duruyordu saat basi

asi kız' Alıntı:
Abi yem bile yemiyordu 
hicbiseye tepki de vermiyordu sürekli gözler kapalı kuru alanın altında boşluk vardı orda yatıyordu .annem bile ölçümü bu bi bak deyip duruyordu saat basi

Geri