iyi günler benim bir sorum olucak kaplumbağalarımın hepsi kabuk atma döneminde kalkmış durumda eskileri ama bir okadarda çiftleşme istekleri var tabi en büyük dişim hariç kabuk atıktan sonra tekrar çiftleşme isteği olur mu dişi kaplumbağamda
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!kusura bakma cem abi ben din kardşeiyiz diye kardeş dedim ama dikkat ettim hep dişi kaplumbağamın tepesinde diğerleirne yapmıyor ona yaptığınıcem' Alıntı:Dişilerde çiftleşme isteği üreme yetisine sahip olma ile başlar. Buna ilk çiftleşmeden boş yumurta atmasıyla başlar. Hayvan üreme potasına girince bu sefer uygun eşi seçme aşamasına gelir. Uyum sağlayacak eşi bulamazsa çiftleşmez. Dişi fiziksel olarak tam gelişmese de 5 yaş üstünde üremeye başlar. Ama sağlıklı yavru alınması için dişinin yumurta kanalının gelişmesi gerekir. Bu da 18 cm ve üst boylara geldiğinde olur.
Erkekler daha erken cinsel gelişimi tamamladıkları için hayvanları rahat bırakmıyorlar. Bu ilk aşamalarda cinselliklerini tanımada sadece dişilere değil birbirlerine de bu amaçla hamle yaparlar. Onun için buna bakarak üstüne çıktıkları hayvan dişidir diyemeyiz. Hayvanın belirli özelliklerini görmek gerek.
Bir de asiye senden ricam kardeş lafını kullanma yaş 40 olunca abes kaçıyor. Cem, cem abi, cem bey hangisi hoşuna giderse o şekilde hitap edebilirsin.