Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarda kabuk atma

asi kız

Bordo Bereli
iyi günler benim bir sorum olucak kaplumbağalarımın hepsi kabuk atma döneminde kalkmış durumda eskileri ama bir okadarda çiftleşme istekleri var tabi en büyük dişim hariç kabuk atıktan sonra tekrar çiftleşme isteği olur mu dişi kaplumbağamda

Cvp: kaplumbağalarda kabuk atma

Plaka atmayla cinsel aktivitenin bağlantısı yoktur. Mango kökü ile sürtünerek atarlar. Yoğunluk fazla ise kabuğa devit sürülüp 5 dakika kadar kuru bir yerde bekletilip kabukta kalan peçete ile silindikten sonra akvaryuma konur. Devit plakaları yumuşatır. Isıtıcı lamba gerdirir. Mangoda atmasını sağlar.

Çiftleşme isteği dişinin seçeceği erkeğe ve yumurtlayabilecek kadar büyük olmasına bağlıdır. Takriben 18 cm ve üstü boylarda olmalı.

cem haklısın dediklerini yapıyorum kabuk atma döneminden sonra çiftleşme isteği olur mu diye merak ettim erkeklerin hepsi isteklide dişilerin tepesinden inmiyolar cinsel organlarını dişilerin bağasına sürtüp duruyorlar benimkilerin boyu bir tanesi hariç diğerleri 12 -13 cm kabuk boyları 3 yaşındalar en büyük dişim 13cm kabuk boyu..

Dişilerde çiftleşme isteği üreme yetisine sahip olma ile başlar. Buna ilk çiftleşmeden boş yumurta atmasıyla başlar. Hayvan üreme potasına girince bu sefer uygun eşi seçme aşamasına gelir. Uyum sağlayacak eşi bulamazsa çiftleşmez. Dişi fiziksel olarak tam gelişmese de 5 yaş üstünde üremeye başlar. Ama sağlıklı yavru alınması için dişinin yumurta kanalının gelişmesi gerekir. Bu da 18 cm ve üst boylara geldiğinde olur.

Erkekler daha erken cinsel gelişimi tamamladıkları için hayvanları rahat bırakmıyorlar. Bu ilk aşamalarda cinselliklerini tanımada sadece dişilere değil birbirlerine de bu amaçla hamle yaparlar. Onun için buna bakarak üstüne çıktıkları hayvan dişidir diyemeyiz. Hayvanın belirli özelliklerini görmek gerek.

Bir de asiye senden ricam kardeş lafını kullanma yaş 40 olunca abes kaçıyor. Cem, cem abi, cem bey hangisi hoşuna giderse o şekilde hitap edebilirsin.

cem' Alıntı:
Dişilerde çiftleşme isteği üreme yetisine sahip olma ile başlar. Buna ilk çiftleşmeden boş yumurta atmasıyla başlar. Hayvan üreme potasına girince bu sefer uygun eşi seçme aşamasına gelir. Uyum sağlayacak eşi bulamazsa çiftleşmez. Dişi fiziksel olarak tam gelişmese de 5 yaş üstünde üremeye başlar. Ama sağlıklı yavru alınması için dişinin yumurta kanalının gelişmesi gerekir. Bu da 18 cm ve üst boylara geldiğinde olur.

Erkekler daha erken cinsel gelişimi tamamladıkları için hayvanları rahat bırakmıyorlar. Bu ilk aşamalarda cinselliklerini tanımada sadece dişilere değil birbirlerine de bu amaçla hamle yaparlar. Onun için buna bakarak üstüne çıktıkları hayvan dişidir diyemeyiz. Hayvanın belirli özelliklerini görmek gerek.

Bir de asiye senden ricam kardeş lafını kullanma yaş 40 olunca abes kaçıyor. Cem, cem abi, cem bey hangisi hoşuna giderse o şekilde hitap edebilirsin.
kusura bakma cem abi ben din kardşeiyiz diye kardeş dedim ama dikkat ettim hep dişi kaplumbağamın tepesinde diğerleirne yapmıyor ona yaptığını

kusurluk bir şey değil. kardeş lafının bende kötü bir anısı var.

neyse o hayvanı her gün sürekli bunaltacaktır. ama dişi erkeğe göre hızlı gelişim gösterdiğinde yani daha büyük boya geldiğinde tepkisini ısırarak ortaya koyacaktır. bunda benimkilerden örnek vereyim. dişi erkekten yaklaşık 3 cm uzun ve dişilerin kafası erkeklere göre daha fazla büyüyor. erkek belli bir mesafeden ayak sallıyor ama dişi üzerine doğru gelirse veya kazara burun buruna gelirse kaçacak delik arıyor. erkek dişi istemezse burun çevresini ısırıyor; dişi istemezse erkeğin ön bacaklarını. her ikisininde bu bölgeleri zaman zaman kızarıyor. ama ciddi bir yaralanma yaşanmıyor. dişi istemediği sürece çiftleşme olmuyor.

bir süre sonra diğer erkeklerde kızışmaya başlayınca birbirlerine düşerler, dişi her zaman alfa erkeğindir kavgası başlayınca dişi biraz rahatlar. genelde bunalırsa kuru alana çıkıyorlar. akvaryumu büyüttüğünde ortam genişleyeceği için dişinin kaçma alanı da o oranda rahatlar ama erkek kumda yiyecek arama ile meşgul değilse yine dişiyi takip edecektir.

ya birbirlerini ısırma olayları yok ama dişim kaçıp saklanıyor sonrada akvaryumda nfirar etmeye çalışıyor  mailto:/Lp6YVG.jpg işte böyle

[url=mailto:/rgDmlN][img]mailto:/rgDmlN.jpg[/url]* yada böyle  cem abi :)

mailto:/ORl3YD.jpg yada böyle daraldığı zman kaçıyor hanımefendi :)ben normalde kapak hep açıktır ama kapattım malesef fıstık yüzünden ama yinede firarda kızım :)

bu hayvanlar kaçacak yeri buldular mı kaçarlar. ve kaçtıkları yeri hiçbir zaman unutmazlar sürekli bu girişim sürer. onun için gerekli tertibatı almak gerekir. kaçış boşluğu hayvan dik durduğunda çene altını cam üstüne koyamayacağı mesafede olmalı. filtre vs ve kabloları da dahil dikkatlice konumlandırılmalı. kuru alanda taş gibi yükselti yapacak bir şey olmamalı. ısıtıcı lamba hep kuru alanın ortasında olmalı. yanlara yakın olur orada duran hayvanın üstüne basıp yine kaçarlar.

abi bu kız kuru alandan çıkıyor geri kalanı hep uzakda yani fitresi ısıtıcı felan lambayıda haşat etmesinler diye sadece kullanacağımız zman koyuyom tepeye normalde kapakları hep açıktır ben yanlarında yokken çıkarsalar diye yarım kapatıyorum yada dışarı çıkacam zaman tam kapatmak zorunda kalıyorum istemedende olsa

çok yaramazlar abisi çok canıma okuyorlar valla ama birde kızayım onlara bir bakışları var hemencecik sinirim geçiyor :)

mailto:/4LnD4Y.jpg işte bizim akvaryumun boş ve temiz hali :)

silis kumunuda yarın alıcam biraz hastayımda ondan yatıyom kaçgündür ondan alamadım :)lambayıda kaldırdım değim gibiyenisini alıcam kuru alan daha yukarda şimdi ama kayıyor malesef aşağı doğru :(

geçmiş olsun altına dikme bir çubuk koyup sabitlersen inmez. kuru alan çevresindeki bölgeye mukavvadan çerçeve yap. o zaman kaçma olanağı olmayacağı gibi suyuda yükseltmiş olursun.

silis kum koyacağın zaman sudan ödün vereceksin ama o da mecburi alınacak. bu yeni akvaryum işi için çalışmalara başla ölçüyü belirle. ne şekilde olacağı konusunda çalışma yapalım. 2-3 hafta kadar yapım aşaması sürecek ve siliconun kuruması gerekecek. hatta kumu o akvaryuma uyacak şekilde fazla alırsan önceden hazırlık yapmış olursun ama evlenip yeni eve geçeceğim diyorsun ek yük olur. o halde dursun.

sera yada jbl marka 0-50 iç cam derece al. ısıtıcı çok büyük su olduğundan fazla ısıtabilir. evde derece varsa onu suya atıp bakabilirsin.

Evet abi düğün işi var ama yinede gönlüm razı değil onların bu küçücük alanda kalmalarına geçici bişi yapsam ne yapabilirm onuda bilmiyorum yinede yardım edersen sağolasın

bu akvaryumu karantina akvaryumu olarak kullanabilirsin çöp olmaz. çevrende atıl duran akvaryumu olan varsa geçici alınıp hayvanlar ikiye bölünebilir. haliyle ekipmanları da vardır. sıfır alsan ekstra ekipman da alacaksın bu gereksiz masraf olur ilerde bir işine yaramaz. satarkende çok ucuza gider. hazirana doğru alacağım dediğine göre birinden geçici olarak bulamazsan hayvanlar 3 ay idare etsin.

abi bu sene o düğün olsada olmazasa ben akvayumu büyütmeyi istiyorum bu sene 4 metrelik akvaryumu yapamazsam seneye yapıcam ama mutlaka yapıcam ben onları o halde gördükçe içim sızlıyor empati kuruyom onlarla mesele beni koysalar ben duramam onlar neden dursunki bu sene yapamazsam hiç değilse 80-85 cmlik akvaryum düşünüyorum ekipmanı sıfırdan alırım sıkıntı değil yeterki onlar mutlu olsun..

bu yaz yada bir dahaki yaza kalırsa ozman 4-5 metrelik düşünüyorum yapıcam kesin kararlıyım

o akvaryumun maliyeti çok yüksek olacaktır. sadece elektrik su parası her ay 500 tl'yi geçer. yem gibi masrafları katmıyorum. sadece akvaryum ve giderleri de 10.000 tl'yi geçer. hatta 10.000 leri geçer. bir de akvaryumu koyacağın yer önemli. koridor köşeli bir yer ise akvaryumun oraya gireceği ölçüyü hesap etmen gerekli. oda kapıları standard 80 cm'dir dolayısıyla akvaryum eni max 70 cm olmalı. ki öyle bir akvaryumu parça halinde getirip orada montajı yapacaklar. 4 metrelik tek camı bile sokmak mesele olur. taşınsan sökülmeden çıkmaz. onun için önce ev düzenini saptamak gerek. yoksa apartmanda oturacağını farzetsek değil daireden içeri apartmandan içeri sokmak dahi mesele olur.

iki dış filtre lazım. bu 5000 tl'yi geçer. hatta onun yerine sump sistem gereklidir. onun için dahi 250 lt civarı bir akvaryum düzeni yapılacak. kullanacağın filtre malzemelerini dahi kilolarca alacaksın.

eve vereceği buhar ve nemi saymıyorum. inşallah ilerde çocuğun olacak o zaman hayvanlara yaklaşmamalısın. çocuk için daha kötü. 5 yaşına kadar çocuğun bulunduğu ortamda akvaryum olmamalı. yatak odalarından uzakta olmalı.bir de nem önleyici cihaz alacaksın.

kısaca iş detayda saklı. daha düşünürsek bir sürü şey çıkacak ortaya.

haklısın abi ama ben onların bu şekilde kalmalarına gönlüm razı değil gülü seven dikenine katlanır ...çok seviyorum ben kaplumbağalarımı herşey den önce gelir onların mutluluğu rahat rahat popolarını sallaya sallaya gezsinler istiyorum herkes kaplumbağalarıma gıpte etsin istiyorum etrafımda okadar çok dalga geçen at,sat iğrenç yaratık bunlar diyen varki onlara kaplumbağalarıma iyi bakabildiğimi kanıtlamak istiyorum

onu herkes söyler. bizlere de söyleyen oldu. ama makul sınırları aşma. maliyeti geçtim bakım temizlik zaman alıyor. sendekiler daha küçük büyüdüklerinde temizlik işi daha da zorlaşıyor. elin sudan çıkmıyor.

abi böyel hayvan sevgisinden yoksun olanlara verecem odunu onu istiyorlar küçük mü abi 13 cm hemen hemen hepsi :)

abi makul sınırdan kastın nedir anlayamadımda :)

akvaryum için diyorum. senin şimdiki akvaryumun küçük. götürüp banyoda yıkayabiliyorsun. büyük akvaryumlar öyle değil. olduğu yerde saatlerce uğraşıyorsun. bende ilk başlarda senin geçtiğin yoldan geçmiştim. hatta o günleri özlemiyorum desem yalan olur. al götür banyoda yıka getir. şimdi temizlik sonrası bel ağrısından yığılıp kalıyorum. bazen hortumu çıkar topla üşendiriyor. kova ile boşaltma yapıyorum. en büyük eziyet o zaman oluyor. hortuma göre daha kısa sürede boşaltıyorum ama öldürüyor. banyonun yarısı pet şişe dolu. bir de onları taşı boşalt hal bırakmıyor. kumu akvaryum içinde yıkıyorsun. filtre hortumları temizle bir günün ölüyor.

anlaıdm abi ben kaldırıyom ama sırtım çok ağrısada belli etmiyom kimseye bende kavanoz buldum onla onlar boşaldıyorum pis suyu

Buyudukce isler gercekten zorlasiyor ben 5 litre damacana dokuyorum 2-3 cm su artiyor
En fazla 2 m boyu asmamanizi oneririm en ve boyda 70*70 hatta 70*60 gibi olsa zaten cok yeterli olur, boy kadar ende onemlidir

Geri