Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarda uyku ve ışık

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar ben gece yatarken odamın ışıklarını kapattıktan sonra akvaryumun tepesindeki kuru alana doğrultulmuş normal ısıtma ampülümü açık bırakıyorum. Bir kaç yorum okudum sanırım kapatılması gerekiyor öyle mi? Yani gece karanlıktamı durmalılar uyurken. Yoksa o ısıtma lambası sürekli yansın mı? Günde 12 saat denmişti sanırım bende o yüzden gündüz zaten sıcak olduğu için gece yakıyordum

Evet, bu konuyu ben de soracaktim. Sonucta kaplumbagalarin karanliga da ihtiyaci var?

Gündüz 12 saat yakın demişizdir.
Bu ısı konusu en temel konu. Kuru alanı lamba ile sabahtan akşama kadar 12 saat ısıtmak gerekir. Sizin oda ısısı yazın ancak su ısısı kadar olur. Diyebilirsinizki suda odada 30 drrecelerde. Yada su 30 kuru alan 31 derece. Gene olmaz. Bu sefer kuru alanı 34 derece yapmak gerekir. Yani kuru alan ısısı her ihtimalde sudan 4-5 derece fazla olmalı. Hayvan sıcak olan suya adapte olunca kurumak için daha sıcak bir kuru alan gerekir.

Gece night glo kullanılır. Bu ışığı rahatsız etmeyen mavi bir lamba ile olur. Genelde gece kuru alanda uyuyanlar için idealdir.

Düz kuru alan kambasına gerek yok. Bu hayvanlar uykuda her gece derin uyur.

Cvp: Kaplumbağalarda uyku ve ışık

Ben az bir ışık açık bıraktım bakalım ne yappıcaklar diye 1 mışıl mışıl uyudu ama diğer ikisi sürekli hareket halindeydi :ff:

Bendede night glo vardi patladi yenisini almam
Lazim zaten birtek hasta olan gece kuru alanda uyurdu diyeerleri suda uyuyor

hayvanlar su içinde uyuyorlarsa lamba yakmaya gerek yok. bunu öğrenmek lazım. yoksa ışığın açık olması hayvanı gündüz algısıyla dolaşmak zorunda bırakır. bu da yeterince uyku alamamasına neden olur.

Kapluslarim57' Alıntı:
Bendede night glo vardi patladi yenisini almam
Lazim zaten birtek hasta olan gece kuru alanda uyurdu diyeerleri suda uyuyor

Bu night glo ampulden kaç tane patlattım bilmiyorum. Bence en dayanıksız ampul. Ama kuru alanda uyuyan hayvan için kaçınılmaz.

Cok amacli hem geceyi temsil ediyor hemde isitiyor esim onun yeribe almis birtane ama bu sadece isik veriyor isitmiyor (aklim cikti patladiginda koluma sicradi suan bir yanik izi var ;)

Kuru alanda da silis kum kullansak nasil olur? Gunduz isinan kumlar gece de sicaklik yayar hem.

kum o kadar süre ısı taşımayacağı gibi hayvan kuru alana çıktığında her yerine özellikle gözüne yapışırsa rahatsız eder.

Cem abi bugün güneşlendirmek için balkona çıkarttım ama bizimkiler hiç güneşte durmak istemiyor ne yapmalı

güneşin geliş açısı ısı ve ışık olarak yoğunsa saat 15:00'ten sonra koy. biz genelde öğleden önceki saatleride öneriyoruz ama kaplumbağaların afyonunun patlaması ve keyif yapmaları öğleden sonrayı buluyor. eğer istemiyorlarsa içeri alabilirsin. diğer gün tekrar denersin. bir şeyi istemiyorlarsa hayatta yaptıramazsın inat yapıyorlar.

Kapluslarim57' Alıntı:
Cok amacli hem geceyi temsil ediyor hemde isitiyor esim onun yeribe almis birtane ama bu sadece isik veriyor isitmiyor (aklim cikti patladiginda koluma sicradi suan bir yanik izi var ;)

Isıtmaması üşümesine sebep olur. Bence uygun değil Meryem.

aliyildirim' Alıntı:
Cem abi bugün güneşlendirmek için balkona çıkarttım ama bizimkiler hiç güneşte durmak istemiyor ne yapmalı

Isı yeterli değilse de istememiş olabilirler.

AEK' Alıntı:
Kapluslarim57' Alıntı:

Isıtmaması üşümesine sebep olur. Bence uygun değil Meryem.

Birkere denedim baktim isitmiyor o yüzden cikarttim kullanmiyorum zaten emre yarin patlayandan alicam insallah

Başka marka bulursan denemek için alabilirsin.

Geri