Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaları Besleme

yes23

Platin 5 Üye
Katılım
13 Eyl 2010
Mesajlar
326
kaplumD.jpg

Tatlı su kaplumbağaları obur yaratıklardır. Bu yüzden önlerine koyulan yiyeceklerin tümünü bitirmek isteyeceklerdir. Yiyeceklerini azar azar verirseniz obezite riskini azaltmış olursunuz.

Kurutulmuş karideslerden günde 4-5 defa yiyebilirler ya da su kaplumbağaları için hazırlanmış pelet yemleri de kullanabilirsiniz.

Eğer kediniz, köpeğiniz varsa onları tek tip beslemiyorsunuzdur. Kaplumbağanız da bir canlı, kaplumbağalar da tek tip beslenmeyi sevmezler. Arada sırada midye içi, solucan parçaları, küçük parçalar halinde et ve küçük balıklar verebilirsiniz, onlar da bunu seveceklerdir. Ama fazla verirseniz kaplumbağanız hastalanabilir, aşırıya kaçmayın.

Kaplumbağalara özel minik çubuk şeklindeki yemler de kaplumbağanın bağırsağı için faydalıdır, bunlardan da verin.

Bu arada eğer artan yemleri toplarsanız su daha geç kirlenir. Zaten kaplumbağalar yemin kokusu değiştiği ve yumuşadığı için o yemi artık yemez.

Benim araştırmalarımda bulabildiğim bilgiler bunlar. Eğer fazladan bir şey biliyorsanız onu da paylaşabilirsiniz.
 
tatlı su balığı olabilir tuzlu su balığı onlara zarar verebilir çünkü . Bahsettiğiniz midye içi dahil bence zararlı olabilir ama değişiklik olarak ayda bir defa ufak tatlı su balığı olabilir diyorum mesela ben arada meyve veriyorum anında rahatsız olabileceğini düşünerek ay başında biraz şeftali yemişlerdi mesela ufak kaçamaklar yapılabilir.

Edit alcatraz:Lütfen Tükçemize önem verelim.
 
teşekürler biliyordum ama şimdi dahada bilgiliyim elin ize sağlık
 
Yorumlarınız için teşekkürler.

edi=büdü' Alıntı:
tatlı su balığı olabilir tuzlu su balığı onlara zarar verebilir çünki . Bahsettiğiniz midye içi dahil bence zararlı olabilir ama değişiklik olarak aydabirdefa ufak tatlı su balığı olabilir diyorum mesela ben arada meyve veriyorum anuda rahatsız olabileceğini düşünerek ay başında biraz şeftali yemişlerdi mesela ufak kaçamaklar yapılabilir

Zaten aşırıya kaçılmamalı dedim, dediğin gibi tuzlu su canlıları zararlı olabilirler.
 
turtle stick marka yem var bende ama yediremiyorum acaba parçalayıp suyamı atsam yoksa parçalamadan elimle mi versem ama elimle verdiğimde kafasını uzatıp bekliyo biraz sonra hiç takmadan devam ediyor yardım lütfen :)
 
Kaplumbaga ya hastaysa ya yeniyse yada toksa yemez :) Sera marka yemler daha kalitelidir.İmkanınız varsa sera raffy P öneririm. :)
 
Geri
Üst