Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağaları ele almak

vicdan

Bronz 2 Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
92
kapluşları elime alırsam bişey olurmu???? yani bazen incelemek için elime almam gerekiyo
 
hayır bir şey olmaz.güvenlikleri için elinizden kaçamayacak şekilde alırsanız sorun olmaz.ben ön ayaklarının arkasından parmaklarımla kavrayıp alt tarafı avucuma değecek şekilde tutuyorum.eğer yavruysa çok güçlü olmazlar.kabuklarının ortasından tutarsanız elinizi itekleyemezler.ben kaplumbağamı hergün elime alıp masaj yapıyorum sonrada elimde uyutuyorum :)
 
elinize almasanız daha dogru olur.Hem onlar strese girer elinize aldıgınızda hemde kaplumbağlar kendilerine zarar vermeyen ama insanlar için zararlı olabilecek virüs taşırlar.Elinize aldıktan sonra mutlaka elleri sabunlamak gerekir:)
 
Evet hayat a katiliyorum:) kaplumbagalar kedi köpek gibi degil sonucda: ) ama ara sira alabilrsnz tabii:)
 
masaj onun sakinleşmesi için şart.o masaj taktiği korkan,kötü huylu hayvanlara yapılan bir masajdır.ben o masajı yaparken elimde uyuyup kalıyor 15 dk içinde.bırakamıyorum o gözlerini açana kadar.masajın ismi tellington dokunuşu.isterseniz araştırabilirsiniz.benim gofretim yere düştüğünden beri çok korkuyor(düşüren ben değilim).onu geçirmek için yapıyorum.evet ellerinizi yıkamalısınız elinize aldıktan sonra.onun sağlığı içinde almamak daha doğru ama güneşlendirmeye çıkarmak için elimi alıp güneşlenme kabına koymam şart.ayrıca kabuğunun düzelip düzelmediğine de bakmam gerekiyor.
 
teşekkür ederim. ben elime aldığımda çok korkuyor. sürekli patilerini oynatıyor. onunla birlikte ben de korkuyorum. ne yaparsam doğru olur???
 
Bu yaptığı hareket stresten dolayı kaçmaya çalışmasıdır çok sık almayın derim unutmayın kendilerini en güvende hissettikleri yer su. İlla almak zorundaysanız da diğer elinizle kabuğunun altına destek yapın tamamen havada tutmak daha fazla strese neden oluyor kaplumbağada.
 
mecbur kalmadıkça elinize almayın bence hem oda rahat eder..
 
sana alışamadığı için korkuyor.eline aldığında diğer elini üstüne kapa karanlık bir ortam yarat elinde hava alabilsin ama.o zaman biraz rahatlar.akvaryumuna git sürekli onunla konuş ve ilgilen.sana alışacaktır.o zaman o kadar eline aldığında.ama biraz sabretmen gerek hemen alışamıyorlar.çok fazla eline alma.onlara stres sebebi oluyor.ona dokunmadan önce ve dokunduktan sonra ellerini yıkamayı da ihmal etme.o zaman bir sorun olmaz.
 
kaplumbagalar ne kadar sürede alışıyorlar? 2 tana olmalarının zor alışma sebebiyeti oluyormu?
 
2 tane olunca hem ikisinin de yeni ortamlarına alışması hem de birbirlerine alışmaları gerek bu da tabi ki biraz daha zaman isteyen bir durum. Uygun şartları sağladığınızda 3-4 günde ya da en fazla 1 hafta içinde yavaş yavaş alışacaktırlar.
 
Geri
Üst