Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım Akciğer Enfeksiyonu Mu Olmuş?

blackonder

Bronz 4 Üye
Daha önce de konu açmıştım. Bir tane su kaplumbağamda kabuğunda beyaz leke olmaya başlamıştı.
Şu an 3 tane kaplumbağam aynı yerde yaşıyor. Akvaryum ısıtıcı ve filtre mevcut su sıcaklığı 28 derecede.
Bu beyaz leke olan kaplumbağam hep uzun süre mümkün mertebe de hep karaya çıkıyor. Ağzını sürekli açıyor esniyor. Yemde 3 gün de bir yiyor bazen yemiyor. 2 hafta önce ağzını açtığında sesler geliyordu.

Bir başka diğer kaplumbağam da bunu farkettim dengesini sağlayamamaya başladı yatay yüzüyor hep bir tarafa tutunma istediği var ama yem yiyor. Kafasını titretiyor hep. mümkün mertebe en dipte yüzüyor.

Acaba iki kaplumbağamda akciğer enfeksiyonu mu kapmış?

Ne yapmalıyım?

Eczaneden genta damla al.

Hayvanlara vitamin veriyor musun yada mineral yem?

1. Hayvan her nefes alışta mı esner gibi yapıyor?

2. Hayvan B vitamini eksikliği yok ise akciğer enfeksiyonu geçiriyor.

Kabuk boyları nedir?

Lamba ısısını 33 dereceye çıkarabilirsin.

Merhaba , evde genta damla var ama 2 ocakta paketini açtım hala kullanabilir miyim ama o sadece göz enfeksiyonunuda kullanılmıyor mu?
Akciğer tedavisi için suyuna mı damlatmam gerekiyor ? Kaç tane damlatmalıyım ?
APEX TOR-AXSOL Vitamini veriyorum haftada bir suya 10 damla
Sera raffy p yemi ve kurutulmuş gammarus veriyorum.
Beyaz lekeli olan yemiyor bazen nefes alışta aralıklarla esniyormuş gibi ağzını açıyor. Diğeri yem yiyor fakat eğik yüzüyor ikisi de mi akciğer enfeksiyonu olmuş mudur ?

Biri kabuk boyu 4.5 diğerinin 3.5 cm

Her zaman nefes alışta yapmıyor ama bazen yapıyor

Su sıcaklığını da mı 33 derece yapmalıyım?

Çok soru sordum kusura bakmayın

Geniş spektrumlu olduğu için oral yolla da kullanıyoruz. Açıldıktan sonra 15 gün süre veriyorlar. Süre geçmiş fazla pahalı birşey değil zaten. Yeni bir tane al.

1. Hayvan üşütmüş 2. Hayvan akciğer enfeksiyonu. Akciğeri iltihap dolu olduğu için yan yüzüyor.

Her ikisine de sabah akşam ikişer damla ya yemine damlatıp emdirip fazla suya temas etmeden attığın gibi yesin. Gerekirse ağzına sığacak boyutta kırıp ver. Yada hayvanları dik tutup ağzına damlat. Ağzını açmazsa 10 saniye ara ile ruj sürer gibi ağız çevresine üçer defa sür bir kısmı girer.

Vitamin damlayı suya damlatma hem ziyan olur hemde su kalitesi bozulup yosun algi coşturur. Hayvanlara da fazla etkisi olmaz. Doğrudan her gün gentadan mümkün olduğunca uzak bir saatte misal öğlen gibi yada 1-2 saat sonrası vitamini bir damla her hayvana ver. Bir hafta bu şekilde devam et. 3. gün ve 1 hafta sonra durumlarını haber verirsin. Ona göre dozaj ayarlaması yaparız.

Su 28 derece sabit olsun. Su ne kadar çok sıcak olursa dış ortama çıktığında daha fazla üşür.

Teşekkür ederim. Damlayı aldım. Bir tanesi yem yemiyor elimle alıp ağzına iki damla sıktım. Bir tanesi de yeme iki damla yaptım yedi.

Ağzına damlattığına dikkat et fazla olmasın bir, fazla tazyik yapma ciğerlerine kaçabilir iki.

Vitamin damla kırgınlığını alıp iştahını açar. Sadece bu hafta her gün bir damla yapalım sonraki hafta sayısını düşürürüz.

İlaçlı yemi ilk ver normal yemi ilk verirsen bunun tadındaki garipliği anlayıp yemez.

Merhaba Cem Bey, kabuğunda beyaz leke olan kaplumbağam yem yemeye başladı ama biraz esniyor hala.

Diğer, yatay olarak yüzen kaplumbağamda su baloncukları da çıkarmaya başladı. Ama yem yiyor halen.

Salya mı mukus mu baloncuk mu? Şeffaf mı sarı mı, burunda akıntı oluyor mu? Buna dikkat et. Baloncuğu bir nevi oyun amaçlı kafayı suya sokup çıkarırken yapıp yemeye çalışıyorlar.

Yem yiyor ise ilk yeme damlatıp ağzına bir defada yutacağı oranda kırarak suda hemen önüne at fazla suda kalmadan yesin. Sonra normal yeme devam et. Gün içi ara öğünleri artır ne kadar çok yerseler bünyeleri o kadar güçlenir. İştahsızlık evresi olursa yağ depolamış olurlar. Her ikisine de uygula. İlacı üçer damla yap. Esneyenin esnemesi kesilince; yan yüzende iltihabı kusup yüzmesi düzelince tehlikeli evreden çıkarlar. 3 gün sonra yine haber verirsin. Vitamin damlaya günde bir damla aynen devam et.

Geceleri kuru alanda uyuyorlarsa 40 wattlık armut gece ampulü al. Mavi renk bulamazsan kırmızı renk olsun. Gece üşümesin ve ışıktan rahatsız olmasınlar.

Sağlam olan ilaçlı yemi yemesin. Vitamin damladan haftada bir verebilirsin.

Şeffaf baloncuklar yapıyor. Bazen baloncukları yemeye çalışıyorlar. Kafayı çıkarıp yapıyorlar .

Teşekkür ederim.

Bu lamba olur mu ?
https://m.trendyol.com/philips/philips-ledbulb-6-40w-e27-2700k-beyaz-isik-led-ampul-p-31511975?boutiqueId=316806&gclid=Cj0KCQiA9orxBRD0ARIsAK9JDxRoPm3MNrLSR-eWtM1spsD4uSQ3TCiDRMsrRXrMyxxfSz6IuMIzUFcaArhWEALw_wcB

Ledler ısı vermez ya basit flamen yada halojen olacak. 40-60 watt flamen yada halojen 42-52 W. lamba kaldırıyorsa 60 W yada 52 W al.

İlacı yeme damlatırsan üçer damla; ağzına damlatırsan yine ikişer damla olsun bu bir damla suya önüne attığında suya karışma payı.

Merhaba Cem bey, üzerinde beyaz leke olan kaplumbağamın esnemesi biraz azaldı gibi sanki .
Ama diğeri hala yatay yüzüyor 3 er damla devam edeyim mi
İkisi de yem yiyor.

Yamuk yüzenin iyileşmesi biraz daha uzun zaman alacak. O daha riskli bölgede. 3 damlaya aynen devam edelim. Ciddi bir durum olmadıkça 3 günde bir neticeyi bildir.

Hayvanlara ilaca başladığın günü de say. 20. günde bir gün dinlendirelim. O gün ilaç vermeyelim. Böbrekleri dinlensin. 20. gün haber verirsin durumları hakkında.

Vitamin damlayı 1 haftayı doldurunca yada doldurduysa 2. hafta 2 günde bir damla yapalım. Yine 3. hafta haber verirsin durumlarına göre sayıyı düşürürüz.

Cvp: Kaplumbağalarım Akciğer Enfeksiyonu Mu Olmuş?

blackonder' Alıntı:
Daha önce de konu açmıştım. Bir tane su kaplumbağamda kabuğunda beyaz leke olmaya başlamıştı.
Şu an 3 tane kaplumbağam aynı yerde yaşıyor. Akvaryum ısıtıcı ve filtre mevcut su sıcaklığı 28 derecede.
Bu beyaz leke olan kaplumbağam hep uzun süre mümkün mertebe de hep karaya çıkıyor. Ağzını sürekli açıyor esniyor. Yemde 3 gün de bir yiyor bazen yemiyor. 2 hafta önce ağzını açtığında sesler geliyordu.

Bir başka diğer kaplumbağam da bunu farkettim dengesini sağlayamamaya başladı yatay yüzüyor hep bir tarafa tutunma istediği var ama yem yiyor. Kafasını titretiyor hep. mümkün mertebe en dipte yüzüyor.

Ne yapmalıyım?

öncelikle iyi akşamlar yaklaşık 1 hafta önce akciğer enfeksiyonunu atlattık kaplumbağam bonibonla söylediğiniz belirtilerin biri hariç diğerlerinin tamamı birebir uyuyor bonibonda beyaz lekelenme yoktu fakat ben bunu da biraz araştırmıştım sanırım kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir gelelim diğer belirtilere bunlar akciğer enfeksiyonu belirtileri ama daha iyi anlamam için kaplumbağanızın alt kabuğunun fotoğrafını gönderebilirseniz net bir cevap verebilirim eğer alt kabuk eskisi gibi sarı bir renk değilse yan taraf (üst kabukla birleşim yerleri) daha koyu pembeye dönük bir renk aldıysa bu orta seviye bir enfeksiyonun habercisidir ama böyle bir durum yoksa henüz başlarındadır hastalığın yapmanız gereken şey endişelenmeden bir veteriner hekime başvurmak fakat ben bu konuda bayağı bir sorun yaşamıştım çoğu veteriner sürüngenler hakkında pek bir bilgiye sahip değil yada ilgilenmek istemiyorlar hastalıpın başında iştahsızlık belirtisiyle 3 kere götürdüğüm bonibonumla igilenmediler belkide bebek olduğu için antbiyotik iğnenin dozajını ayarlayamamaktan korktular bu süreç 3 hafta böyle tekrar etti ve en sn günlerde artık sabaha kadar uyumadan başında beklemeye başlamıştım aynı sizin söylediğiniz boğazı esneme gibi açma hareketi aslında nefes almakta zorluk yaşamasının göstergesi daha sonrasında şirinvet adında bir hayvan polikliniği buldum ve oraya götürdüm allah razı olsun asla kaçmadılar ve fazlasıyla ilgiliydiler antibiyotik iğne yapıldı alt iki bacaktan ve vitamin şurubu verildi eve ilk geldiğinde aynı görünüyordu bu yüzden biraz endişelendim fakat ertesi gün bonibonum resmen canlandı o acı çeken hali gitti tam bir canavara dönüştü yem yemeye başladı ve şuan 1 hafta sonunda hastalığı tamamen atlattık sana önerim söylediğim yeri araştırman ve suyunun sıcaklğını 32 dereceye çıkarman akciğer enfeksyonunun nedeni üşütmektik bebeklerin üşütmüşler canım umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Alt Kabuk resimleri bunlar
https://yadi.sk/i/iQAH4RScNgnKJw
https://yadi.sk/i/c3KyIVH7Rzz0XA

Herhangi bir sorun var mı?

Bir sorun yok desen kenarlarında gölgelenme başlamış bu büyüdüklerine işaret. Büyüyen hayvan sağlıklıdır. Hasta olan hayvanda büyüme durur. Bütün enerjiyi hastalığa kanalize eder.

Yalnız su ısısına dikkat et. 28 derecede sabit olsun. Derece ile netleştir. Derece ısıtıcıdan uzak ön köşede olacak. Havalar soğuk ve hayvanlar bünye açısından en zayıf zamanlarındalar, üşümesinler.

Cvp: Kaplumbağalarım Akciğer Enfeksiyonu Mu Olmuş?

elifbonibon' Alıntı:
blackonder' Alıntı:

Ne yapmalıyım?

öncelikle iyi akşamlar yaklaşık 1 hafta önce akciğer enfeksiyonunu atlattık kaplumbağam bonibonla söylediğiniz belirtilerin biri hariç diğerlerinin tamamı birebir uyuyor bonibonda beyaz lekelenme yoktu fakat ben bunu da biraz araştırmıştım sanırım kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir gelelim diğer belirtilere bunlar akciğer enfeksiyonu belirtileri ama daha iyi anlamam için kaplumbağanızın alt kabuğunun fotoğrafını gönderebilirseniz net bir cevap verebilirim eğer alt kabuk eskisi gibi sarı bir renk değilse yan taraf (üst kabukla birleşim yerleri) daha koyu pembeye dönük bir renk aldıysa bu orta seviye bir enfeksiyonun habercisidir ama böyle bir durum yoksa henüz başlarındadır hastalığın yapmanız gereken şey endişelenmeden bir veteriner hekime başvurmak fakat ben bu konuda bayağı bir sorun yaşamıştım çoğu veteriner sürüngenler hakkında pek bir bilgiye sahip değil yada ilgilenmek istemiyorlar hastalıpın başında iştahsızlık belirtisiyle 3 kere götürdüğüm bonibonumla igilenmediler belkide bebek olduğu için antbiyotik iğnenin dozajını ayarlayamamaktan korktular bu süreç 3 hafta böyle tekrar etti ve en sn günlerde artık sabaha kadar uyumadan başında beklemeye başlamıştım aynı sizin söylediğiniz boğazı esneme gibi açma hareketi aslında nefes almakta zorluk yaşamasının göstergesi daha sonrasında şirinvet adında bir hayvan polikliniği buldum ve oraya götürdüm allah razı olsun asla kaçmadılar ve fazlasıyla ilgiliydiler antibiyotik iğne yapıldı alt iki bacaktan ve vitamin şurubu verildi eve ilk geldiğinde aynı görünüyordu bu yüzden biraz endişelendim fakat ertesi gün bonibonum resmen canlandı o acı çeken hali gitti tam bir canavara dönüştü yem yemeye başladı ve şuan 1 hafta sonunda hastalığı tamamen atlattık sana önerim söylediğim yeri araştırman ve suyunun sıcaklğını 32 dereceye çıkarman akciğer enfeksyonunun nedeni üşütmektik bebeklerin üşütmüşler canım umarım yardımcı olabilmişimdir :)

Merhaba,

Veteriner kliniğinin adresini, numarasını, tedavi ücretini de yazarsanız diğer arkadaşlar da faydalanabilirler. Anladığım kadarıyla egzotik hayvan konusunda bilgileri var ve işlerini ciddiye alarak olması gerektiği şekilde tedavi yapıyorlar.  :D

Geri