Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarım çok hareketsiz

onur erdoğan

Yeni Üye
Katılım
24 Ocak 2010
Mesajlar
4
merhaba ben bu foruma yeni üye oldum ve de herkezin sorununu çözebildiğini gördüğüm için üye oldum. benim 2 tane su kaplumbağam var . ancak nedense suda kendilerini serbest bırakıyolar ( güneşlenmiyolar ve de yüzmüyolar ) . su üstünde ölü gibi kollarını çıkarıp duruyorlar. bunun nedeni ne olabilir yardım ederseniz sevinirim...
edit tubidik : Konu başlığı içerikle alakalı olmalıdır.
 
RE: yardım ....

Suyun üstünde kollarını ve bacaklarını serbest bırakmış gözleri kapalı bir şekildemi duruyor, yoksa suyun üstüne kollarını serbest bırakıp gözleri açıkkenki halinimi diyorsunuz?
 
RE: yardım ....

Akvaryumda tüm ekipmanlarınız tammı ve suyun ısısı nedir?
 
RE: yardım ....

Isıtıyı 29 dereceye çıkartın.
Kaplumbağanız su üstünde kolları bacakları kafası serbest gözleri kapalı şekilde duruyor diyorsunuz.
Hiç hakereket etmiyormu elinize aldıgınızda kafası ve kolları yere düşüyormu?
 
RE: yardım ....

hyr elime aldığımdakabuğuna saklanıyor. sonra suya bıraktıgımda kabuğundan çıkıp biraz yüzüyor sonra eski durumunu ( serbest halini ) alıyor.
 
RE: yardım ....

Su soğuk olduğu için metabolizmaları yavaşlamış muhtemeln ve hastalanmış olma ihtimalleri de var. Su sıcaklığını 29-30 dereceye çıkarıp 1-2 gün gözlemleyin bir düzelme olursa su sıcaklığını yavaş yavaş 28e indirip bundan sonra 28 derecede sabitleyin. Sıcaklığı artırmanıza rağmen düzelme olmazsa üşütmüş olmaları ya da akciğer enfeksiyonuna yakalnmış olmaları muhtemel demektir. Onun için de imkanınız varsa bir veterinere gitmeniz en iyisi olur yoksa kendiniz antibiyotik tedavisine başlamalısınız. Konu hakkında forumda yeterli bilgiler mevcut, arama yaparak ulaşabilirsiniz. Yem yiyorlarsa durum daha iyi ama yem de yemiyolarsa hasta olma ihtimalleri yüksek demektir. Kuru alanınızın sıcaklığının da en az 31-32 derece olmasına dikkat edin. Şu an için su sıcaklığını yükseltip 1-2 gün durumlarını gözlemleyin sonra durumu yine bizle paylaşırsınız. Şahsen pek bir düzelme olacağını da tahmin etmiyorum muhtemelen üşütme durumu söz konusu çünkü. Yine de bir gün sularının sıcaklığını artırıp gözlemleyin sonra ona göre antibiyotik tedavisine başlarsınız. Yine yardımcı oluruz o zaman da size, forumdaki konulardan da yararlanabilirsiniz arama yaparak, geçmiş olsun aramıza hoşgeldiniz :) İyi paylaşımlar.
 
Geri
Üst