Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarım dinleme kayasını itmeye çalışıyorlar ? nedir acaba dertleri?

diener

Yeni Üye
Katılım
10 Ocak 2010
Mesajlar
2
uzun zamandır su kaplumbağası besliyorum cam akvaryumun ortasında bir kaya var üzerrine çıkıp kabuk kurutmaları için.2 kaplumbağadan özellikle biri kayayı sürekli yana itmeye mi kaldırmaya mı çalışıyor anlamadım :( bu gün baktım diğerini de ikna etmiş beraber itmeye çalışıyorlar acaba bunun sebebi ne ola herhangi bir fikri olan var mı ?
 
kaldırmaya çalışmıyodur da belki kabuğunu kayaya sürtüodur. benımkılerde motorun kenarına kabuklarını bariz sürtüolar kaşıyomuş gibi. oyle bişe olabilir..
 
Kabuk değiştirdikleri zaman sürekli altında girip kaşınırlar.
 
o benim aklıma gelmemişti gerçekten teşkkür ederim :)
peki yem miktarı ne olmalı sizce benimkilerden biri yaklaşık 2 yaşında diğeri de 1 yaşında şu tane yemlerden ortalama kaç tane vermeliyim ? benim tosbağalar bayağ aç çünkü eminim 20 tane versem 21 için akvaryumun kenarında çırpınırlar. (Not: akvaryumda ısıtıcı var )
 
Forumda yem konusuyla ilgili pek çok başlık var oralara bakabilirsiniz. Ancak genel kanı kafasının hacmi kadar vermektir.
 
Yemleri kafasının(boyun hariç) hacmi kadar verirseniz yeterli gelecektir.. Yani kafanızda tasarlayın.. O kafanın içine ne kadar yem sığar ona göre verin.. Çünkü yemlerin boyları markaya göre değişir.. Ve biz sizin kaplumbağanızı görmedik, sizden iyi kimse bilemez.. :) Kaplumbağalar obur hayvanlardır..

Sizin kaplumbağalar yaramazlık yapıyor.. Ya kabuğunu taşa sürtüyordur ya da taşın altında ilgisini çeken bir şeye ulaşma isteğidir...
 
kim bilir belki bir gün kollarını yerken bile görebilirsiniz (derisini soyarken) :D
 
Yaramaz çoçuklar :D Bizimkilerde öyle birkere kuru alanı devirmişlerdi...nasıl yaptıklarını hala merak ediyorum :D
 
Yaparlar.. Onlardan her türlü çakallık beklenir.. Ellerini de yerler... :) Kendi ellerini... :) Yetişseler köpek gibi kuyruklarına da saldırırlar diye düşünüyorum...

Geçen ne oldu... Akvaryum benim ranzanın başucunda.. Gecenin bir yarısı.. Uyumak için ışığı söndürüp yukarıya çıktım.. Tak diye bir ses.. Telefonun ışığını tuttum baktım, bir ne ne göreyim bu bizim sabah firar etmeyen şey kafayı yemişp... Elleri akvaryumun dışına atmış tırmanma hareketi ranzaya doığru.. Fena olmaz kardeşimin yanında uyur ama o ara düşüp bir şey olursa diye korktum.. Elimi uzatıp alıp geri attım suya.. Sonra yattım gene tak... Bu sefer artık dayanamadım yukarı yanıma aldım anneeee diye bağırıyorum .. Annem geldi, iki taş üst üsteydi üsttekini kaldırttım sana kuru alan muru alan yok beni uyutmayacaksın diye flaan.. O gün bu gündür kuru alansdız.. Uyusun diye ağaç koydum oraya... Akvaryuma koruma kalkanı bulduktan sonra o taş yerine oturur ancak..
 
Benimkiler için kaya değil büyük bir deniz kabuğu koyuyorum. Kenardan bir yerden içe doğru bir boşluk bulduklarında kafalarını sokmaya çalışıyorlar.. bir defasında kabuğu oynatırken birinin neredeyse başı atta kalıyordu bu yüzden boşluk bırakmayacak şekilde koyuyorum..
Isıtıcıyı filan el birliğiyle çok güzel yerinden söküyor bunlar.. :)
 
Evet, ısıtıcı eve bir geliyorum sallanır vaziyette.. Olmadı.. Kırılacak diye korkuyorum. Artık suyun dibine giren ısıtıcılardan alacağım köşeye dibe saklayacağım.. Hadeee... Şimdi de filtreyi ssöker yerinden ısıtıcıyı sökemeyinde.. Hoş.. Hep söküyor ya... Sonra acayip sesler gelmeye başlıyor..
 
benimkilerin yaramazlığı da akvaryuma diktiğim yemedikleri nadir bitkilerin köklerini kazmaları.. sürekl bitki kökleri suyun üzerinde..onlarda canlı sonuçta geri dikiyorum ama yazık oluyr bitkilerime :)
 
Kaplumbağa akvaryumunda canlı bitki denemeleri ne yazık ki hep bitkilerin talan edilmesi ile sonuçlanır, bitki konusunda ısrarcıysanız su mercimeği öneririm hem görsel açıdan hoş olur, hem sudaki temizlik döngüsüne az da olsa katkı sağlar bitki, hem de akvaryumlarında istedikleri zaman yiyebilecekleri faydalı bir bitkisel besin kaynağı olmuş olur aynı zamanda.
 
kaplumbağalar gerçekten çok yaramaz.benim balık ve kaplumbağa akvaryumum yan yana duruyor.geçen bir baktım kaplumbağalar camdan balıkları izliyor.yani arada cam olmasa düşünemiyorum olacakları.kaplumbağalar bazen kendi kolunu ısırıyor:)ben cama yem tutunca ağızlarını açıyorlar.yaramazlıkları saymakla bitmez.ama ben onları çok seviyorum
 
Geri
Üst