Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım için öneriler sunarsanız sevinirim

Dizginci

Bronz 5 Üye
Öncelikle merhabalar.Burası gerçekten çok hoş bir site özellikle cem abiyle daha güzel :smile: neyse kaplumbağalarım behlül ve bihter şu anda gayet keyifleri yerinde ancak onlara yemek programı hazırlayamadım raffy p ve reptomin yemlerim var ayrıca bi adet vitaminim var rica etsem bana güzel bir yemek programı çıkartırmısınız? Neyse akvaryumu gayet temiz en kral filtreyi aldım hani aktif karbon bulunduran filtreden. Lakin zemine herhangi birşey koyamıyorum filtre anında çeker diye korkuyorum kum mu koysam çakıl taşımı koysam?Kaplumbağaları düzenli olarak fırçalıyorum bu doğrumu yoksa yapmamalımıyım?:shuriken: uvb ampulum yok küçük bir akvaryumum var normal ampulle idare ediyorum sorun olurmu?Kaplumbağların tırnakları çok uzarsa napmalıyım?:33: şimdiden hepinizi teşşekürler ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ayrıca resim nasıl atılıyor bilgilendirirseniz sevinirim.....

Cvp: Kaplumbağalarım için öneriler sunarsanız sevinirim.

Fırçalamak yanlış diye biliyorum ben.:ashamed0006:

RE: Kaplumbağalarım için öneriler sunarsanız sevinirim.

Eger kabukta bir sorun yoksa fircalamak yanlistir. Kabuk degisimi esnasinda kasinma olacaktir fakat bunun icinde dogal yontemler (mango koku gibi) ile hayvan kendi kasinarak kabuk degistirir.
Vitamin hafta bir kere yeme damlayilarak verilir. Beslenme programi icin hayvanlarin yaşı kabuk boyu hakkinda bilgi vermeniz lazim. Filtrenin özelliklerine uygun calisabilmesi icin uygun ebatlarda akvaryumda olmasi gerekir. Zeminde silis kum tavsiye edilir ki bu kum hayvanlarin gelisiminde de yardimci olacak etkenlere sahiptir.

Neslihan herseyi soylemis yanliz normal ampul dediginiz 31-33 derece sagliyor ise 3 ay boyunca haftada 1 bir yeme devit3 damlatip verin

Kaplumbağalar 2 aylık boyları 3cm akvaryum 20 litre filtre gayet güzel temizliyoda hava üfleyen filtre olunca haftada bir değiştirmek zorunda kalıyorum böyle olunca 1 ayda bir temizliyorum.

Resim nasıl konuluyo yardımcı olursanız sevinirim

mailto:/24ax5w8.jpg[/I
[hr]
*]mailto:/24ax5w8.jpg[/I

Tinypinc diye bir şey var. Resim yükle diye ordan çevirip url yi buraya yazacaksın.

mailto:/140vw5d.jpg mailto:/140vw5d.jpg*

Benimkiler gibi bakış atmışlar :D ...

Kucuklerde boyle ufak piramitlesmeye benzer seyler olabiliyor bir sorun yok gozukkuyor

silis kum ağırdır. filtre öyle kolay çekmez. gelenlerde hafif olan toz parçalarıdır. iyi bir çalkalama ve yıkama ile bu pislikler gidecektir kalan çok az bir kısmi bir iki haftada gider. filtreyi haftada bir temizle. yoksa içinde biriken kirler bakteriyel ortam oluşturur. bu göz ve kulak enfeksiyonu yapar. gerçi karbon var demişsin bu engeller. ama ömrü uzun değildir. 1-1.5 ay sonra değişmesi gerek. yerine seachem denitrate alırsın. böylece amonyak ve nitrite çarede bulmuş olursun.

mantar ve aşırı yosun birikmesi dışında fırçalanmaz. bu strese girmeleri yanında üşümelerine neden olur.

tırnaklarına bir şey yapma. tırnaklar erkeklerde uzar o da 10 cm kabuk boyuna doğru. daha süren var. tırnaklar dişileri etkilemek için gerekli. bu sebeple dokunma.

devit geçici süreyle kullanılır. fazlası yağ ve karaciğerde birikme yapar atması zordur. aşırı yükleme yapar.

raffy P deki kırmızılar mineral yemdir. bunları ayırıp haftada bir iki öğünde veya haftada iki gün tek öğünde ver. bu süreçte vitamin damlayı vermene gerek yok. mineral yemin içeriğindekiler yeterli olanı karşılayacaktır. her gün iki öğün ve toplamı kafa hacmi kadar olacak. bunların yanına raffy I gammarusta al. gammarusu iki günde bir tek öğünde vereceksin. buna göre kalan günlere raffy P ve reptomini yayarsın.

abim peki bunlara ne tür meyve sebze verebiirim ?

Meyve verilmez karahindiba marul su mercimegi verebilirsiniz

meyveler şeker içeriklidir. şekeri hayvanların vücudu kaldırmaz. karaciğerde alkole dönüşür ve karaciğerin yağlanmasına neden olur. pankreası karşı reaksiyon gösterip insülin salgılar ve organı yorar.

verilecekler. marul, kıvırcığın orta körpe kısımları; yazın salatalığın kabuğu soyulduktan sonra yan kısmından ince uzun bir parça, su mercimeği dediğimiz bir tür yosun. bunun için ayrı bir akvaryum üremesi için gerekli; temiz bir yerde bulursan karahindiba, bu 50 kuruş çapındaki sarı çiçek açan bitkinin yaprakları. bu iki türlüdür, acı ve biraz ekşimsi tatlı. ama temiz olanı dağ bayırda bulunur. şehir içi yerlerdekilerin kimyasala maruz kalma durumu var. bu sebeple gerek yok. beyaz hindiba bu nadir marketlerde satılır minyatür marula benzer. bunları ver yeterli.

Standart beslenme bu boyda günde iki kez sabah ve akşam üzeri toplamı kafa hacmi kadardır. 6 cm olana kadar bu şekilde gidilmeli. Haftalık program şudur; Tek tip sabah ve akşama bölünerek verilecek.
1. Gün: Raffy P
2. Gün: Raffy I
3. Gün: Reptomin
4. Gün: Mineral (raffy p deki kırmızı yemler)
5. Gün: Raffy p
6. Gün: Raffy I
7. Gün: Reptomin

Devit vitamini Raffy P olan günlerden birinde bir yeme bir damla ile hayvanın doğrudan ağzına uzatarak vermeli. Suya atılınca vitamin suya dağılarak etkisini yitirir ve suda kirlilik oluşur.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Bu konuda genel bilgiler mevcut. Beslenmede büyüdükçe nasıl değişmeli yazılı.

Diğer konulara arkadaşlar değinmiş, karışıklık yapmaya gerek yok. Sağlıklı büyüsünler.

Geri