Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağalarım için yeterli mi

evalina

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,

bu gün 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağası aldım. aldığım yerde bana verdikleri akvaryumun yeterli olduğunu söylediler ama biraz küçük gibi sanki bir türlü içim rahat etmedi. biraz küçük çıkmış ama kapumbağalardan biri 15 diğeri 13 cm civarında. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

şu an için eksik ısıtıcı, lamba ve filitre yarında onları tamamlayacağım.
ama hala bunları verip daha küçük bir tane alma konusunda kararsızım.

mailto:/a/img843/6361/m498.jpg

Bu akvaryum bunlara şu an için kesinlikle olmaz. İki hayvan için 120*50*60 ölçüsünde akvaryum gerekir.
Tek yavru içinde 50 lt su olacak yani 70-80 lt hacimde akvaryum 8 ay idare eder. Eğer bunuda ekipmanlarıyla çöpe atmıyım tek hayvan içinde ömürlük olsun denirse ölçü minimum 100*40*50 hatta 100*50*50 olur.

Akvaryum içerisindeki kum çok çok köyü. Bu hayvanlar sindirime yardımcı olsun diye kum yerler. Buradaki iri köşeli taşlar boğazlarında yada sindirim sistemlerinde kalabilir. Çok riskli.

Isıtıcı ve filtre akvaryum hacmine göre değişir. Yani ileriyi düşünüp yüksek güç alınmaz. Yada düşük güç ileride kullanılmaz. Her akvaryum değişiminde bu iki ekipman akvaryumla birlikte atıl duruma gelir.

Cvp: kaplumbağalarım için yeterli mi

Bu hayvanlari vermeyin onun yerine 120*50*60 veya 120*60*60 bir akvaryum yaptirin bu hayvanlara guzel bir hayat verin bugune kadar cok cekmislerdir herhalde
Attigim linki okuyun mutlaka ayrintili olarak ne yapilmali goreceksiniz
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html
Bu konuyu bir kez okumakta fayda var. Her detay ilk mesajda yazılı.

Ali Sarp kılavuzu yazmış bile.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

bende vermeye kıyamicam gibi gözüküyor. şu an bütçeme uygun büyük bir akvaryum bulabilirsem iade etmeyeceğim.

Butce nedir ona gore tavsiye yapalim

O fiyata ne yazikki pek mumkun olamiycak gibi :( Gerci petshopa verseniz o sizden cok daha koktu ortamda bakacak

Bu arada zemindekileri hemen cikarin

arkadaşlar her şeyi yazmışlar. foruma hoş geldin.

petshoplar bir gün gelipte saksıda çiçek satmadıklarını anlarsalar kaplumbağalar açısından herşey güzel olacak. bu aynı bir insanın 4 metrekarelik hücrede yaşamaya zorlanan insanın hali gibi.

nilüfer bu hayvanları verme. büyük oldukları için satılmaları zor adamlarda boş yere bakmak ve yem ziyanından kurtarmak için ki artık kaç günde bir yem verirlerse. ya kanalizasyona ya da çöpe atarlar. yani iade etmen ölmeleri demek. eğer bütçen yeterli değilse kademeli yani ara geçişli akvaryum ile devam et. ama bir defada bütün işi bütün ekipmanlarla halledeyim dersen. mobilyası, dış filtresi filtre malzemeler, kum, ipek bitki, yem vs 1500 tl'ye işi tamamlarsın.

Taslari temizledim. Su an akvaryumun olcusu 50*50*25 bir tanesi icin uygun olur mu bu? Cunku bir arkadasim bi tanesini bana verebilirsin demisti, bir de bunlari cift olarak aldim ben ayirmam dogru olurmu? Yarin 2. El ilanlarina bakicam belki ordan birsryler cikar, birde az once taslari cikarmak icin sudan cikardigimda hirladilar, sanki boyle cok derin nefes aliyomus gibi garip bir ses cikardilar normal mi bu?

Elinize aldiginizida agzini acip mi yapti
Ayirirsaniz bir sorun olmaz 2 ay gider desek bile sizin elinizdeki degismeli ama o sirada para da ayirabilirsiniz 2 ay sonra 90*55*55 falan bir akvaryum icin

o tıslama savunma amaçlı yaptıkları harekettir. bence ayırma hayvanlar aynı boyda olduğuna göre beraber büyümüşler. ilerde bakarsın kavga gürültü olur o zaman verebilirsin ama şimdi ayırma. yeni ortama gelmişler. birbirleri ile bir arada dursunlar ki tedirginlikleri gitsin.

akvaryum alacağın zaman boyca uzun olsun ki rahatça yüzebilsinler. ara geçişli alacağına göre 100*35*45h veya uygun bulursan boy 100 cm sabit diğer ölçüler biraz daha üstünü alabilirsin.

Agizini actigini gormedim kabuguna cekilip yapti, zaten su yaz ayini bi atlatirsam cok daha iyi bir butce ayiracagim

Cvp: RE: kaplumbağalarım için yeterli mi

evalina' Alıntı:
Taslari temizledim. Su an akvaryumun olcusu 50*50*25 bir tanesi icin uygun olur mu bu? Cunku bir arkadasim bi tanesini bana verebilirsin demisti, bir de bunlari cift olarak aldim ben ayirmam dogru olurmu? Yarin 2. El ilanlarina bakicam belki ordan birsryler cikar, birde az once taslari cikarmak icin sudan cikardigimda hirladilar, sanki boyle cok derin nefes aliyomus gibi garip bir ses cikardilar normal mi bu?

100*50*50 bir akvaryumla birine bakabilirsin. Boy daha küçük olmasın. Diğer ölçüler şimdi biraz küçülsede ileride gerekeceği için akvaryum ziyan olmasın.

O sesi kabuğa hızlı çekilmede içerideki fazla havanın ani çıkışı olarak algılayabilirsin.

Bana kalsa ayırma hayvanları ama yer dar olacaksa ayrı ve sağlıklı yaşasınlar. Arkadaşında bu ebatta akvaryum yaptırırsa olur.

Hayvanlara daha önce iyi bakılmış gibi. En azından gayet sağlıklı görünüyorlar ve güzel hayvanlar. Bir şekilde kurtarmışsın onları.

Alisarp' Alıntı:
O fiyata ne yazikki pek mumkun olamiycak gibi :( Gerci petshopa verseniz o sizden cok daha koktu ortamda bakacak

Bu arada zemindekileri hemen cikarin

Bence akvaryumu camcıda yaptırırsa 300 400 yeter sizin yaşadığınız yerler çok mu pahalı ben anlamadım 300 400 bütçe ayırabilsem Muhittin için her şey tamam olur bence çok iyi para ve fazla fazla yeter eğer akvaryumu camcıda yaptırırsa zaten daha da iyi olur bence.

Burada 2 adet erikin hayvan var nerdeyse 350 litre su alan bir akvaryum olmali buna 300 tl diyelim
Buna iyi filtre gerekir hadi 200 diyelim
Isitici emin dedigilim ama 50 tl diyelim
Zamanlayicilar lambalar bunada 150 tl diyelim
Yemler 50 den cok tutar ama 50 diyelim
Mango silis ipek bitki derece vs. 150 tl diyelim ki sirf kum bukadar tutar aslinda bunun taslarida var 200 diyelim

950 tl tuttu bu akvaryuma bir mobilya gerek 4 kuru alan gerekecek buda 1200 tl falan yapar sanirim ki gercekte hesaplamadigimiz seyler falanda var yani daha da cok tutar onuda soyleyeyim birde camci kayitsiz kusaksiz rodajjsiz yapar akvaryumu 8 mm den kurdun muakvaryum patlar hoop en basa akvaryum

Başak her şey değişir. Bir çok parametre var. Bütçelerde önemli ama akvaryum Ali Sarp ın dediği gibi en önemlisi. Filtreyi ucuz al, sızdırsın yada bozulsun sadece uğraşır ve para kaybedersin. İpek bitkiyi kalitesiz alırsın iki günde yolunur yada kopar, gider gene yeni alırsın sadece para kaybedersin. Ancak iki konu önemli ısıtıcı ve akvaryum. Akvaryum patlarsa para kaybedersin, boyut büyükse evi su basar alt kata su gider, tabi yanında insan varsa yaralanma olabilir yada canlılar yaralanıp ölebilir. Bu sebeple akvaryumda işçilikte cam kalınlığıda önemli. Benim 60*40*40 akvaryumum 8 mm camdan. 2,5 güvenlik faktöründe 5 mm yapıyor ama ben üste kuru alan vs derken garantinin garantisine gittim :) Isıtıcıda da para kaybını geçiyorum hayvanlar akıma maruz kalırsa anlık ölümle iş biter. Bu sebeple bu ikisinde riske girmeyin.
Ben şimdi yeni sistem yapıyorum. Sadece filtre 1000 tl ye gelecek. Dahada iyisini buldum, ısıtıcısı içerisinde 1400 tl gibi ama aldığım bilgi ısıtıcı arızaları olduğu yönünde. Eh buda boşa masraf ve arızalı ürünle uğraşarak bana zaman kaybı. İmkanda olsa tabi israf yapmamalı. Yada vakti boşa harcamamalı.

AEK' Alıntı:
Başak her şey değişir. Bir çok parametre var. Bütçelerde önemli ama akvaryum Ali Sarp ın dediği gibi en önemlisi. Filtreyi ucuz al, sızdırsın yada bozulsun sadece uğraşır ve para kaybedersin. İpek bitkiyi kalitesiz alırsın iki günde yolunur yada kopar, gider gene yeni alırsın sadece para kaybedersin. Ancak iki konu önemli ısıtıcı ve akvaryum. Akvaryum patlarsa para kaybedersin, boyut büyükse evi su basar alt kata su gider, tabi yanında insan varsa yaralanma olabilir yada canlılar yaralanıp ölebilir. Bu sebeple akvaryumda işçilikte cam kalınlığıda önemli. Benim 60*40*40 akvaryumum 8 mm camdan. 2,5 güvenlik faktöründe 5 mm yapıyor ama ben üste kuru alan vs derken garantinin garantisine gittim :) Isıtıcıda da para kaybını geçiyorum hayvanlar akıma maruz kalırsa anlık ölümle iş biter. Bu sebeple bu ikisinde riske girmeyin.
Ben şimdi yeni sistem yapıyorum. Sadece filtre 1000 tl ye gelecek. Dahada iyisini buldum, ısıtıcısı içerisinde 1400 tl gibi ama aldığım bilgi ısıtıcı arızaları olduğu yönünde. Eh buda boşa masraf ve arızalı ürünle uğraşarak bana zaman kaybı. İmkanda olsa tabi israf yapmamalı. Yada vakti boşa harcamamalı.

Haklısın tabi önce hayvanlarımızın güvenliği gelir ama senin akvaryumun maşallah baya büyük tabi ona göre masraflarda değişiyo Osmaniye'de pek yaygın olmadığı için fiyatlar uygun herhalde sen akvaryumu kaça aldın bilmiyorum aynısı yada daha biraz küçüğü burada 650 Tl ayrıca yanındaki malzemelerle en iyisini alsam da masraf taş çatlasın 1000 Tl'yi geçmez İstanbul çok pahalı Allah yardımcınız olsun.

Aslında o konuda farklı. Ben şimdi yeni bir akvaryum yaptırıyorum. Fiyatı normalde x tl olacakken şmdi 1,5x tl olacak. Buda benim malzeme kalitesi ve sağlamlığına verdiğim önemle alakalı. Ben sorun çıkıpta tekrar uğraşmayacağım son nokta sistemi kurmaya dikkat ediyorum. 180*80*70 15 mm rodajlı camdan, demir sehpalı, parlak dolaplı, üste kuru alanlı, içinde dinlenme sehpalı hiç bir yerde o kadar uygun fiyata yapamazlar.
Malzemelerin pahalılığı İstanbul olmasından değilde burada aşırı profesyonel ürün bulmanın yada bunlara ulaşmanın kolaylığından kaynaklı. En iyisini alsan malzemelerle 1000 tl yi fazla fazla geçersin. Örneğin sadece bu filtre ile çoktan aşarsın.
mailto:/?urun-23-eheim-2178-professional-3--usb-cikisli--isiticili---1850litre-saat

Önemli olan kaliteli alayım derken israfada gitmemek. Ben neredeyse bu filtreyi alacaktım. Çizgili ısıtıcıya basıp atlamasın ilave ısıtıcı olmasın diye, arkadaşım ısıtıcılı modeller tam oturmadı arızalanabiliyor diyince bu filtreden vazgeçip ek olarak tam batan ısıtıcı almaya karar verdim. Filtre gene eheim pro3 serisi ama ısıtıcısız olacak.

Ama merak etme, uygun ama güvenli sistemi kurmak içinde her zaman makul ürünler öneririz. Önemli olan akvaryum sağlam olsun.

Osmaniye den alırsam 1000 Tl yi geçmez demiştim ki :) Osmaniye'den almazsam eminim 1000 Tl yi geçer .Burada öyle bir filtre bulacağımı hiç sanmıyorum . Değişik filtre olarak motor aynı ama alta doğru süngeri uzayan bir filtre gördüm ondan değişiğini de görmedim . Neyse 1 2 ay sonra belki İstanbul ' a gidicez olmazsa o zaman bi bakarım gitmezsek te sipariş ederim artık .

Geri