Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım Kavga Ediyor Ne Yapmalıyım ?

1-kapluş-D

Yeni Üye
ya benim iki tane kaplumbağam var. akvaryumları orijinal kaplumbağa akvaryumu orta boyu. motorları da var. ama nedense kavga ediyorlar. bir tanesi insanlardan korkuyor ( Rocky ).Diğeri de insanlardan korkmuyor ( Güllü ) . Güllü tırnaklarını Rocky'nin gözlerine batırıyor. bazen içim çok gidiyor bu iki yaramaza. o yüzden motoru ortaya takıp açıyorum biri bir tarafta diğeri öbür tarafta kalıyor. motor çok güçlü galiba karşıya geçemiyorlar Rocky'de rahat ediyor. Bir şey olur diye korkuyorum. diğer konulara da baktım ama bi faydası dokunmadı. lütfen yardım edin :59:

Cvp: Kaplumbağalarım Kavga Ediyor Ne Yapmalıyım ?

Biri pasif ve ürkek bir karaketere sahip. Diğeri ise ortamı sahiplenmeye çalışıyor. Sadece baskınlığını kabul ettirirse sorun olmaz. Ama ortamda başka kaplumbağa istemiyorsa yıpratana kadar devam eder.
Eğer yavrularsa ve bir zarar vermiyorsa kısa bir süre daha gözlemleyin. Ancak bu konu devam ederse ayrı yerlerde bakmak yada akvaryumu bölmek durumunda kalacaksınız.

sağolun pek iç açıcı değil ama genede teşekkür ederim ...

direk kavga eder gibi mi yapıyor yoksa yüzerken yakın durdukları için yüzerken çarpıyor mu ? o çarpma işi normal herkesinkinde oluyor.

Eğer ikiside 1 yaşından küçükse birbirlerini ciddi şekilde yaralayabileceklerini sanmıyorum. Ama boyutları büyüdükçe güçleride aynı oranda artacağı için birbirlerine ciddi zararlar verebilirler. Eğer kaplumbağların büyükse saldırgan olanı daha çok yemle beslemeyi dene, kavganın sebebi beslenme rekabetiyse bu bi çözüm olabilir. Benimkiler karınları doydukları zaman çok sakinleşiyolar ve hemen lambanın altında güneşlenmeye başlıyolar yani doymanında sakinleştirici ektisi var bence :)

ikisi de 2.5 yaşında malesef. yemeklerini de ayırıp veriyorum birbirlerinin görmüyorlar ama deneyeceğim teşekkürler.

Bu arada ısırma hadisesine rastladınız mı hiç?

Geri